Oto Alım Satım Sözleşmesi

  • Değerli Meslektaşlarım,

    Aracı olar firma oto alım satım sözleşmesi yapmak istediklerini söylediler. Bu konuda elinizde bir örnek var mı. Hangi konu başlıklarını içermeli.

  • Değerli meslektaşım yazınızdan kişilerin kendi aralarında yapmak istedikleri oto alım satımını,
    mülkiyet değişmesi sözkonusu olmaksızın notere taşımak istedikleri anlaşılıyor,
    böyle bir sözleşmeyi noterde yapmaları mümkün değildir,noterde resmi araç satışı dışında,
    bir sözleşme olmaz,kendi aralarında yapacakları sözleşmede kanun önünde geçerli olmaz,
    kendi aralarında yapılan ve noterde yapılmayan bu tip araç satışları da yarın yargı önünde geçerli değildir.Böyle yapıp mağdur olan arkadaşlarımız mevcuttur.
    Yasa:noter dışında yapılan araç satışları geçerli değildir diyor.


    Kolay gelsin.

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen ibrahim dal ().

  • aracı firma olarak yapmadık ama buna benzer bişi yaptık,aracın sahibi vergi mükellefi olmamak için aracı vergi mükellefi olan birinin üzerine yaptı ve onun üzerinden çalıştırdı arabasını ve bizden resmiyete girmeden aramızda yaptığımız satış sözleşmesini onaylarmısınız diye geldiler..araç ile ilgili satış sözleşmesinin geçerliliği bu şekilde olur ozaman da mülkiyet değişir dedim ama noter her türlü yapılan sözleşmeyi onaylayabiliriz dedi ve dışarda hazırlanmış sözleşmeye imza onayı yaptı...teftiştende geçti..yapıp yapmamak size kalmış.. ben olsam yine de yapmam..