defter bilgi girişi yapılmış defteri

  • defter bilgi girişi yapılmış defteri veznede nasıl çağırıyoruz,defter kodu açılınca ekrana otomatik geliyordu..şimdi göremedim yardımlarınız için teşekkürler..

  • Toplu defter kesiminde ilk defterin ücreti doğru olmasına rağmen bilanço yerine işletme defteri çıkıyor diyenler için çözüm :
    Vezneden tahakkuk ekranından işlem koduna 7.5 yazılıp entere basılır sonra işlemler menüsünden toplu defter sorgulamaya tıklanır gelen ekrana NPS numarası yazılarak liste çağırılıp başlaya basılarak defterler kesilir. ilk defterin 7.1 gelmesi bu durumda mümkün değildir.
    GELECEK HAFTA YENİ GÜNCELLEME ÇIKIYOR BU SORUNLARLA İLGİLİ BİLGİNİZE...



    (TNB BİM İbrahim Beyin facedeki yorumunu kopyaladım) alıntıdır....


  • Toplu defter kesiminde ilk defterin ücreti doğru olmasına rağmen bilanço yerine işletme defteri çıkıyor diyenler için çözüm :


    Vezneden Ayarlar>genel ayanlar>Tahakkuk bölümünden tahakkuk çalışma şekli kod bazlı şeçilirse sorun kalmaz.


  • tşkkrler. :) peki birşey daha sorayım. bilanço defterlerini bildirecekmiyiz ticaret sicile


    TASDİKİ VE BİLDİRİMİ ZORUNLU DEFTERLER
    1 YEVMİYE DEFTERİ

    2 ENVANTER DEFTERİ

    3 İŞLETME DEFTERİ

    4 ÇİFTÇİ İŞLETME DEFTERİ

    5 İMALAT VE İSTİHSAL VERGİSİ DEFTERLERİ (BASİT İSTİHSAL VERGİSİ DEFTERİ DAHİL)

    6 NAKLİYAT VERGİSİ DEFTERİ

    7 YABANCI NAKLİYAT KURUMLARININ HASILAT DEFTERİ

    8 SERBEST MESLEK KAZANÇ DEFTERİ

    9 DAMGA VERGİSİ DEFTERİ

    10 DİĞER DEFTERLER (*)


  • Ticaret Siciline bildirim süresi 7 gün diye biliyorum


    Ankara, 25.11.2004
    Özü: Tacir ve şirketlere ait defter onayının bildirimi Hk.


    G E N E L G E
    ( 46 )


    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ........................ NOTERLİĞİNE




    İLGİ: 26.12.2003 günlü ve 63 sayılı genelgemiz.


    Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün defter tasdik işlemlerinin bildirimindeki aksamalara ilişkin 16.09.2004 tarihli ve 6355 sayılı yazısı Yönetim Kurulu’nun 08.11.2004.2004 günlü toplantısında görüşülmüştür.


    Türk Ticaret Kanununda 4884 sayılı Yasa ile yapılan değişiklik karşısında defter onay işlemlerinde izlenecek yola ilişkin Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün 25.12.2003 tarih ve 023856 sayılı yazısı ilgi genelgemizde duyurulmuştu.


    Buna göre Türk Ticaret Kanununun 4884 sayılı Kanunla değişik 69 uncu maddesinin “Şirket kuruluş aşamasında 66 ncı maddesinin 1 inci fıkrasında yazılı defterler kullanılmaya başlanmadan önce tacir tarafından ticari işletmenin bulunduğu yerin ticaret sicili memurluğuna veya notere ibraz edilir. Bu defterler, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun defterlerin tasdikine ilişkin hükümlerinde yer alan bilgileri içerecek şekilde tasdik ve imza olunur. Sicil memuru veya noter, defterlerin kaç sayfadan ibaret bulunduğunu ilk ve son sayfaya yazarak resmi mühür ve imzası ile tasdik eder. Noterlerce tasdik edilen defterlerin mahiyet ve adetleri ve bunların kime ait olduğu en geç yedi gün içinde ilgili ticaret sicili memurluğuna bildirilir. Şirketlerin müteakip yıl defterleri ile kullanılması zorunlu diğer defterler 213 sayılı Vergi Usul Kanununun defterlerin tasdikine ilişkin hükümlerine göre tasdik olunur.” hükmüne titizlikle uyulması suretiyle benzeri yakınmaların önüne geçilmesini rica ederim.


