Ziraat Bankası Avukat Vekaleti

  • Yeniden Ek vekaletname düzenlemek bankaya külfettir. ve yeniden masraf verecektir.


    Bura da çıkarılacak veya eklenecek kelime iki cümlelik kelime "ahz kabz"
    Sevgili meslektaşlarım.
    Malüm hepimiz biliyoruz. Noterlik kanununda da var, Ve bu banka vekaletnamesi, haliyle dışardan tanımadığımız bir kişilerde değil,
    yan tarafına ufak bir çıkıntı yaparak o iki cümleyi yan tarafta bulunan boşluğa " " yazıversek, veya çıkarılacaksa ///// atıversek banka yetkilerin imzalarını, mühürümüzü ve bizde imzamızı atsak daha ehvan olmazmı.



    Eğer Şayet çıkartmak isteniyor ise daktülo ile ilgili cümlenin üzerine daktülo ile den den den atıp //////////// tarafların imzası, noterin mühürüde basılır.


    Kim olmaz diyecek? . çünki daire deki evrakımızla ilgiliye verdiğimiz asıl evrakta ikisi bir anda çıkıntı ve eklenti yapılmış olacaktır.
    önceki faks veya fotokopi yolu ile gönderilenler hiçte önemle değildir. önemli olan dairede kalan nüshamızın ve ilgiliye asıl verdiğimiz nüshanın yasa gereği düzeltildiğidir. ekleme veya çıkıntı yapılan kısımda, tarafların imzaları, noterin mühürü, ve noterin veya imzalayan personelin imzası olduktan sonra korkma bişey olmazz.


    Eski yıllarda daktülo ile düzenleme matbu tapu vekaletnameler ile diğer onaylama vekaletnameler yapardık, ilgilinin istemediği yerlerin üzerine ////////// atardık,ilgilinin imzasınıda alırdık ve mühürlerdik.
    Sevgi ve saygılarımı sunarım efendim..

  • Bu yazı çıkmadan önce yapılmışsa banka vekaleti ne olacak? Ahzu kabz yetkisi var mı sayılacak yine? "hariç" diye yazmadığımız için.