GEÇİCİ KORUMA KARTI İLE ARAÇ ALIMI

  • Merhaba,



    Arkadaşlar ülkemizde misafir bulunan Suriye vatandaşlarına geçici korumu kartı ve 99 ile başlayan numara verilmektedir.



    Bu kişiler araç almak istediklerinde sistemde geçici koruma kartı ekranı olmadığından hangi ekrandan işlem yapıldığı hususunda tereddütler vardır.



    İkamet tezkeresi ekranından yapılması şuan için uygun gibi görünsede , diğer kimlikler bölümünden işlem yapılması durumunda tescilde sorun yaşayan var mı ?



    Özetle Suriye vatandaşlarının araç almalarında bir mani var mıdır ?, mani yoksa hangi kimlik türünden işleme devam edilmelidir.



    Cevaplarınızı vatandaşlarımızıda bilgilendirecek şekilde yazmanızı rica ederim.

  • Tercümanlı işlemlerı noterlikte ben yapıyorum geçici koruma belgesi ile tapu harıcındeki işlemleri yapıyorum . Diğer Kimlik Türünden giriş yapıyorum yanlız işleme ekle diyince kişi bilgileri çıkmıyor bundan dolayı işleme ekledikten sonra manuel giriş yapıyorum ...suriyelilere gecıcı koruma belgesi ile Çoğu işlemi yaptım araç satış davet vekalet imza beyanı hiç bir sıkıntı yaşamadım ..

  • Abi coğunlukla şart deniyor ama ben manuel giriyorum beyanlarına göre ..noter beyle konuştum uzunca bu konuyu kimi yazılması sart kimi beyana göre yapıyorum dıyor ..Noter bey yaz manuel adreslerini dedi bana ben beyana göre yazıyorum ..

  • Bu çerçevede; Suriyeli yabancılara düzenlenen bahse konu Geçici Koruma Kimlik Belgesi ülkemiz sınırları içerisinde resmi nitelik taşımaktadır. Sözü edilen Yönetmeliğin GEÇİCİ 1 inci maddesi gereğince ise; sadece Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşları, Suriye Arap Cumhuriyetinden gelen mülteciler ve vatansızlar geçici koruma kapsamına alınmış olup; Geçici Koruma Kimlik Belgesi bahsedilen Suriyeli yabancılara düzenlenmektedir. Ayrıca Ge-çici Koruma Kimlik Belgesinde belirtilen ikamet ilinden başka bir ilde noterliklere başvuran Suriye uyruklu yabancıların, ikamet ettikleri ilden aldıkları Yol İzin Belgesini ibraz etmeleri ha-linde hizmet almalarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.2016/3 genelge


    Mutlaka biliyorsunuzdur hatırlatma anlamında paylaştım Başka ilde de işlem yapılıyorsa yol izin belgesini aramamız gerekiyor.

  • [color=rgb(51, 51, 51)][size=14px]c) Yabancılarda esas alınacak adresler[/size] [/color][color=rgb(51, 51, 51)][size=14px]İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün Birliğimize gönderdiği 31.12.2009 tarihli ve 211916 sayılı yazı uyarınca; yabancı gerçek kişiler tarafından yapılacak alım satım işlemlerinde sözleşmelere, varsa kimlik paylaşım sisteminde bulunan ikamet adresleri, yoksa ikamet izni belgelerinde gösterilen adresleri, bu da yoksa yazılı olarak beyan ettikleri adresleri yazılacaktır.ç) Araç satın veya devir alan kişilerin telefon bilgilerinin de adres bilgileri içine yazılacağı



    Son yayınlanan genelgede de olduğu gibi bizde yaptığımız söz konusu araç satışlarında adresi olmayanlar için beyana dayalı adreslerle satış yapıyoruz ve bu güne kadar geri dönen olmadı


    Kolay Gelsin [/size][/color]

  • arkadaşlar ben yabancı uyruklu vatandaşların satışlarını vergi numaraları üzerinden yapıyorum ilgili vergi numarası aldığı zaman tüm bilgileri geliyor ve hiç bir sıkıntı çıkmıyor sadece ikamet teskeresi pasaport çevrisini işleme ekliyorum