    Saygılarımla,



    BAŞKAN



    Hasan YENİ
    (İstanbul 28.Noteri)

  • Ankara, 26.12.2003
    Özü: Tacir ve şirketlere ait defter onayının bildirimi hk.


    G E N E L G E
    ( 63 )


    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ........................ NOTERLİĞİNE




    İLGİ: 17.12.2003 günlü Hukuk 16816-140 sayılı Genel Yazımız.


    Adalet Bakanlığından alınacak görüşe kadar tacirlere ait defter onay formlarının bir nüshasının Ticaret Sicil Memurluğuna bildirilmek suretiyle dört nüsha düzenlenmesi gerektiği İlgi Genel Yazımızda açıklanmıştı.
    Tacir ve şirketlere ait tasdik edilen tüm defterlerin Ticaret Sicil Memurluğuna bildirilip bildirilmeyeceği ve defter onay formlarının (4) nüsha olarak tanzimi gerekip gerekmediği hususlarında görüşleri sorulan Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünden alınan 25.12.2003 tarih ve 023856 sayılı yazıda:
    “29.06.1956 tarihli 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun 4884 sayılı Yasa ile değişik 69 uncu maddesinde, “Şirket kuruluş aşamasında 66 ncı maddesinin 1 inci fıkrasında yazılı defterler kullanılmaya başlanmadan önce tacir tarafından ticari işletmenin bulunduğu yerin ticaret sicili memurluğuna veya notere ibraz edilir. Bu defterler, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun defterlerin tasdikine ilişkin hükümlerinde yer alan bilgileri içerecek şekilde tasdik ve imza olunur. Sicil memuru veya noter, defterlerin kaç sayfadan ibaret bulunduğunu ilk ve son sayfaya yazarak resmi mühür ve imzası ile tasdik eder. Noterlerce tasdik edilen defterlerin mahiyet ve adetleri ve bunların kime ait olduğu en geç yedi gün içinde ilgili ticaret sicili memurluğuna bildirilir. Şirketlerin müteakip yıl defterleri ile kullanılması zorunlu diğer defterler 213 sayılı Vergi Usul Kanununun defterlerin tasdikine ilişkin hükümlerine göre tasdik olunur.” hüküm mevcuttur.
    213 sayılı Vergi Usul Yasasının 220 nci maddesinde tasdiki mecburi defterlerin hangileri olduğu, 221 nci maddesinde de tasdiki mecburi defterlerin ne zaman tasdik ettirileceği hususları düzenlenmiştir.
    Yine aynı yasanın 223 ncü maddesinde defterlerin, iş yerinin, iş yeri olmayanlar için ikametgahın bulunduğu yerdeki noter veya noterlik görevini ifa ile mükellef olanlar tarafından tasdik edileceği, 226 ncı maddesinde, tasdik makamlarının tasdik ettikleri defterlere ait bir kısım malumatları tarih sırasıyla, üçer aylık bordrolara derç ederek, bunları en geç bir ay içinde bulundukları yerin en büyük mal memurlarına tevdi edecekleri ifade edilmiştir.
    Yasal düzenlemeler birlikte değerlendirildiğinde; Türk Ticaret Kanununun 69 uncu maddesinin birinci fıkrasında 4884 sayılı Yasa ile meydana getirilen değişiklikle, yalnız şirket kuruluş aşamasında Türk Ticaret Kanununun 66 ncı maddesinin birinci fıkrasında yazılı defterler kullanılmaya başlanmadan önce tacir tarafından ticari işletmenin bulunduğu yer noterliğinin defter tasdiki yanında ayrıca ticaret sicil memurunun da 213 sayılı Vergi Usul Kanununun
    defter tasdikine ilişkin hükümlerinde yer alan bilgileri içerecek şekilde defter tasdiki yapabileceği getirilmiştir. Aynı maddenin ikinci cümlesinde sınırlama getirilmeden noterlerce tasdik edilen defterlerin mahiyet ve adetleri ve bunların kime ait olduğu en geç yedi gün içinde ilgili ticaret sicili memurluğuna bildirilir hükmü karşısında, tacirlere ait tasdiki gereken defterlerin noterlerce tasdiki halinde, yasada belirtilen yedi gün içinde ticaret sicili memurluğuna ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu gereği, tasdiki gereken defterlerin tasdik makamlarınca tasdik ettikleri defterlere ait Yasada belirtilen malumatları üçer aylık süre ile en geç bir ay içerisinde bulundukları yerin en büyük mal memurlarına tevdi yükümlülüğü devam ettiğinden, mevcut uygulamada olduğu gibi defter tasdik formlarının bir nüshası dairede saklanmak, bir nüshası ilgiliye verilmek, birer nüshası da en büyük mal memuru ve ticaret sicil memurluğuna tevdi edilmek üzere (4) nüsha düzenlenmesi gerektiği düşünülmektedir.” denilmiştir.
    Bilginizi ve buna göre işlem yapılmasını rica ederim.
    Saygılarımla,




