Posts by kartal4-murat

    Kartal 21.Noterliği'ne 25-30 yaşlarında deneyimli bay yada bayan personel aranıyor.



    Noterliğimiz E-5 Gülsuyu köprüsü üzerinde Maltepede'dir.



    İlgilenenlerin 0216-598 08 89 nolu telefondan Başkatip Neslihan hn.ile görüşmeleri rica olunur.



    Herkese mutlu yıllar dileriz.

    [color=rgb(51, 68, 102)][size=16px]MADDE 14 –[/size][/color][color=rgb(51, 68, 102)][/size][size=16px](1) Noterler ile ticaret sicil müdürlüklerinin yapacağı[/size][/color][color=rgb(51, 68, 102)][/size][size=16px] AÇILIŞ[/size][/color][color=rgb(51, 68, 102)][/size][size=16px] onayları defterin ilk sayfasına yazılır ve aşağıdaki bilgileri içerir[/size][/color]
    [color=rgb(51, 68, 102)][/size][/color]
    [color=rgb(51, 68, 102)][/size][size=16px]Ticaret sicili md.leri sadece ve sadece kuruluş esnasında defter onayı yaparlar. Bu itibarla açılış kelimesi ilk tastikleri kapsaması gerekmezmi? Ayrıca her ayın onunda yapılan maliye'ye elk. bildirimler kısmına bana göre ilaveten ticaret odası sunucusuna gönderim yapılacak ve sermaye tereddütü böylece halledilecektir. [/size][/color]
    [color=rgb(51, 68, 102)][/size][/color]
    [color=rgb(51, 68, 102)][/size][size=16px]Benim bu memlekette asla ve asla hiç anlayamayacağım neden böyle resmi ve kanuni olgular hep yumurtanın kapıya dayanması beklendikten sonra karga tulumba çıkarılır. Anlayamıyorum sanırım ölene dek anlayamayacağım.[/size][/color]

    Sevgili meslektaşlarım;
    Noterliğimizde görevli katiplerimizden Hakan Türkoğlu'nun annesinin geçirdiği ameliyatın ardından çok acil B + kana ihtiyacı olmuştur. Kendisi Cerrahpaşa da yatmaktadır. Yakın olanların insaniyet namına kendisine ulaşmaları rica olunur.
    İrtibat tel: 0538 227 79 31

    Arkadaşlar;


    Yeni kuruluş olsun yada olmasın karar defterlerinin (alınan karar değil) onayında, şirket imza sirkülerindeki yetkili kişinin imzası blunan dilekçesi ve sirkülerden fotokopi çektirip daire dosyasına bağlanarak onay işlemini nihayilendirmenizi şiddetle tavsiye ederim.


    Böylece kara düzen kırtasiyeden alınan defterin noter onayı yapılıp, yine tırışka imzalı ortaklar kurulu müdürlük yada devir kararı alınıp ticaret siciline onaylatılması ve illegal imza sirküleri ve temsili durumundan, şirketi vede dolayısıyla bizleri muhafaza etmiş oluruz. Bilginize saygıyla duyururum.....

    TNB nin ihtiyari olarak düzenlemeye gittiği güncllemeden alıntı;


    Alıntı

    10- 1980/27 numaralı genelge 492 nolu harçlar kanununu değiştiren kanuna göre yevmiye, envanter ve kebir defteri hariç tüm defter onaylama işlemleri işletme defteri olacak şekilde kod önerisi yapılacak şekilde düzenleme yapılmıştır. Serbest Meslek Kazanç Defteri bu uygulama dışında olup, Vezne programı tarafından "7.7 Serbest Meslek Kazanç Defteri" işlem kodu önerilmeye devam edecektir.


    Bahse konu 1980/27 nolu genelgenin can alıcı satırı ;



    Alıntı

    Tacirlere ait defterlerden yevmiye, defteri kebir ve envanter defterleri bilanço esasına göre tutulan defterlerdir. Tacirlerin bunların dışında ihtiyarî olarak tuttukları diğer defterin tasdikinden işletme defterlerinden alınan harç, noter ve onaylama ücretinin alınması gerekir.



