Posts by thamade

    [size=3]TNB Hukuk işlerinin görüşüne göre olgunun tespiti yapılır ama olgunun oluşumu ve sonuçları ile ilgili tespitler yapılamaz ve bunların dava konusu olması veya olmaması bakımından da TNB danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Süha Tanrıver 'de derki; "Noterler hem hukuki, hem cezai, hemde idari konularda tespit işlemi yapabilirler. Yapılmış olan bu tespitlere delil gücünün tanınıp tanınmayacağı hususunun takdiri tümüyle davaya bakacak olan mahkemelere aittir."[/size]

    Yapılır. hem satıcının hemde alıcının adlarına düzenlenmiş Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Daire Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen servis taşımacılığı yetki belgelerinin mevcut olması lazım. (yani alıcı da yetki belgesini almış olmalı) ayrıca satıcının kullandığı araca verilen servis taşımacılığı kartı 'nı da isteyin.



    Ben devir eden .................... T.C. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden ............ tarih ve ................. Numaralı ................ Plakalı araçla ilgili olarak sahibi bulunduğum Servis Taşımacılığı Kartımdaki bilumum haklarımı ........................... 'ya ........................ bedel karşılığında devir ettim. Devir bedelini nakten ve tamamen aldım. Başka bir alacağımın kalmadığını beyan ve kabul
    ederim.
    Ben devir alan ....................... T.C. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden ..................tarih ve ............. Numaralı .............. Plakalı araç için verilen Servis Taşımacılığı Kartındaki bilumum haklarını ................... T.C. Kimlik Numaralı ................. isimli kişiden ....................... bedel karşılığında devir aldım. Devir bedelini nakten ve tamamen ödediğimi, herhangi bir borcumun kalmadığını beyan ve Kabul ederim.

    3 yıl (2007-2010) Bolu 1. Noterliği, 2 yıl (2010-2012) Adıyaman 4. Noterliğinde çalıştım. Bolu 'da sadece yazımda görevliydim ama Adıyamanda herbir işi yaptım (yazım-vezne-muhasebe). iş tecrübesi 5 yıl ama İş yükü çok fazla eleman çok az olduğundan Adıyamanda 2 yılda 15 yıllık tecrübe edinmişimdir. ilk iş yerimden ücret ikincisinden sağlık sebebi yüzünden ayrıldım. Başlıkta yazan illerden birinde iş arıyorum. Maaş isteğini işin olacağı ile göre değişebileceği için yazmıyorum. Söz konusu illerde ve çevre ilçelerinde katip arayan noterlikler hakkında bilgisi olan varsa buraya yazarsa irtibata geçebilirim. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.


    Zafer Karakurt (29)
    0546 835 46 46

    Bence bu sistem nasılsa aynı şekilde gidecek. statü birliği sağlansa bile katipler arasında fiyat birliğini sağlamak imkansız. aynı ilde hemen hemen aynı işi yapan iki noterlikte bir başkatip 1200 tl maaş alırken diğer noterlikteki düz katip 2000 lira maaş alıyor. şimdi maaşları eşitlesen olmaz. nasıl olurki ; bir taban maaş belirlenip gayri safiden belli bir yüzdeyi kıdemine göre katiplere verilebilir. başkatiplere veznedarlara kasa tazminatı verilebilir. ne bileyim bişeyler yapılır gibi de kim uğraşacak şimdi bu kadar düzenlemeyle.

    Biz Adıyaman Merkezde erkeğin beyanlarıyla (ne zaman -ne kadar süre ile birlikte yaşadılar- çocuk ne zaman doğdu vb. şablonda istenen bilgilerle) düzenleyip, annenin nüfus kayıt örneği ile çocuğun doğduğu tarihten 9-10 ay öncesine kadar (çocuğun doğum raporu zaten ellerinde oluyor, olmasa da bizim sorunumuz değil, hesaplamaları nüfusta yapıyorlar) bekar olduğunu gördükten sonra işlemi hazırlayıp nüfusa postalıyoruz.
    Lakin Adıyaman ilçelerinde nüfusta yapılıyor rahatlıkla. Mahkeme de, Noterde veya Nüfusta yapılıp yapılmaması bulunulan yerdeki Nüfus Müdürü ile alakalı bir durum.

    s - m - d - j (bu plakada var adıyamanda tahditliler arasında)
    s 'ler öğrenci servisleri ve belediyeden izin yazısı ile plaka + arac satış yapılıyor,
    m ve d 'ler ise şehirler arası yolcu taşıyan durak ve şehir içi taşıma yapan minibüsler olup bir taşıt koop. bağlı tahditli araçlar, plaka + araç yine izinle ve hat (kooperatif hisse satışı şeklinde) yapılıyor,
    J plakalara gelirsek, henüz hiç satış yapmadım ama hem şehir içi hemde bazı köylere gidip gelen tahditli araçlar.kimden nasıl izin alacalarını kendileride bizde bilmiyoruz.


