Araç ruhsatında isim soy isim değişikliği

  • Merhaba,



    Eskiden sahibi bulunduğunuz araçlarda yazan isim ve soy isimlerinizde bir değişiklik olduğunda ve bu aracı satmak istediğinizde yeni bir ruhsat almanız gerekmekteydi.



    Bu uygulama bir süredir kaldırıldı, artık online olarak görülen isim soy isim değişiklikleri nedeni ile Noter gerekli kontrolleri yaptıktan sonra işleme devam edebilecek, özetle ruhsat değişimi söz konusu olmayacaktır.



    Bu husus sadece araç sahibi bilgileri için geçerli olacak, araç bilgilerinde bir hata olması durumunda ilgili kişi trafik tescil kurumuna yönlendirelecektir.



    Burada sistem ve ruhsattaki bilgilerin birbirini teyit edici nitelikte düzeltilmesi durumunda işleme devam edilebelecektir.



    Bunun mümkün olmaması durumunda ise ilgili yeni bir ruhsat almalıdır. Zira sistem ile araç ruhsatındaki araç bilgileri birbiri ile tam bir şekilde örtüşmelidir.



    İş bu bilgilendirme yasal bir dayanak niteliğinde olmayıp, sadece tecrübe ve deneyim aktarma (paylaşma ) amaçlı yazılmıştır.

  • Bilgilendirme için teşekkürler.


    e) Satış veya devir işlemi sırasında, araca ait tescil belgesi/tescile ilişkin geçici belge üzerindeki bilgiler (sahiplik bilgisi, araç bilgisi) ile aracın bilgisayar kayıtlarındaki bilgileri arasında farklılık olduğunun anlaşılması durumunda, bilgisayar kayıtları esas alınacaktır. (2016/5 genelge)

  • ELEKTRONİK ORTAMDA ARAÇ SATIŞI UYGULAMASI SIKÇA SORULAN SORULAR (120)


    24. Nüfusta, kadınlardaki soyadı değişikliklerinde (evlenme, boşanma vb) bilgi uyuşmazlığı olursa ne yapılacak?



    EGM ve KPS kayıtları ile getirilen kimlik uyuşuyor ise satış yapılabilir.