VERASET İLAMLARI NOTERDEN


  • Sevgili Mahmut
    bu işlemin makbuzunu kimin adına keselim.
    (tesbit var, tescil var, tanıklık beyanı var,)


    Dayı


    makbuzu benim adıma kesebilirseniz sevinirim :)


    selam ve saygılar

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.


  • Dayı


    makbuzu benim adıma kesebilirseniz sevinirim :)


    selam ve saygılar


    Sevgili Mahmut,
    Makbuz dün itibariyle Admin adına kesilmiş, artık düzeltilmeside imkansız, nolcek şimdi...
    Neyse bu seferlik benden olsun. birdahaki sefere sizlerden olur..:))
    Sevgi ve saygılarımla..

  • YARGININ HIZLANDIRILMASI


    VE İŞ YÜKÜNÜN AZALTILMASI AMACIYLA HAZIRLANAN


    KANUN TASARISININ GETİRDİKLERİ


    6) Mirasçılık belgesi alınması ile terk eden eşin ortak konuta davet edilmesinin mahkemeye başvurulmadan noterden de yapılabilmesi öngörülmektedir.


    1512 sayılı Noterlik Kanununda yapılması öngörülen değişiklikle, çekişmesiz yargı işi niteliğinde bulunan, terk eden eşin ortak konuta davet edilmesine ve mirasçılık belgesi verilmesine ilişkin işlemlerin mahkemeler yanında noterler tarafından da yapılabilmesi imkanı getirilmektedir. Bu şekilde söz konusu hizmetlerin süratli ve verimli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır. UYAP istatistik verilerine göre 2010 yılında terk eden eşin ortak konuta davetiyle ilgili olarak 2.570, mirasçılık belgesi verilmesiyle ilgili olarak ise yaklaşık 445.000 dosya mahkemelere gelmiştir. Yapılan değişiklikle bunların mahkemelere gelmeye gerek kalmaksızın noterden de yapılabilmesi söz konusu olacaktır.

  • Eşin ortak konuta daveti ile ilgili ihtarın mahkemenin olmasına rağmer bazı noterliklerimizce bu nevi ihtarlar çekilmekte olduğunu biliyorum. Yetkisiz ihtar :)