İvazlı veya İvazsız Feragatname

İVAZLI:


Mirastan Feragat Sözleşmesi yapmak isteyen (Mirasçı) şu suretle söze başladı;”

Murisim...............mirasçısı olarak tarafıma intikal etmesi gereken tüm miras hak ve hissemden .................. TL bedel mukabilinde tamamen feragat ettiğimi, feragat bedelini tamamen ve nakden murisim ......... aldığımı, hiçbir hak ve alacağımın kalmadığını, bu nedenle murisim.............................. mn vefatı halinde kendisinin mirasından hiçbir hak talep etmeyeceğimi ve işbu feragatimin alt soyumu da bağlayacağını, hiçbir baskı ve etki altında kalmaksızın, tamamen kendi istek ve irademle murisimin mirasından feragat ettiğimi beyan ederim.” Diyerek sözlerini bitirdi.


Diğer taraf (Muris).......................... şu suretle söze başladı;” Bende müstakbel mirasçım.................... bedel karşılığında mirasımdan feragat etmesini kabul ediyorum. Feragat bedelini tamamen ve nakden kendisine ödedim. Müstakbel mirasçım ............................... ölümüm halinde mirasımdan hiçbir hak ve alacak talebinde bulunmayacağı gibi işbu mirastan feragat sözleşmesi alt soyu içinde geçerli olacaktır." diye sözlerini bitirdi.


İVAZSIZ:


Mirastan Feragat Sözleşmesi yapmak isteyen (Mirasçı) şu suretle söze

başladı;” Murisim..................mirasçısı olarak tarafıma intikal etmesi gereken tüm miras hak ve hissemden hiçbir bedel almaksızın bedelsiz olarak tamamen feragat ettiğimi, bu nedenle murisim.......................vefatı halinde kendisinin mirasından hiçbir hak talep etmeyeceğimi ve işbu feragatimin alt soyumu da bağlayacağını, hiçbir baskı ve etki altında kalmaksızın, tamamen kendi istek ve irademle murisimin mirasından feragat ettiğimi beyan ederim.” diye sözlerini bitirdi.


Diğer taraf (Muris) şu suretle söze başladı;” Bende müstakbel mirasçım.............................. nın yukarıdaki beyanlarını aynen kabul ediyorum. Kendisi hiçbir bedel ve karşılık almaksızın mirasımdan feragat etmiş olup, Müstakbel mirasçım ................................................ ölümüm halinde, mirasımdan hiçbir hak ve alacak talebinde bulunmayacağı gibi işbu mirastan feragat sözleşmesi onun alt soyu içinde geçerli olacaktır." diye sözlerini bitirdi.