Düzenleme Şeklinde Vekalet Hk'da

  • Değerli Meslektaşlarım



    Gırtlak tedavisi geçiren okuryazar olan ilgili konuşamadığı için yazılı olarak isteğini belirtirse, yine tanıklar huzurunda ilgiliye okunarak vekalet düzenlenebilir mi ? Başka bir usul var mıdır?



    Anlayışınız ve hoşgörünüz için şimdiden teşekkürler.

  • adresinde oturduğunu ve okuryazar olduğunu, rahatsızlığı nedeni ile konuşamadığını yazılı bildiren ilgili ....., DÜZENLEME ŞEKLİNDE VEKALETNAME düzenlenmesini rahatsızlığı nedeni ile konuşamaması nedeni ile vaki talebini yazılı olarak istedi. İlgilinin kimliği hakkında yukarıda yazılı belge ile kanı sahibi olduğum gibi bu işlemi yapma yeteneğinin bulunduğunu ve ilgiliden .... adlı kişinin okuryazar olduğunu, rahatsızlığı nedeni ile konuşamadığını, anladım. İlgili ........... şu suretle söze başladı.


    Yazılan bu tutanak, okuryazar ilgiliye okunması için verildi. Okudu. Gerçek isteklerinin aynen yazıldığını okuryazar ilgilinin yazılı olarak bildirmesi üzerine okuryazar ilgili tarafından ve tarafımdan imzalandı, mühürlendi. [(Otuz Ocak İkibinondört) Perşembe günü ] [30/01/2014]


    İlgili okur yazar şahit almanıza gerek yoktur, alınmasında da bir sakınca yoktur. vekaletin sizde kalan nüshasının arka kısmına vekalet metnini okudum yazılanların gerçek arzu ve isteklerimi yansıttığını beyan ederim. şeklinde bir ibare yazılıp imzalattırılması yarara olacaktır.

  • Değerli meslektaşım.
    İlgilinin işitme, konuşma veya görme engelli olması(1)(2)


    Madde 73- (Değişik: 1/7/2005-5378/23 md.)


    Noter, ilgilinin işitme, konuşma veya görme engelli olduğunu anlarsa, işlemler engellinin isteğine bağlı olmak üzere iki tanık huzurunda yapılır. İlgilinin işitme veya konuşma engelli olması ve yazı ile anlaşma imkânının da bulunmaması hâlinde, iki tanık ve yeminli tercüman bulundurulur.(2)


    Sizin konunuz aynen bu maddeye uyuyor.

  • [color=rgb(51, 68, 102)][size=16px] Madde 73- (Değişik: 1/7/2005-5378/23 md.) [/size][/color][color=rgb(51, 68, 102)][size=16px] Noter, ilgilinin işitme, konuşma veya görme engelli olduğunu anlarsa, işlemler engellinin isteğine bağlı olmak üzere iki tanık huzurunda yapılır. İlgilinin işitme veya konuşma engelli olması ve yazı ile anlaşma imkânının da bulunmaması hâlinde, iki tanık ve yeminli tercüman bulundurulur.(2)


    [/size][/color][color=rgb(51, 68, 102)][size=16px]Yazı ile anlaşma imkanı olmaz ise şahit aranır,dolayısı ile Erkan kardeşimin yukarıda anlattığı şekil ve usul yerindedir ve bizimde uygulamamız bu doğrultudadır.[/size][/color]

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen ibrahim dal ().