İmza sayısı hk.

  • Sevgili arkadaşlarım.


    İyi bildiğim ve imza sayısın (1) verileceği konusunda, ayrıca bazı noterliklerden aldığım duyumlara görede imza sayının (kaç kişi ise) kişi başına verilmesi konusunda TNB den aşağıdaki şekilde görüş istemiştim.


    Bu görüş yazıma istinaden, genel yazı çıkarmışlar olup, konu iyice aydınlanmış bulunmaktadır. Genel yazı 2014/116
    SAYI : 2014/136
    Konu : imza sayısı hk.


    20.EKİM 2014
    TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI’NA

    Noterlik İşlemlerinin bazılarında, örneğin; polis ve askeri öğrenci okulları taahhüt ve kefalet senetlerinde; Öğrenci ile birlikte; iki tane müşterek borçlu ve müteselsil kefillerde imza atmakta olup, aynı zamanda Müteselsil kefiller karı koca iseler; aynı işlem kağıdına karşılık olarak müşterek borçlu ve müteselsil kefaletimize rıza ve muvafakat ediyoruz şeklinde beyanları alınmaktarı. Yine; iki tane müteselsil kefillerde bekar iseler, bekar olduklarıda işlem kağıdına yazılmaktadır.


    Gerek taşınmaz veya araç kira sözleşmelerinde olsun, (kiraya veren 1 kişi, kiraya alan 1 kişi) gerekse arsa payı kat karşılığı sözleşmelerinde de olsun ( arsa sahibi 1 kişi, müteahhit 1 kişi) müşterek borçlu ve müteselsil kefiller var ise, Yukarıda yazıldığı gibi; Bu gibi durumlarda veznede makbuz kesme aşamasında işlem değerine göre Harç yönünden toplam imza sayısının kaç girilmesi hususunda bilgi verilmesine saygı ile arz ederim.


    NOTER VEKİLİ
    ADEM HIZARC I

  • Teşekkürler Adem bey.

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*