KİRA SÖZLEŞMESİ SURETİ

  • ARKADAŞLAR TASTİKİ YAPILMAMIŞ KİRA SÖZLEŞMESİ GELDİ KİRANIN BAŞLANGIÇI SON 15 GÜNDEN ÖNCE DİYE VERGİ DAİRESİNE DAMGASINI YATIRTTIK YÜKSEK BEDELLİ BİR KİRA SÖZLEŞMESİ VE MANTIK OLARAK SURET TASTİKİ YAPARKEN HARÇTA ALMAMIZ GEREKİYOR AMA VEZNEDE SURET İÇİN HARÇLI UYGULAYABİLECEĞİMİZ KOD HANGİSİ BULAMADIM SİZCE HANGİ KODDAN MAKBUZ KESİLMELİ ....SÖZLEŞMELERDEN FALANMI ALMALIYIZ

  • BEDELİ YÜKSEK KİRA SÖZLEŞMESİ ŞİRKET VE BELEDİYE ARASINDA MÜTESELSİL KEFİLLİ RAKAM 170.000 TL ... SURET HARCI ALIYOR DA DEVLETİN ASIL İŞLEM HARCINI BU KODLA ALMAMIŞ OLUYORUZ SORUN DEĞİLMİDİR?


  • BEDELİ YÜKSEK KİRA SÖZLEŞMESİ ŞİRKET VE BELEDİYE ARASINDA MÜTESELSİL KEFİLLİ RAKAM 170.000 TL ... SURET HARCI ALIYOR DA DEVLETİN ASIL İŞLEM HARCINI BU KODLA ALMAMIŞ OLUYORUZ SORUN DEĞİLMİDİR?



    Yaptığınız işlem bu kira sözleşmesinde imza onayı olsa idi bedel üzerinden harcını tahsil etmeniz gerekirdi siz işlemden suret çıkarttığınız için ancak ve ancak bundan suret harcını tahsil edebilirsiniz. Damgasını kontrol edin eğer eksik yatırtılmış bir damga var ise bundan sorumlu olursunuz.

    09.06.2005 Tarihli 21 Numaralı Genelge

    Bu çerçevede, noterliklerde düzenlenen ve üzerlerinde teminat veya depozito ile ilgili düzenlemeler de yer alan 488 sayılı Kanuna ekli (2) sayılı tablonun IV-31 ve 32 nci fıkraları kapsamındaki kira mukavelenameleri üzerine ayrıca kefalet şerhinin de konulması durumunda:


    - Kira mukavelenamesine konulan şerhin “adi kefalet” olması halinde, 488 sayılı Kanunun 2 nci maddesi ve 6 ncı maddesinin birinci fıkrası hükümleri gereğince teminat veya depozito bedeli üzerinden alınacak binde 7,5 nispetindeki damga vergisine ilaveten kefalet şerhinden de ayrıca binde 7,5 nispetinde damga vergisi alınması,


    - Kira mukavelenamesine konulan şerhin “müteselsil kefil” olması halinde ise, 488 sayılı Kanunun 2 nci maddesi ile 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası hükümleri gereğince en yüksek vergi alınmasını gerektiren işlem üzerinden sadece binde 7,5 nispetinde damga vergisi alınması, gerekmektedir.


  • Evet bunu demek istemiştim suret tasdiki yapacaksanız diye, yok asıl konratı onaylayacaksanız o zaman değer üzerinden harç alacaksınız.