SURİYELİ SATIŞI HAKKINDA YARDIM

  • BUGÜN BİR SURİYELİ VATANDAŞA ARAÇ SATIŞI YAPTIM. NORMAL ŞARTLARDA MA PLAKA OLMASI GEREKİYOR BU ŞEKİLDE YAPIYORUZ YA HANİ. AMA VATANDAŞ ŞİRKET ADINA ALDI ARACI ŞİRKET TE TÜRKİYE ŞİRKETİ BEN YİNEDE MA YAPTIM YANLIŞLIKLA NE GİBİ YAPTIRIM BEKLİYOR BENİ BİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLABİLİR Mİ :)

  • Merhaba Erdem Bey,
    Yabancılara araç satışlarında sizinde söylediğiniz gibi Ma-Mz plakalı yaparak satışı yapmamız gerekiyor, Ancak Yabancı kişinin Türkiyede faaliyet gösteren Şirketi var ve bu şirketin vergi numarasını kullanarak araç satışı yatıysanız Plaka Değişikliği seçeneğini kullanmanız gerekmekteydi, Geri satış yaparak düzeltilme yoluna gidebilirsiniz.
    Kolay Gelsin

  • Aslında bir numaramız var Ankara Trafik Türkiyedeki bütün trafik işlerinin yürüdüğü yer orası ile bir görüşün derim ben. Şahıstan şahısa olduğu zaman satış iptali kesinlikle olmuyor der birliğimiz, fakat bir taraf bu durumda Tüzel kişilik önce birliğimizle görüşün 444 1 512 /3 den bilgi alarak aşağıda vereceğim numara size bu konuda yardım edebilir.



    0312 462 21 93-94

  • Erdem Bey ve Sonyolcu bende suriyeli bir vatandaşa araç satışı yapmak üzereyim :) suriyeli sade vatandaş, aracın kullanım şeklini ma,mz olarak giriş yaptık.ancak alıcının vergi numarası üzerinden giriş yaptığımda ikamet adresi gelmiyor.nasıl bir yol izlemem gerekli ?

  • [color=rgb(51, 51, 51)][size=14px]2016/5 Nolu Genelge;[/size][/color]


    [color=rgb(51, 51, 51)][size=14px]c) Yabancılarda esas alınacak adresler[/size] [/color][color=rgb(51, 51, 51)][size=14px]İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün Birliğimize gönderdiği 31.12.2009 tarihli ve 211916 sayılı yazı uyarınca; yabancı gerçek kişiler tarafından yapılacak alım satım işlemlerinde sözleşmelere, varsa kimlik paylaşım sisteminde bulunan ikamet adresleri, yoksa ikamet izni belgelerinde gösterilen adresleri, bu da yoksa yazılı olarak beyan ettikleri adresleri yazılacaktır.




    İkamet adresini gösterebileceği bir faturada İkametgah belgesi veya şifahen kendi beyanıyla da yazabliriz
    Kolay Gelsin




    [/size][/color]