Posts by FATMA EPİK ACARAY

    Arkadaşlar merhaba,
    bir şirket müdürü kendi aracını şirkete satmak istediğinde ve şirket adına bir başkasına araç alımı için vekalet verdiğinde satış yapılabilirmi ? İleride hukuki açıdan problem çıkarmı? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Sözleşmenin süresinde aynen; İşbu sözleşme ve sözleşmeden doğan markaların kullanım süresi sözleşmenin imza tarihinden itibaren 1 yıldır. Ancak, asgari taahhüt ve şartların yerine gelmesi ve sözleşmenin fesnini gerektirecek durumların taraflarca bildiriminin olmaması halinde, tarafların mutabık kaldığı değerlendirilerek sözleşme aynı şartlarla 1 yıl süreyle uzatılmış sayılacak olup, takip eden 9 yıl için aynı kural geçerli olacaktır" diyor. Peki biz sözleşme bedelini hangi süreden alacağız bununla ilgili bir genelge varmıdır?

    bize aslında marka lisans sözleşmesi geldi sözleşmenin süresi bölümünde kira süresinin bir yıllık olduğu feshedilmediği takdirde 9 yıl uzatılacağı yazıyordu noterimiz bununla ilgili 80 lı yılların sonuna doğru bir genelge olduğunu söyledi ve bulmamızı istedi fakat bulamadık