VERASET İLAMI

  • VERASET İLAMI İLE İLGİLİ GÖRÜŞ VE BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIRSINIZ SEVİNİRİM. Gelen talep üzerine yapılan veraset ilamında MURİS.ANNE olan ilgilinin veraset ilamı istendiğinde
    MİRASCI OLARAK 2.cocuk var
    YALNIZ. Bayan İlk evliliğinden 1.çocuk var ama ölmüş, ölen cocuğun ise 2.cocuğu var Yani Bayanın 2.tornu gözüküyor.


    SİSTEMDEN ÇIKAN PAYLAŞIM DOĞRU AMA İLK EVLİLİĞİNDEN OLAN COCUK İÇİN VUKUATLI NÜFUS KAYITLARINDA HERHANGİ BİR BAĞLANTI KURAMADIK. YALNIZ KADINDAN DOLAYI MİRASCI -EŞİ VE 2.COCUK KALDIĞINI -EŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR.


    ARKASINDA ÇIKAN VUKUATLI NÜFUS KAYITLARINDA TORUNLARIN İSİMLERİ VE MİRASCI OLARAK GÖZÜKÜYÜR. Bizde ilk eşinden olan ve ölen çocuk ile Annenin herhangi bir bağlantılı olduğunu Nüfus kayıtlarından göremediğimizden işlemi askıya aldık. Bu konuda görüşlerini paylaşmanızı rica ediyorum.

  • Değerli Meslektaşım ölen çocuk Anneden önce mi ölmüş daha sonra mı ölmüş, eğer önce ölmüş ise nüfus kayıtlarında bağlantı kuramassınız çünkü miras direk torunlara kalmış olur, sonra ölmüşse zaten ilk eşinden olup ölen çocuğun eşide torunlarla birlikte mirasçı olarak gözükmesi ve bunu gösterir nüfus kayıt örneği olması gerekir..

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Metin ÇELİK ().