ÇAĞRI ÜZERİNE ÇALIŞMA İŞ SÖZLEŞMESİ

  • (Haricen hazırlanıp daireye getirilen ve 4857 sayılı İş kanunu 14. maddesi çerçevesinde hazırlanmış bir Çağrı Üzerine Çalışma İş Sözleşmesi)


    (Ö R N E K T İ R )


    ÇAĞRI ÜZERİNE ÇALIŞMA İŞ SÖZLEŞMESİ


    Aşağıda isim/unvan ve adresi yazılı bulunan, işveren ile işçi arasında serbest iradeleri ve belirtilen şartlar dahilinde Çağrı Üzerine Çalışma İş Sözleşmesi düzenlenmiştir.


    1. TARAFLAR
    İŞVERENİN
    Adı Soyadı (ünvanı) : ………….. ‘a ait ( Sıhhi Tesisat-Isıtma-Soğutma Sistemleri)
    T.C. No. :
    Adresi :
    E-mail :
    İŞÇİNİN
    Adı/Soyadı, T.C. No. :
    Baba adı :
    Doğum Yeri - Tarihi :
    İkamet Adresi :
    Tlf.-Fax :


    2. İŞÇİNİN ÇALIŞMA YERİ : Aydın ili, Söke İlçesinde kurulu, ………’a ait işyerinin; işvereni veya işveren vekilinin Türkiye sınırları içindeki üstlendiği, taahhüt ettiği Isıtma, soğutma sistemleri, güneş enerjisi sistemleri, sıhhi tesisat işlerin, yenilenebilir enerji sistemleri, su basınçlandırma sistemleri, inşaat yalıtım işleri’nin merkez işyerinde hazırlıklarının yapılması, taahhüt yerine kurulumu ve bakım onarımı işleri.
    3. YAPILACAK İŞ : İşverenin Faaliyet konusundaki İşler (Isıtma Soğutma Sistemleri, Klima, Sıhhi Tesisat, Güneş Enerjisi yenilenebilir enerji sistemleri, su basınçlandırma sistemleri, inşaat yalıtım işleri yeni montajı ve bakım onarımı.
    4. SÖZLEŞMENİN SÜRESİ : Sözleşmenin süresi 1 (bir) yıldır. Taraflarca Sözleşme süresinin bitiminden 15 gün önceden ihbar edilmedikçe veya karşılıklı olarak fesh edilmediği takdirde, aynı müddet ve şartlarla sonraki her yıl için uygulanır.
    5. İŞE BAŞLAMA TARİHİ :
    6. ÜCRET : İşçiye ücret asgari ücret üzerinden ödenecektir.
    7. SÖZLEŞME ŞARTLARI : Bu sözleşme tarafları arasında 4857 Sayılı İş Kanununun 14. madde gereği düzenlenmiştir. Yazılı sözleşme ile işçinin yapmayı üstlendiği işle ilgili olarak kendisine ihtiyaç duyulması halinde işverence çağrılacağının ve işçinin de gelip çalışacağının kararlaştırıldığı iş ilişkisidir. Buna göre;
    a- İşveren, çalıştıracağı işçiyi, çalıştıracağı zamandan en az dört gün önce çağrı yapmak zorundadır. İşçi de bu süreye uymak zorundadır.
    b- İşçinin çalışma süresi, haftada en az 20 saat en fazla 30 saat tir. İşçi haftada 30 saatten fazla çalıştırılamaz,
    c- İşçi, işverenin gözetiminde ve tasarrufunda olduğu sürece işçi çalıştırılsın ya da çalıştırılmasın işçi ücrete hak kazanır ve işveren ücret ödemek zorundadır.
    d- İşçi, süreye uygun çağrı üzerine iş görme edinimini yerine getirmekle yükümlüdür.
    e- Günlük çalışma en fazla 7.5 saattir.
    f- Yıllık ücretli izin süresi, yasal bildirim önelleri, yasal kıdem tazminatları, genel tatil ve ulusal bayram günü ücreti gibi işçilik hak ve alacakları, tam süreli emsal işçiye göre çalıştığı süreye orantılı olarak ödenir.
    g- Çalışma saatleri haftada 30 saati geçtiği dönemlerde, çağrı üzerine iş sözleşmesi o ay için askıya alınmış olup, tam süreli çalışma üzerinden 30 gün ücret ödenecektir.
    ğ- İş yoğunluğunun fazla olması nedeni ile bazı aylarda çalışanın 30 gün sigortalı çalışmış olması, sonraki aylarda bu sözleşme hükümlerinin geçersiz olacağı anlamına gelmesi söz konusu olamaz.
    8- DİĞER ŞARTLAR :
    a- İşçi ve işverenin sorumlulukları, 4857 İş Kanunu ve mevzuat hükümlerine göredir,
    b- Uyuşmazlık hallerinde ….Mahkemeleri yetkilidir.
    c- İş bu hizmet sözleşmesi …… Tarihinde düzenlemeyle karşılıklı imza altına alınmıştır.



    İŞVEREN İŞÇİ

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."