Windows 7'de Kobil Sorunu

  • Windows XP'de yaşadığım ve düzeltemediğim sorunlardan dolayı Windows Pro.32 Bit'e geçmiş bulunuyorum. Şu an makine da programlar açısından hiçbir sıkıntı görünmüyor, TNB Yedek'ten tüm yedeklerimi de makinaya tekrar yükledim. OpenVPN ve Kobil yazılımlarını da yükledim. Herşey yolunda idi. Kobil cihazım ve kartım bilgisayar tarafından sorunsuz bir şekilde görünüyor, TNB Web sayfasından Kobil cihazım ile KPS Bölümlerine sorunsuz bir şekilde girebiliyorum. Lakin Yazım.NET programına girdiğimde Kart Okuyucunun takılı olmadığını görüyorum. Bu sorunun sebebi nedir acaba?

    Bir de OpenVPN programı biraz değişmiş, her sabah kullanıcı adını ve şifremi yazmak zorunda kalacağım gibi görünüyor. Bunun pratik bir yolu yok mudur? Yada kullanıcı adımı kısaltamaz mıyım :D

  • Bu da benim gibi bilmeyip takılanlara: Tüm kurulumların bitmesinden sonra Yazım,NET kapalı iken Bilgisayar / Yerel Disk C / Program Files / DMA / YAZIM.NET içerisinde "kscsp" (dll olan değil, reg olan) dosyasını çift tıklatarak çalıştırıyoruz, açılan pencerede Evet'i tıklıyoruz ve Yazım.NET i tekrar açıyoruz.