    ha araç trafikten çekilip satılan durumlarda oluyor, ama adıyaman trafik askıya çıkmış plaka kimsenin değildir, kimsenin olmadığı içinde sen nasıl kendi başına senin olmayan plakayı satıyorsun diyebiliyor. sonuçta ticari plakasını , hattını ve arabasını satmak isteyen adam gelince tüylerim diken diken oluyor bi gün elimizde patlayacak satış diye :S

    sevgili meslektaşlar bu gün bir süt üreticileri birliği yetkilisi geldi,karar defterine güzelce almışlar kararlarını tek kişiye imza yetkisi vermişler, yetkilerini güzelce yazmışlar. direk tek kişi için imza sirküleri yapılabilirmi yoksa ana sözleşme, ticaret sicili gazetesi veya tescil edilmiş karar sureti felan lazımmı?
    şimdiden teşekkürler...

    Değerli meslektaşlarım vatandaş bir yapı kooperatifindeki hakkının tamamını değil yarısını devretmek istiyor.
    Sözleşme içerisinde " .... kooperatifindeki hakkımın tamamını tüm aktif ve pasifiyel birlikte devir ettim..." yerine kooperatifteki hakkımın yarısını (%50 sini) devir ettim şeklinde bi sözleşme yapabilirmiyiz acaba?


    Biz direk atladık yaparız tabi diye ama bizden önce hangisi olduğunu söylemedikleri bir iki noterlie gitmişler ama geri çevrilmişler yarısını devredemezsiniz diye. O yüzden tereddüde düştük. Şimdiden teşekkürler...

    değerli meslektaşlar, öğrenmek istediğim bi konu var, çift taraflı yapılan temlikname de illa asıl borçluya ( yani ödeyeceği para temlik edilen kişiye) yapılan temliğin tebliğ edilme şartı varmıdır, tebliğ şartsa ama tebliğ edilmemişse temlikin geçerlilik durumu nedir?
    Şimdiden teşekkürler...

    arkadaşlar kusura bakmayın, tabiki müşteriye kalkıpta sen biraz gereksizsin diyecek halimiz yok :-[
    bilinç altımızı temizliyoruz burada biz bize. yoksa yukarda ki durumda noterin bizzat kendi kalkıp insiyatif kullanarak müşteriyle ters düşmedikten sonra T.C. hudutları dahilinde görev yapan her noter katibinin yapacağı şey aynıdır...Susup o veya bu şekilde işlemi düzeltmek.
    Yoksa bizde ne hatalar yaptık göreve ilk başladığımız zamanlar müşteri anlayışla karşıladı, yada benim apandisit ameliyatı olduğum gün işlem yaptırıp; iki bayanla beraber tek erkek olarak çalıştığım noterliğe sonradan elinde işlemin aslıda olmadığı halde, illa bu işlemi sen yaptın hatanı düzelt diye fotokopiyi suratıma fırlatan insanlarıda gördük, kılımız kımıldamadı...

    Değerli meslektaşlarım, araç satışlarında yeni uygulama başladığından beri yazım.net proğramı açılıp, kobil şifresini girmek için simgesinin üzerine tıklayınca yazım net yapılandırması diye bir pencere çıkıyor, kendi kendine bir işler yapmaya çalışıyor ama sonu hep hüsran, geçerli bir yazım.net.... yükleme paketi bulunamadı gibi bir yazı ile kendi kendine başlayan bu yapılandırma girişimi sona eriyor.
    Meramı mı tam olarak anlatabildimmi bilmiyorum ama durum böyle, bu anlattığım olay bir tasarm eksikliğimi, yoksa benim yüklediğim yazım.net lerde bir eksiklikmi var bilemedim ben onu...
    Konu ile ilgili bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa çok muslu olurum...

    serdar bey trafikten çekmeli araçların trafik belgesi bulunmuyor. muayine ile ilgili bilgiler tescil belgesi üzerinde ki "diğer bilgiler" ya da "araç üzerinde hak ve menfaati bulunanlar" bölümünde, tarfikten çekilme şerhiyle birlikte yazıyor. ilk söyediğiniz kısım yani araç normal kullanım yapılacaksa dediğiniz gibi trafik belgesi bedeli alınacak seçeneği seçilip işleme devam ediliyor. ben öyle bir işlemi dün trafik belgesi de alınacak seçeniğini tıklamadan yaptım, satış öyle gitti, alıcı artık trafikten çeklme şeklinde alacak aracı sonra dan normal kullanım olarak tescilde işini halledecek, yapacak başka bisey aklıma gelmedi.

    vezneyi bilmiyorum ama ben yazımda ZEN works penceresini aşağıya indirip yazıma devam ediyorum, ama devam etmemek en iyisi. çünkü o zaten kendince bilgisayarda güncelleme yapmaya çalışıyor, birde biz bilgisayarı zorlayınca bizim emektar makinalar da kasılıyor tabi...