Muvafakatname - Taşınmazdan toprak alınması

  • Değerli meslektaşlarım, aşağıda örneği bulunan muvafakatta tereddüte düştüm, sizlerinde bilgi ve görüşünü almak isterim, şimdiden teşekkürler.


    MUVAFAKATNAME
    Kahramanmaraş ili, Pazarcık ilçesi, Doğanlıkarahasanlar köyü, Davutlar Küllütepe mevkii civarında Mineral Endüstri Ltd.Şti. uhdesinde bulunan 73916 sicil nolu I(b) grubu Marn ocağı ruhsat sınırları içerisinde bulunan ve adıma tescilli Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi, ... köyü, ... ada, ... parselde kaim taşınmazımdan ruhsat sahibi Mineral Endüstri Ltd.Şti.'nin gerek kendisinin gerekse de iş verdiği yüklenici/müteahhitler tarafından Marn istihracı yapılması, yüklenmesi ve nakliye edilmesine gayrikabili rücu muvafakat ettiğim gibi Maden Kanunu ve ilgili Yönetmelik hükümleri gereği doğacak her türlü haklarım nedeniyle Mineral Endüstri Ltd.Şti.'yi gayrikabili rücu ibra ediyorum.

  • Erkan'a katılıyorum.


    Doğacak haklarım dediği için henüz doğmamış hak olduğu için umumi ibra...


    doğmuş ve doğacak denseydi,o zaman doğmuş hak ne kadar ise bir değer gösterilmesi gerekecekti.

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*


  • Değerli meslektaşlarım, aşağıda örneği bulunan muvafakatta tereddüte düştüm, sizlerinde bilgi ve görüşünü almak isterim, şimdiden teşekkürler.


    MUVAFAKATNAME
    Kahramanmaraş ili, Pazarcık ilçesi, Doğanlıkarahasanlar köyü, Davutlar Küllütepe mevkii civarında Mineral Endüstri Ltd.Şti. uhdesinde bulunan 73916 sicil nolu I(b) grubu Marn ocağı ruhsat sınırları içerisinde bulunan ve adıma tescilli Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi, ... köyü, ... ada, ... parselde kaim taşınmazımdan ruhsat sahibi Mineral Endüstri Ltd.Şti.'nin gerek kendisinin gerekse de iş verdiği yüklenici/müteahhitler tarafından"Hiç bir bedel ödemeksizin" Marn istihracı yapılması, yüklenmesi ve nakliye edilmesine gayrikabili rücu muvafakat ettiğim gibi Maden Kanunu ve ilgili Yönetmelik hükümleri gereği doğacak her türlü haklarım nedeniyle Mineral Endüstri Ltd.Şti.'yi gayrikabili rücu ibra ediyorum.

    Vatandaş kendisine ait bir gayrimenkulü ruhsat süresince bir başkasının istifadesine terk ediyor,gerçekten bir değer söz konusu değil ise "Hiç bir bedel ödemeksizin"ibaresinin ilave edilmesi,aksi halde ruhsat süresince kendisine ödenecek miktarın tespit edilmesi ve işlemin bu şekilde değerlendirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum.

  • Kahramanmaraş ili, Pazarcık ilçesi, Doğanlıkarahasanlar köyü, Davutlar Küllütepe mevkii civarında Mineral Endüstri Ltd.Şti. uhdesinde bulunan 73916 sicil nolu I(b) grubu Marn ocağı ruhsat sınırları içerisinde bulunan ve adıma tescilli Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi, ... köyü, ... ada, ... parselde kaim taşınmazımdan ruhsat sahibi Mineral Endüstri Ltd.Şti.'nin gerek kendisinin gerekse de iş verdiği yüklenici/müteahhitler tarafından Marn istihracı yapılması, yüklenmesi ve nakliye edilmesine gayrikabili rücu muvafakat ettiğim gibi (( burda bedelsiz denmesi gerekir ) Maden Kanunu ve ilgili Yönetmelik hükümleri gereği doğacak her türlü haklarım nedeniyle Mineral Endüstri Ltd.Şti.'yi gayrikabili rücu ibra ediyorum.


    Değerli meslektaşım bana gelse böyle bir işlem bedelli olması gerekir, veya bedelsiz olarak belirtmeniz gerekir . Konuya yakın olarak 2006/8 - 2006/44 nolu genelgeler