mehir senedi evlilik

  • [ÖRNEKTİR]
    HİBE (MİHİR) SENEDİ


    HİBE EDEN [ ] ; [T.C. No : ]
    HİBEYİ KABUL EDEN [T.C. No : ]
    BEDELİ: []


    BEN HİBE EDEN: [ ]

    [Evlenmemiz] nedeniyle [Yukarıda/Aşağıda] [yukarıda / aşağıda] cins, miktar ve değeri yazılı eşyaları geri dönmemek koşulu ile [ ] 'a evli kaldığımız süre içerisinde ve dilediği bir tarihte hibe edeceğim. Kendisi malik sıfatı ile bu malları aldıktan sonra tasarruf etmekte, dilediği gibi kullanmakta tamamen serbesttir. Lehine bağış yapılan kişi evvel ölecek olursa veya beni terkederse bağışlanan eşyalar bana geri verilecektir. Adı geçen mallarım üzerinde hiç bir hak ve alakam kalmadığını ve bu malın artık hibe edilene ait olduğunu, hibe edilenin işbu malları kendi adına kayıt ettirmesine, dilediği gibi tasarrufta bulunmasına rıza ve muvafakat ettiğimi kabul beyan ve ikrar ederim.


    SIRA NO CİNSİ MİKTARI DEĞERİ




    toplam



    BEN HİBEYİ KABUL EDEN:
    Yukarıda hibe edenin beyanlarına aynen iştirak ve kabul ettiğimi, beyanda yazılı bulunan değerdeki malların tarafıma hibe edilmesini kabul ettiğimi, adı geçen malları devir ve temlik evli kaldığımız süre içerisinde ve dilediğim bir tarihte [ ] 'tan alacağımı, bu malların aldıktan sonra evli kaldığımız sürece ve ölmediğim sürece bana ait olacağını ben de kabul beyan ve ikrar eylerim.


    HİBE EDEN


    HİBEYİ KABUL EDEN
    [İMZA]


    [İMZA]

  • İşlemi ben yeni okudum fakat aklıma yatmayan kısımları var. Mehir denince ne anlıyoruz '' Mehir, evlilik meydana gelirken, erkeğin kadına verdiği meblağ ve maldır hediyetir. Sizin yukarıda verdiğiniz örnek evllilik halinde var boşanma halinde yok. Benim bildiğim bu boşanma yada terk halinde kadına kalması gereken eşyalar olması lazım. Anlaşamıyorlar diye kadın hiçbir güvencesi bir şeyi olmadığından bir ömür boyu mecburmu adamın kahrını çekmeye. Ölüm halinde tekrar eşe kalabilir bunda bir şey yok. Kısaca benim diyecem verdiğiniz örnek te (beni terkederse) kelimesinin olması anlamsız. ( Dini bilgim kısıtlıdır fakat benim bildiğim dinimizdede verilen mehir geri alınmaz.)

  • verilen mehir geri alınmaz ama . Burada biliyorsunuz islem hukukunu değil medeni hukuku uyguladığımız için bağışlanan mallar medeni hukuka göre ilgi terkeder eya ölürse mirasçılara kalır.