• [size=3]FERAGATNAME..: ..... Tarih inde ....... termal tatil köyünden satın almış olduğum .... devre kodlu devremülkümün ödemesi bitmiştir . Tüm haklarımdan feragat ederek tapu işlemlerinin...... t.c.kimlik nolu .... kişi adına yapılmasını kabul, beyan ve taahhüt ederim.
    Böyle bir feragatname var bunda bedel yazmak gerekirmi ?[/size]

  • Sultan hanım feragatname yerine,
    Devremülk hakkını her türlü hukuki vecibeleri ile birlikte ......Tl.bedel karşılığında devredip bedelini de almış olsa! bu devir senedini devremülk yönetemine ibraz etseler işlem görmezmi?l

  • Cabir üstadın belirttiği üzere, bu işlem aslında bir devir sözleşmesidir, ücret ödememek için feragat şeklinde yazılmış.

  • Arkadaşlar buna bedel yazdık ama ismini söylemeyim bir noterlikte aynısı bedelsiz olarak yapılmış bende bedel yazarak yaptım bunu artık olursa olur olmazsa yapacak birşey yok tanıdık müşteri birşey olursa ararım gelirler kii devir alan burada değil zaten il dışında o nednele feragat istiyoruz dediler ;) hepinize çok teşekkür ederim. kolay gelsin.

  • kesinlikle bedelsiz yapılamaz.
    bedelsiz (ivazsız) olarak bile devretmek isteseler dahi bu güne kadar ödemiş olduğu meblağı burada belirtmek zorundalar. (silah hibesi gibi düşünün)



    Bizim meslekte ben yaptım oldu mantığı halen bazı arkadaşlarımızda devam etmekte. onların yaptığı bu tür yanlışlıklardan bizlerde nasibimizi alıyoruz.
    ben şahsım adına tanıdığım tüm arkadaşlarımdan rica ederek bilmediğimiz konularda muhhakkak araştırma yapalım bir bilene soralım. sonunda bu işin doğrusu öğrenelim diye defalarca uyarmışımdır. halende uyarmaya devam ediyorum. Birde işi bitirdikten sonra ben bu işi böyle yaptım doğrumu değilmi diye sormayın, çünkü zaten yapmışsın işlem bitmiş gitmiş geriye dönüşü yok ki.



    birde üstüne üstlük vatandaştan yediğimiz fırçada cabası kalıyor.
    Siz notersinizde, bunu bedelsiz yapan noter değilmi.
    :) :)
    Saygılarımla,