    Gelelim bendenizin fikriyatına;


    Aylar önce hatırlarsanız yevmiye kebir envanter hariç damga karar ortaklar pay vb. defterlerin işletme kodundan girilmesi gerektiğini bir tek bendeniz savunmuştu. Bu fikrimi herkes hayretle karşılamıştı. Nitekim ilgili genelge ve TNB güncelleme kılavuzundada açıkça görüldüğü üzere benim tezime gelindiği görülmektedir. Şimdide hayretle karşılama sırası bana geldi :)

    Süresi belli olmayan bu gibi değer ifade eden işlemlerde cezai şart 1 yıla tamamlanır ve asal değerle karşılaştırılarak yüksek olandan damga vergisi tahsil edilir düşüncesindeyim.

    Belirttiğiniz genelgede de gayet açık bir şekilde yazıldığı görülmektedir.
    Bu genelgeye rağmen farklı uygulama yapan arkadaşlarımız varise, bence vardır bu uygulamaları tamamen kendi sorumluluklarındadır.
    Sizinde yaptığınız gibi muhattabın adresi çoğaldıkça artan adres sayısınca muhattap adeti girilmelidir.


    Nokta...


    valla arkadaşlar bende şu yoldan çıkıyorum eyer kredi borcunda her hangi bir ödemede aksaklık olmayıp gönderilen ihtar ve hesap durumunu gösteren ihtarnameler harçlı, eyer borcu ödeyin diye göderiyorsa banka harçsız bu şekilde daha rahat anlıyorum.


    Zaten harçsız tahakkuk koşulunun mantığıda budur arkadaşlar; borçlu zaten içeride borcundan dolayı zor durumda birde noter harç vergisini ödemesin diye bu uygulama çıkarıldı.

    Hepimiz biliyoruzki defter tastkleri mükellefin bulunduğu il hudutlarındaki noterliklerde yapılmaktadır.


    Yeni TNB defter liste ve meşruhat listesi girişlerinde GIB sorgulaması esnsında farklı il v.dairesi olduğunda uyarı vermesi süper olur.


    Böylece başka ilin defterlerinin tastik edilmesi sorunu ortadan kalkmış olur. Bunun için TNB Bilgi işlem nezdinde lobi yapmalıyız arkadaşlar. Konuyu gündemde tutmak dileğiyle...

    Bankaya borcu (kredi - kredi kartı-herhangi bir kredinin geri ödenememesi) olupta gecikmeye düşenlere çekilen banka ihtarnamelerden harç alınmaz.


    Ortak hesaba dahil noterlikler 6,3 kodundan dahil olmayan noterlikler 26,3 kdundan işlemi yapabilirler...



    Maçının






    Fesih ihbarları konusunda farklı görüşler olabilir, ama ihbarname kalıbıyla işlemin tanzim ve tastik eilmesi daha doğru olacaktır.


    Kira kontratlarında depozito bedeli aynı işlemden doğan bir bağlı bedel olduğundan yüksek olan bedelden (ki bu genelde toplam kira bedelidir) alınmalıdır. (kefil var ise %0,99)


    Kira artışı eğer rakamsal olarak (yüzde 10 -20 gibi ) belirtilmemişse yani tespiti mümkün değilse , yıllık bedel x 15 yıldan hesaplanmalıdır.


    Özet görüntüleri ;D ;D ;D ;D ;D

    Fesih ihbarları konusunda farklı görüşler olabilir, ama ihbarname kalıbıyla işlemin tanzim ve tastik eilmesi daha doğru olacaktır.


    Kira kontratlarında depozito bedeli aynı işlemden doğan bir bağlı bedel olduğundan yüksek olan bedelden (ki bu genelde toplam kira bedelidir) alınmalıdır. (kefil var ise %0,99)


    Kira artışı eğer rakamsal olarak (yüzde 10 -20 gibi ) belirtilmemişse yani tespiti mümkün değilse , yıllık bedel x 15 yıldan hesaplanmalıdır.