• 1.1.[size=7pt] [/size] TANIMLAR
    İş bu sözleşmede geçen;
    1.3.1[size=7pt] [/size] ESER
    YAPIMCI’nın yapımcılığını ve/veya ortak yapımcılığını yaptığı/yapacağı ve iş bu sözleşme ve diğer sözleşmelerle eser sahipleri ve komşu hak sahiplerinden eser sahipleri ve komşu hak sahipleri mali haklarını veya devralacağı adının “BİR ZAMANLAR TRABZON’DA ” olması beklenen sinema eserini.
    1.3.2[size=7pt] [/size] DEVRE KONU MALİ HAKLAR
    YÖNETMEN’in ESER'le ilgili yaptığı yönetmenlik faaliyetine uygun olarak eser sahipliğinden doğan mali haklar kapsamında; sinema filmi, tv filmi, hard disc, digital, video, DVD/VCD, Laser Disc, Blu Ray, IVR tabanlı sistemler, cep telefonu formatları, İP TV ve her türlü internet odaklı ve bazlı formatlar vb şekil veya formatlarında televizyonda gösterim dahil kullanım haklarını, yasal koruma süresi kadar Süre ile işleme hakkı, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, temsil hakkı, İşaret, Ses ve/veya Görüntü Nakline Yarayan Araçlarla Umuma İletim Hakkından oluşur.
    MADDE 2 - SÖZLEŞMENİN KONUSU
    ESER’in meydana getirilmesi ile YÖNETMEN’in ESER üzerinde sahibi olduğu ve/veya olacağı MALİ HAKLAR'ını, YAPIMCPya devri ile ilgili olarak tarafların hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesi işbu sözleşmenin konusunu teşkil eder.
    MADDE 3-HÜKÜMLER
    3.1.[size=7pt] [/size] YÖNETMEN, çekime tesir edecek durumdaki hastalık durumunu uzman doktor raporu ile belgeler.
    3.2.[size=7pt] [/size] Aşağıdaki süreler YÖNETMEN 'e sözleşmenin ifası için hazırlık süresi olarak en az 2 hafta, çekim süresi olarak en az 4 hafta, post prodüksiyon çalışmalar için en az 4 hafta tanıtım için en az 2 hafta süre sağlanacaktır. Bu süreler her safhada tanınması gereken asgari sürelerdir.
    3.3.[size=7pt] [/size] Yapımcı post prodüksiyon faaliyetinin gerektirdiği uygun şartları Yönetmen çalışması için hazırlar.
    3.4.[size=7pt] [/size] YÖNETMEN tarafından meydana getirilecek ESER asgari 90 dakika olacaktır.
    3.5.[size=7pt] [/size] Çekimler bitmiş olsa dahi fevkalade hallerde (film negatiflerinin veya sair taşıyıcıların bozulması veya yangın veya zayii gibi fiziki sebeplerle ya da Denetleme Kurulu’nun değişiklik istemesi gibi idari sebeplerin gerçekleşmesi vs. hallerinde) YÖNETMEN ilave ücret ve bedel istemeksizin gerekli çekimleri ve çalışmaları icra eder. YAPIMCI için mücbir sebep sayılacak hallerde kusuru bulunan 3.
    Sayfa 1/2
    Kişilere karşı YÖNETMEN’in zayi olan çabasının tazmini ve tekrardan doğan karşılığın elde edilmesi YAPIMCI sorumluluğundadır.
    3.6.[size=7pt] [/size] YÖNETMEN, ESER’deki bazı görüntülerin YAPIMCI’nın istemine göre ESER’in tanıtımına yönelik olarak, klip, reklam ve/veya promosyon malzemelerinde kullanılabileceğini; ESER’in yurtiçi ve icabında yurtdışı tüm tanıtım (gala geceleri, imza günleri, basın toplantıları, kokteyl, televizyon programları, radyo programları, internet ortamı gibi) organizasyonlara katılmayı kabul, beyan ve taahhüt eder.
    3.7.[size=7pt] [/size] YÖNETMEN, işbu sözleşme ile YAPIMCI’ ya tanınmış bulunan yukarıda yazılı mali haklara ilişkin YAPIMCI’ nın bizzat yetkili olduğunu, işbu sözleşmenin yurt içinde devlet daireleri, resmi ve/veya gayri resmi tüm kurum, kuruluş ve makamlar nezdinde hangi adla anılırsa anılsın. “muvafakatname”, "izin belgesi” ve “yetki belgesi" yerine geçtiğini, YAPIMCI’ nın tüm bu konularda münhasır ve tam yetkili olduğunu beyan ve kabul eder.
    YÖNETMEN, her şeye rağmen kendisinden talep edilebilecek olan izin, belge ve resmi evrate!? hazırlanması ve imzası için gereken yer ve zamanlarda hazır bulunacağını ve ilgili evrakı YAPIMCI’ ya mümkün olan en kısa sürede temin edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
    3.8.[size=7pt] [/size] Taraflar, birbirlerinin ESER üzerindeki çalışmaları ile festival ve yarışmalarda yer almasına engel olamazlar. YÖNETMEN, ESER’in yurtiçi ve yurtdışı festival ve yarışmalarda ödül alması ve bu ödülün eser sahibi olarak kendi alanına girmesi halinde münhasıran hak sahibidir.
    3.9.[size=7pt] [/size] HAKLAR, ESER’in koruma süresini aşan sürelerde devredilemezler.
    4. TEBLİGAT
    4.[size=7pt] [/size]Taraflar, işbu sözleşmede belirtilen adreslerinin yasal tebligat adresleri olduğunu, bu adreslere yapılacak tebligatın, adres değişikliği karşı tarafa Noter’lik marifetiyle yollanan bir ihbarname ile bildirilmedikçe, yasal bir tebligatın bütün sonuçlarını doğuracağını kabul ve beyan ederler.
    5.[size=7pt] [/size] UYUŞMAZLIK
    5.1.[size=7pt] [/size] Taraflar, iş bu sözleşmenin tatbik ve tefsirinden doğan uyuşmazlıkları öncelikle kendi aralarında sulhen halletmeye gayret edeceklerdir. Halledemedikleri takdirde bu sözleşmeden doğacak uyuşmazlıklarda İstanbul (Merkez) mahkeme ve icra daireleri yetkilidir.
    5.2.[size=7pt] [/size] Taraflar uyuşmazlıkların çözümünü uyuşmazlık çıktığında yapacakları bir sözleşme ile Sinema Meslek Birlikleri tarafından oluşturulabilecek üç kişilik bir hakem heyetine de tevdi edebilecekleri konusunu değerlendireceklerini beyan ederler.
    6.[size=7pt] [/size] DİĞER HÜKÜMLER
    6. YÖNETMEN, devrettiği mali haklarda üçüncü kişilerin ESER üzerinde hak talebi olmayacağını garanti eder. Aksinin gerçekleştiği durumda gerek YAPIMCI’nın uğrayacağı tüm zararları gidermeyi ve ayrıca zarar kadar tazminat ödemeyi tekeffül eder.
    2 sayfa ve 6 maddeden oluşan İşbu sözleşme, 07/03/2017 tarihinde i Suret tanzim ediimiş ve ,hçnbir tesir ve baskı altında kalınmaksızın içeriği taraflarca okunup anlaşılarak imza altına alınmıştır.


    BEDELSİZ OLURMU ACABA