Posts by murat kemer

    [size=1em][color=rgb(51, 51, 51)]İlgili değişikliğe göre; kolektif, sermayesi paylara bölünmüş komandit, anonim ve limited şirketlerin [/color][/size][color=rgb(51, 51, 51)]kuruluş aşamasındaki defter tasdiklerinden[/color][color=rgb(51, 51, 51)][size=1em] harç alınmayacak sadece. .
    [/size][/color]

    2017/1 SAYILI GENELGE ;
    g) Anonim şirketler için yapılacak imza sirkülerine eklenecek dayanak belge:
    (Bu bent, 23.01.2017 tarihli ve Hukuki Danışmanlık- 1891 (18) sayılı Genel Yazı ’da yer alan duyuruya istinaden değiştirilmiştir.)
    İlan işlemi tamamlanmış ise şirket sözleşmesinin veya genel kurul kararının ve varsa temsil yetkisinin devri hususunda yönetim kurulu kararının yer aldığı ticaret sicili gazetesi,
    İlan işleminin tamamlanamadığı durumlarda, tescil için esas alınan şirket sözleşmesi veya genel kurul kararı ve varsa temsil yetkisinin devri hususunda yönetim kurulu kararı ile ticaret sicil müdürlüğünden alınmış ilan aşamasında olduklarını gösterir yazı,
    İşleme dayanak olarak eklenecektir.

    2016-3 Sayılı genelgeye dayanarak biz yapıyoruz. Bence yapılmasıda gerekir diye düşünüyorum.
    İyi çalışmalar.

    "Konu, Yönetim Kurulunun 22.02.2016 tarihli toplantısında görüşülmüş ve sözü edilen sürücü belgelerinde T.C. kimlik numarasının yer alması, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 46'ncı maddesi gereğince bu numaranın kişiye bir defa verilmesi ve değiştirilememesi, bu numara üzerinden de kişinin diğer nüfus bilgilerine ulaşılabilmesi nedeniyle, sürücü belgesinde yer almayan nüfus bilgilerinin, T.C. kimlik numarası üzerinden KPS 'den alınmak suretiyle noterlik işlemine yazılması ve buna ilişkin olarak alınacak çıktının da işleme eklenmesi suretiyle 01.01.2016 tarihinden itibaren verilen yeni sürücü belgelerinin noterlik işlemlerinde kimlik olarak kullanılabileceğine karar verilmiştir. "

    Herkese merhaba.

    Daha önceleri reşit olmayan küçük adına velayeten hareket edildiği zaman araç satış işleminden sonra, trafik tescile ibraz için taahhütname yazıyorduk. Ancak son 2016-5 sayılı genelgenin aşğıya kopyaladığım ilgili maddesine göre taahhütnameyi bizim alıkoyacağımız söyleniyor.
    Bundan anlamamız gereken satıştan önce taahhütname yapıp, yaptığımız satışa bu taahhütnameyi eklemek mi dir ? Bu konuda uygulamanız nasıldır ?

    "TNB 2016-5 Nolu Genelge
    1.10- Zihinsel engelliler ile reşit olmayan küçükler adına araç satışı
    Zihinsel engelliler ile reşit olmayan küçükler adına araç satış veya devri yapılması halinde, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 74 üncü maddesi gereğince, ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütname satış veya devir işlemini yapan noter tarafından alınarak diğer evrakla birlikte muhafaza edilecektir."

    Aynı tescil birimi içerisinde plaka değişikliği istenilen araç satışlarına sistem izin vermiyor. Makbuz kesilirken uyarı yapıp işlemi kapatıyor.

    Ben excelden çok anlamadığım için yazdırma işlemini yapamıyorum. Yazdır dediğim zaman belirtilen dosya açılamıyor şeklinde hata alıyorum. Nasıl kullanacağım konusunda yardımcı olurmusunuz ?

    Bence yapılmasında hiç bir sakınca yok. Neticede resmi kimlik olarak kabul edilmiş bir belge tıpkı yeni çipli pasaportlar gibi.
    Asıl mesele pasaportların bile yıllardır kullanılıyor olmasına rağmen ne yazım net programında ne nbs'de ona uygun bir kimlik onay şerhi tasarımı yapılmaması.
    Buna rağmen vatandaş bu kimlikle işlem yapılmasını talep ettiğinde ilgili yazıda belirtildiği gibi ("sürücü belgesinde yer almayan nüfus bilgilerinin, T.C. kimlik numarası üzerinden KPS den alınmak suretiyle noterlik işlemine yazılması ve buna ilişkin olarak alınacak çıktının da işleme eklenmesi")işlem yapılabilir.
    Ayrıca arkada bulunan kare kodu okutup teyit edilebilir diye düşünüyorum.

    Değer yazmak zorunlu değil ancak yazılırsa da 2003/2 genelge gereği damga vergisi alınmıyor.

    "Yurtdışında öğrenim göreceklerle ilgili taahhütnameler ( .....'nın Almanya'da eğitim yaptığı
    sürece her ay kendisine 2.000 Alman markı -veya en az 650 Euro – göndereceğimi beyan ve taahhüt ederim, şek
    lindeki taahhütnamelerde damga vergisi alınmaz, üzerinde yer alan değerden nisbi harca tabi tutulur. Ancak, ödemelerin kaç ay süre ile yapılacağının belirtilmesi veya öğrenim süresinin taahhütnameye yazılması halinde nisbi harcın bilinen süreler karşılığı yapılacak ödemenin toplam tutarı üzerinden tahsil edilmesi gerekir. ) 2003/2"

    Trafiğe tescilli bir araç ise normal araç satış prosedürü uygulanıyor. Trafiğe tescili mümkün değilse fatura ile taşınır mal satış sözleşmesi gibi yapılabilir.


    sözlü tercüme adedine girmiyormusunuz arkadaşlar sözlü olarak tercüme edildi sonuç olarak. yazı kaç çıktıysa o kadar girilmesi gerekmezmi sonuç olarak yazan herşey tercüme ediliyor kaç yazı çıktıysa o kadar almıyormusunuz



    Aynı fikirdeyim.