Posts by Adem HIZARCI

    Merhaba; Hurda araçların tescil belgesinde "HURDAYA AYRILMIŞTIR" ibaresi vardır. Buna istinaden menkul mal satış yapar gibi satış senedi yapıyoruz. harç ve damga vergisine tabidir. hiç bir yere bildirimi yoktur. tescil belgesini almıyoruz. imha etmiyoruz. geri veriyoruz.

    evet; Azilnameleri imza onaysız yapılıyor genelgelerimiz genel yazılarımızda yeri var, Ancak imza onaysız yapılıp vezneye düştüğünde kırmızı işaret veriyor. (ihtarlar gibi değil) buda bir nevi vezneci arkadaşları tereddüde düşüyor. tereddüde düşecek her hangi bir engel mahal yoktur. vezne aşamasında gerekli girişler yapılarak sadece tebliğ harcı alınacaktır.

    Kurada kazanılan araç, şayet sıfır plakasız ise, firmanın kurada kazanan kişiye fatura kesip öyle sahip olması gerekir, ikinci el ise muharrem beye katılıyorum.

    Arkadaşlarıma katılmakla birlikte;
    Evlendirme yönetmeliği;
    Vekil Eliyle Müracaat
    Madde 17 – Evlenecek kişi müracaat işlemini vekil olarak atadığı kişi vasıtası ile de yürütebilir.
    Bunun için özel vekaletname düzenlenmesi ve bu [color=red]vekaletnamede vekalet veren ile vekili ve evleneceği kişinin tam kimlikleri ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğunun açıkça belirtilmesi şarttır.
    Vekaletnamenin bir örneği evlenme dosyasına konulur.


    Yani; sonuç olarak evleneceğim kişiyi vekil nasp ve tayin ettim diyebilir.

    işletme defteri tutan bir kişinin küçük bir esnaf olduğu, tasdik ettirdiği veya tasdik ettireceği işletme defterinden bellidir. bunun için esnaf olduğuna dair neden ilgiliden dilekçe almamız gerekiyor ki o türlü işlemlerden dilekçe alır isek. yakında defter tasdiklerimizde gidecek elimizden. ticaret odaları yapacak tasdikleri (zaten kanunda yeri var ticaret odasının defter yapacağı hakkında) zaten geniş dünüşür isek ticaret sicil tasdiknamesini veya esnaf sicil tastiknamesini istenir (aranır) denmektedir. almamamızın (istememezin) bir cezayi müeyyisi yoktur. sonuç olarak biz odaların tahsildarı bekçisi memuru değiliz diye düşünüyorum. saygılarımla.

    Üyeliğin İstifasından kasıt burada tüm hakların alacağınının saklı kalmasından bahsedilemez. çünki istifa etmektir. ayrılmaktır.


    Bir işçi diyelim. kendiliğinden istifa ederse ne olur, geriye dönük hiç bir şekilne ne kıdem tazminatı olabiler nede ihbar tazminatı alabilir.


    Ancak, ihtarname çekilebilir diye düşünüyorum.

    Paylaşım için teşekkürler.


    Şimdi Arkadaşlar, ilgi genel yazıyla ilgili olarak benim de bir tuzum olsun istedim. Şöyleki.
    1- İşletme Defteri tutan gerçek kişilerden hiç bir suretle ticaret sicil tasdiknamesi ve esnaf sicil tasdiknamesi aranmayacak.
    2- Tarım Kredi Kooperatifleri ve Okul defterlerinin tasdikinde hiç bir suretle tasdikname aranmayacak, (çünki ticaret ve esnaf odalarına kayıt olmaları mümkün değildir)
    3- Serbest meslek defteri tutan muhasebeciler ve yazıcılardan (arzuhalcilerden) defter tasdiklerinde hiç bir suretle sicil tasdiknamesi aranmayacak.
    4- Ziraat odaları ve buna benzeri mesleki odaların defterlerininin tasdikindede hiç bir suretle sicil tasdikname aranmayacak.
    5- Orman işletme müdürlüklerinin tasdik ettirecekleri defterlerden de hiç bir suretle sicil tasdiknamesi aranmayacak.

    vekaletin içinde tapuda işlem yapacak yetkiler var ise hepsi asıl olması gerekiyordu. şayet yapılan vekaletname ile tapuda da ileride işlem görmeyecekse doğru yapılmış.

    Anlaşılıyorki, buradaki ilk vekil (yani tek kişi olan vekil) aracı satın almak istiyor. Elimdeki bilgilere göre, Kaynak;Ankara Noter odası Bir konu Bir konuk dergisi 141 sayfa. Vekilin Alıcı olması; Vekil olarak atanmış olan kimse taşınmazı satın alabilir mi? Vekaletnamede tevkil yetkisi varsa ve dilediğine dilediği bedel ve şartlarla satma yetkisi verilmiş ise, vekil tevkil yetkisine istinaden vekaletnameyi bir başkasına devreder. Bu suretle alıcı sıfatıyla taşınmaz malı satın alabilir. denmiş. Takdir yapanındır. kolaylıklar diliyorum. 2008/23 nolu genelgenin son bendi.

    Merhaba arkadaşlar,
    Vekaletname yazma aşamasında vesayeten aracın satılması için vekalet veriliyorsa hakimin izni aranmıyor.(kararın süresi ve kesinleşme şerhi aranır) Ancak; vekaletname ile satış yapılacağı anda hakimin iznine gerek olduğu için bu türlü kararların işlem evrakının arkasına mercimek gibi okunmayacak şekilde fotokopi çekilmesi hususuna karşıyım. belgeyi olduğu gibi çekelim. değerli kağıt bedelinden kaçınmayalım.