SAKIN YOL ÜCRETİ ALMAYI İHMAL ETMEYİN!

  • Değerli meslektaşlarım;


    Bir evrakta yol ücretinin unutulması sonucu tahsil edilmemiştir. Bununla ilgili şikayet sonucu TNB hakkımda C.Savcılığına ihbarda bulunmuş ve bu ihbar sonucu hakkımda soruşturma açılmıştır.


    Soruşturmaya binaen bugün vermiş olduğum ifadem neticesinde savcı beyin hangi suç ile hakkımda dava açacağını sorduğumda ise savcı bey EVRAKTA SAHTECİLİK suçundan dava açılabilir şeklinde cevap vermiştir..


    Bu acı cevap beni hem güldürmüş hemde hüzünlendirmiştir. Evrak geçerli ve yasalken yol ücretinin alınması bir evrağı nasıl sahte yapar doğrusu ne mantığım nede hukuk mantığım anlamış değildir.


    Şimdi açacağı davayı bekleyeceğim ve inşallah dava sonunda hakkımda bu tür bir suçlama yapan C.Savcısı hakkında tazminat davası açacak kadar yeterli bir kararım olur.


    Destek olarak dualarınızı beklemekteyim. Eğer bu davayı kaybedersem bu kayıp çok ciddi olarak bizlere zarar verir, bütün meslektaşlarımıza çok zarar gelir sonuçlarını düşünmek dahi istemiyorum.


    Kolay gelsin.

  • Çok geçmiş olsun sayın Adminim bu tür olaylar çok üzücü oluyor malesef. Ufak ayrıntılar malesef bu tür can sıkıcı olaylarla karşılaşmamıza sebeb olmakta. Alakası olmayan bir durum hakkında Evrakta sahtecilikle itham edilmek dayanılmaz bir acı olsa gerek. En kısa sürede durumun netleşmesi ve sizin gerekli hakkınızı kazanmanız dileğiyle...

    <p>Başkaları hakkında kötü şey söyleyenlerin, kendilerine söyleyecekleri iyi bir şeyi yoktur...</p>

  • Muharem bey önce geçmiş olsun diyorum sadece yol üçreti alınmamış diye evrağın sahte olunacağı kanaatine nasıl varılabilirki bence böyle bir imkan yok.Birde evrağın dışarıda imzalandığı konusunda mahallinde belirtmişseniz bence bu konuda dava bile açılamaz. Mahallinde diye belirtiniz mi?

  • Çok çok geçmiş olsun Muharrem bey.Dualarımız sizinle kesinlikle olumsuz bir sonuç cıkmayacaktır ama böyle bir ithamda bulunmaları cok üzücü.

  • Muherrem Bey geçmiş olsun diyorum.İnşallah davanın sonucu berat ile sonuçlanır.Yol ücreti alınmadı diye evrakta sahtecilik sucu ile dava açılacak olmasına çok üzüldüm.

  • Sevgili kardeşim,
    öncelikle geçmiş olsun, ama benim anlamadığım TNB savcılığa ne düşünerek suç duyurusunda bulundu, 2.cisi bu kesinlikle bir disiplin suçudur. şayet suç kanıtlanırsa veya yapılan savunma kabul edilmezse kanunda Yönetmelikte öngörülen ceza verilir. Benim bildiğim budur..
    TNB'nin bu davranışına bir anlam veremedim. Ama işin içinde başka bir işlerde döndüğü açık...

  • İşin içinde sanırım oy çatışması var filler güreşir çimen ezilir misali Noter'imle diğer tarafların olayı sanırım. Ne olursa olsun ama ne olursa olsun mahal ücreti alınmadı diye evrakta sahtecilik suçu gerçekten inanılmaz bir durum.

  • Muharrem Bey, önce çok çok geçmiş olsun diyorum ve sonrada isyanımı dile getireyim, şimdi okudum ve okurken sinirden boğazlarım düğüm düğüm oldu,Allah' a şükür ki işimiz var buna hiçbirimiz birşey demiyoruz, ama bu kadar sorumluluklar yükledikleri bizleri en küçük bir hatada bu şekilde (EVRAKTA SAHTECİLİK) suçlayan TNB bizim nasıl yanımızda olacak ki, bizlerde hayaller kuruyoruz, TNB ile konuşulur, haklarımız korunur falan diye, oooohhhh nerde,Lanet olsun diyorum, başkada birşey demiyorum, kusura bakmayın, inanın ki çok üzüldüm ve buna benzer çok suçlamalarla karşılayıyoruz, yeter artık, işimiz noterlik diye , bu kadar da olmaz ki ama

    Sabır, suskunluk değil, işitilmeyen bir feryattır!....<br />Her kişinin değil, er kişinin harcıdır.

  • Yol ücreti alınmadıysa, sonradan farkedildiği zaman ikmal yapılıp alınmalıydı, böylece suc unsuru ortadan kalkmış olurdu. Teftişlerde bu gibi durumlarda biz ikmal yapıyoruz, mesela posta ücretini almayı unutmuşuz ikmal yapmıştık.bence sizin olayda başka bir şey olabilir

  • Sayın Sena ;


    İkmal'e ne hacet, bu ücret noterin şahsi ücretidir devlet namına tahsil edilen bir ücret değildir. Hadi diyelim ikmal gerektiren işlem olsaydı ikmal yapın demeleri gerekmezmiydi ?.. Asıl tehlike şu bütün noterler denetlenirler her denetlemede yüzde 90 Noter'in ikmali söz konusudur. O halde Adalet Müfettişleri her ikmal yaptırdıkları evrak için bu evrak Sahtedir diye suç duyurusunda bulunsunlar kabul edilebilirliği bile yok... Ama kabul ediliyor.


    Ayrıyeten diğer arkadaşım TNB ararız korurlar manasında bir cümle kullanmış, tarihte böyle bir olay görülmüşmüdür ???


    TNB ' nin yaptığı tamami ile yanlıştır. Hadi Savcı bilmiyor sayın TNB sizdemi bilmiyorsunuz bunun suç olmadığını diyorum .. Ama nitekim duyan yok..

  • Hayır belirtilmemiş zaten belirtilmediği için veznedeki arkadaş o şekilde kesmiş, evrakta şu hali ile hiç bir hata yoktur. Evrak tanzim edilirken programda mahalde işaretlenmemiş onun sonucu böyle bir durum ortaya çıkmış yani tamamen münferit bir hata fakat bu hatadan ne devlet nede 3. kişi zarar görmemekte aksine zarar gören Noter'in kendisidir.


    Evrak geçerli bir evraktır.

  • benim tanıdığım savcılık olmuş birkaç katip arkadaşlar vardı önceden, hepside beraat etti, hemde sizin bahsettiğiniz yol ücretinden daha kötüsü idi, sonucta bir şey çıkacağını sanmıyorum. İnsan biraz yıpranıyor manen bu gibi durumlarda, size ALLAH yar ve yardımcımız olsun diyorum. Geçmiş olsun

  • Muharrem Bey, çok çok geçmiş olsun,bütün dualarım sizinle,Allah yar ve yardımcımız olsun,bu olay hepimizi ilgilendirir,bu gün size yarın bize,yapılabilecek her şeyde yanınızdayız.

  • Üstadım böyle hayret verici bir olaya rastlamamıştım vede duymamıştım büyük geçmiş olsun dualarım sizinle lakin ben bu davanın sizin açınızdan olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum.