İş Arıyorum

  • Değerli meslektaşlarım
    Kendi haklarını dahi aramaktan aciz bir kuruma döndük yalanım varsa söyleyin. Güçlünün güçsüzü ezdiği bu düzende bende baş kaldırdım, bende iş arıyorum. Satışlar bizde iken sıkıntı yok gibi gösterenler, satışlardaki payın düşmesi ile ilk yaptıkları elemanın aylığını kesmek veya eleman çıkarmak oldu. 2007 yılından bu tarafa aynı sözleşme ile çalışmaktan, aylığıma ne zaman zam yapacaksın demekten, her ayı 350.00 TL 400.00 TL açık ile kapatmaktan bende yoruldum. 15 yıllık katibim halen çalışmakta olduğum yerden yaklaşık 2 yıldır bitmek bilmeyen sıkıntılarım var. 3 yıldır bulunduğumuz ilçede vergi rekortmeniyiz, aylık muhasebe hesapları dahil tamamını tuttuğum halde biz daire olarak nasıl kazanmıyoruz, anlamış değilim. İşte bu yüzden bende iş arıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. (Marmara ve Ege bölgelerinde hiç fark etmez.)

  • Allah yardımcın olsun, herkes aynı dertlerden gidiyor inanki...Üstüne üstlük işsizliğin gırla gittiği ülkemizde yeni başlangıçlar yapmak yürek istiyor..Dilerim sizinle aynı kararı veren eşimde ve sizde pişman olmazsınız. Allah utandırmasın...

  • Genel olarak hepimizin sıkıntısı malesef, arada iyi olanlar var tabiki. Bu psikolojiyle nasıl iyi bir çalışma ortamımız olsun onu da anlamak zor, halbuki işin yükünü çekenlerde bizleriz. Allah yardımcımız olsun.

  • Merhaba,


    Öncelikle çok geçmiş olsun. Noter'lerin kazanmadıklarını kimse iddia edemez fakat kazançlarının dikkate alınacak kadar düştüğüde bir o kadar doğrudur. Bu nedenle bir çok Noter'imiz gerek personel çıkararak gereksede maaş indirimine girerek bu durumu kurtarma gayretinde bulunmuşlardır. Burada kimseye haklı yada haksız demek haddime düşmez. Fakat ben Noter olsaydım ne yapardım diye kendime sorduğumda cevabım ; personel çıkarmam sadece maaşlarda düzenlemeye giderdim ! şeklinde olurdu.


    Bir Noter kendi kazancını analiz edip yanında çalıştırdığı kişinin giderlerini ve çalışma azminide değerlendirdikten sonra maaş belirler, bu belirlemeler bazen yanlış olup bu tür üzücü sonuçlar doğurabilmektedir.


    Şu anki sizin olayda maaşınızı ve aranızdaki iletişimi bilmiyoruz, ortada bir haksızlık var sizde buna boyun eğmiyorsanız kesinlikle yanınızdayız. Çünki ben hiç bir meslektaşımın ne olursa olsun ezilmesini istemem, isteyemem.


    Biz katipler emekçi insanlarız emeğimizi ortaya döker, yaşam şartları neticesinde ekmeğimizi kazanmaya çalışırız. Eğer emeğe ve ekmeğe yönelmiş gözler var ise bu gözler iyi niyetli olamaz diye düşünüyorum.


    Tarafımıza iletilen her türlü eleman taleplerini sizle paylaşacağız.


    Saygılarımla

  • Sevgili meslektaşım allah Yardımcın olsun, Bende bugün Bağları koparma noktasına geldim, Mevcut yasanın değişmediği sürece bütün meslektaşlarımız her zaman bu sorunla karşılaşacaktır. Allah sizede, banada ve tüm bu durumda olan tüm meslektaşlarımada hayırlı bir iş nasip eder inşallah, allah hepimizin yardımcısı olsun...

  • Ben izninizle şu yorumu yapmak istiyorum, söylenecek çookkk şey var ama, hiçbir şey yok, ayrıca şunu da merak ediyorum, bu tür sorunlarımızı paylaştığımızda üye olan değerli noterlerimiz neden bize bir yol,bir fikir, bir moral, bir destek vermek amaçlı yorumlarını yazmıyorlar, yanımızda olduklarını gösteren bir beyanda bulunmuyorlar, bir yıldır okumadığım işçi işveren konularını içeren kanunlar ilgili bir madde kalmadı, fakat hiçbir kanunda noter personeli adı altında bir işçi gözükmüyor, neyiz, kimiz, bir maaş için, her türlü davranışa boyun eğmek zorundamıyız, bu hep işverenin hakkımı bilmiyoruz, ha şu da var çekemezsen çıkar gidersin, diyenleri duyar gibi oluyorum fakat şu da var, insan olarak yaratıldığımızdan sosyal yaşantıyı devam ettirebilmemiz için çalışmaya ihtiyacımız var, malum hepimizin aldığı maaş belli, kimse diyemez ki ben lüks için çalışıyorum hepimiz eve helal bir ekmek götürme çabası içerisindeyiz diye düşünüyorum.İnsan olarak çalışıp eve ekmek götürebilmemizin bedeli, işverenin her türlü davranış biçimine katlanmak ise, sırf bizim paraya ihtiyacımız olduğunu bildiğinden elindeki her türlü kozu kendi lehine kullanmaksa eğer, çok yakında bu işi bırakmayı düşünüyorum, "GİDEN PARA OLSUN, GURUR VE ONUR BAKİ KALIR EN AZINDAN" diyorum,ve açlıktan hiçkimse ölmemiş, herşeyin bir çaresi vardır elbet ölüm hariç!.....
    İşsiz kalan arkadaşlarım, hepiniz için hayırlısı olsun, inanın bir çaresi vardır, Allah nasibini kestiği kulunun canını alırmış, demek ki var bir yerlerde hayırlı bir nasibiniz hiçde dert etmeyin diyorum, sağlıcakla kalın, hoşça kalın,

    Sabır, suskunluk değil, işitilmeyen bir feryattır!....<br />Her kişinin değil, er kişinin harcıdır.

  • KARDEŞLER YAZMIŞ OLDUĞUNUZ DÜŞÜNCELERİ OKUDUM HAKLISINIZ BİZLER KÖLE DURUMUNDA ÇALIŞAN İNSANLARIZ TNB BİLE BİZLER İÇİN HİÇBİRŞEY YAPMAMAKTADIR NOTERİN KUCAĞINA ATMIŞ POZİSYONDA TEK SÖYLEDİĞİ NOTERİNLE ANLAŞ BAŞKA ÇAREN YOK......YA ÇALIŞACAKSIN YADA ÇIKACAKSIN YADA KIDEM TAZMİNATINI ALABİLMEK İÇİN BAZI HAKLARINDAN NOTERİ İBRA EDECEKSİN O KADAR EMEK VERİYOSUN ÇALIŞIYOSUN KIYMET BİLENMİ VAR SİZLERE SORUYORUM?