    BAŞKAN



    Hasan YENİ
    (İstanbul 28.Noteri)


  • Erkan bey işletme defterlerini de ticaret sicile bildiriyormuyuz ???


    Orada trafik karışmış Ayhan bey sanırım ben yanlış anlamışım vergi dairesine bildirilecek olarak çünki onlar vergi dairesini bildirim yapılacak olan defterler bilanço esasına tabi defterlerinin tamamını ticaret sicile bildiriyorsun.

  • Arkadaşlar hatırlıyorsanız geçenlerde bi mesaj gelmişti defter bildirimlerini tamamlamadan yevmiyeyi sıfırlayamayacağız diye .
    Peki Bu ay sonunda yaptığımız defterleri ne zaman bildireceğiz ? bildiremessek nasıl kapatacağız yevmiye nasıl sıfırlayacağız?


  • Arkadaşlar hatırlıyorsanız geçenlerde bi mesaj gelmişti defter bildirimlerini tamamlamadan yevmiyeyi sıfırlayamayacağız diye .
    Peki Bu ay sonunda yaptığımız defterleri ne zaman bildireceğiz ? bildiremessek nasıl kapatacağız yevmiye nasıl sıfırlayacağız?


    Abdurrahman Bey, O mesaj defter bilgisinde eksiklik olup ta TNB'ye bildirilmesi içindi. Yani Aralık ayında şirket kuruluşu oldu diyelim. Vergi numarası olmadığı için defterleri kestik. Ama TNB'ye bildirimi yapamadık. İşte burdaki TNB'ye bildirim içindi o mesaj. Sen vergi nurasını öğreneceksin, bilgileri tamamlayacaksın ocak ayına bırakmayacaksın. Zaten yevmiye sıfırlanamaz, hata verecektir. Saygılarımla...

    &quot; Varsın olmasın hayatta her istediğimiz .<br />Biz olana &quot;Elhamdülillah&quot; olmayana da &quot;Eyvallah&quot; demesini biliriz.&quot;


  • Arkadaşlar hatırlıyorsanız geçenlerde bi mesaj gelmişti defter bildirimlerini tamamlamadan yevmiyeyi sıfırlayamayacağız diye .
    Peki Bu ay sonunda yaptığımız defterleri ne zaman bildireceğiz ? bildiremessek nasıl kapatacağız yevmiye nasıl sıfırlayacağız?


    bu ay içersinde yapılan tüm defterler ocak ayının onunda bildirimi yapılacaktır bildirim derken vergi airesine bildirim sıfırlama işlemi eyer tnb ye yapılmamışsa yapılamaz tüm bildirimler tnb ye yapıldıktan sonra vezne kapatılcak ve diyer yıla geçilcek bu süre zarfındada düzeltme şlemi için süre tanınmış oluyor