Posts by Tanju KIRLI


    Müştereken temsile yetkili bulunduğumuz kooperatifimiz Leh ve aleyhinde açılmış veya açılacak bilumum dava ve takiplerden dolayı T.C.Mahkemelerinin meclislerinin, daire ve kurumlarının her bölüm ve derecesinde her sıfat tarik ve suretle kooperatifimizi temsile, haklarını korumayı temin, müdafaa ve muhafazası için uygun göreceği bütün muameleleri takip, tamamlama ve bitirmeye, yeniden dava açmaya, davayı ıslah etmeye.....


    ilavaten : Kooeratifimizin başkaları leh ve aleyhinde açtığı veaya açacağı bilumum dava ve takiplerden dolayı T.C. ....


    şeklinde yazmaktayız...

    Malumunuz, bir vekalette özellikle araç satışı vekaletnamesinde birden fazla vekil isimleri olabiliyor. Çok vekilli bir vekaletnamede vekillerden biri diyelim ki münferiden yetkisili ile gelip tevkil, teşrik yetkisini kullanıyor.
    1- Vekaletnamedeki diğer vekillerden herhangi biri (asıl vekil eden adına hareketle) bu tevkil vekaletini azil yetkisine sahip midir.?


    2- Asıl araç sahibi tevkil edilen vekaletteki vekil veya vekilleri azil edebilir mi?


    Selam ve saygılar.

    EVEEEEEEEEEEEEETTTTT. Günün kapanışı...Trafik Tescil Büromuza 06 Plakalı bi aracın sahibi ile ilgili bilgi güncellemesi için gönderdim. gittiler. "Noter 06 (Ankara) Tescil şubesini arayıp düzelttirecek, (Bi takım sorunlar oluştuğu ve yaşandığı için) biz artık başka tescil birimine tescilli araçlarla ilgili işlem yapmıyoruz demişler.
    HADİ BAKALIM SİL BAŞTAN.........

    Ayrıca yazılı olarak kanunda ve EGM genelgesinde diyoki: TNB mesajına istinaden 1 saat içinde ilgili tescil birimi eksikliği giderip cevap verecek, olmadı. ilgili noterlik 1 saat sonra düzelmemiş ise telefonla arayacak, düzeltilecektir diyor..
    ama sadece diyor. Uygulamaya gelince ben de uhtelif tescil birimleriyle telefon görüşmeleri yaptım ama başarılı olabildiğim (yardım alabildiğim) çoooook istisnadır. sebep belki 657 belki bir bardak çayla simit. ve belki gerçekten yoğunluk.
    Kimlibilr.. Allah kolaylık versin.

    Tüm arkadaşların açıklamalarına aynen katılmakla;
    1- Eğer sistemin (silindir hacmi, yakıt tür vs.) veya sizin gözle (şase veya motor no.da eksiklik gibi) tespit ettiğiniz eksiklik araca ait ise; sadece ve sadece tescilli olduğu trafik tescil büro veya şubelerinde giderilebiliyor.
    2- Eğer tespit edilen eksiklik araç sahibi ile ilgili ise herhangi bir trafik tescil büro veya şubesinde giderilebiliyor.

    askerlikte şehid olan birinin 1. derece yakınlarına devlet dairelerinde iş görme hakkı (işe girme) hakkı tanınıyor. Eğer 1 den fazla yakını olması halinde işe girmeyecek olanlardan muvafakat isteniyor. Yani bu hakkı kullanmayacaklarını ve diğer yakının kullanmasına muvafakat ettiklerine dair. Hac muvafakatı da benzer bir konu.

    Mahkemenin istediği işlemin yazı ücretini hesaplayıp, ilgili mahkemeye hitaben "TL olarak hesap edilen tasdik masrafının ilgili dava tarafınca noterliğimize bizzat ödettirilmesinin temini ya da Noterliğimizin talebi halinde tarafımıza verilmek üzere Mahkemeniz veznesine depo edildiği takdirde gereği derhal ifa ve ikmal olunacaktır"
    şeklinde bir yazı gönderiyoruz.
    1- Dava taraflarından biri (evrakta ilgili taraflardan biridir mutlaka) gelip ücretini ödeyip, alıp sureti gidiyor. Suret işlemine daireden suret kaşesi vurmayıp, fotokopi altına; ..... mahkeminin .. tarih..sayılı talepleri vechiyle; ....... işlemin aslının aynı olduğunu bir örneğinin ........'ya verildiğini........ şeklinde onay şerhi yazıyoruz.
    2- Mahkeme bir yazı gönderip, ..... işlemin suret tasdik ücreti ..... TL mahkememiz vezdesinde depo edilmiş olup, evrakı tesim etmeniz halinde tarafınıza ödenecektir^" diye bildiriyor. Suret tasdiki yapıp zimmetli veriyor, mahkeme veznesinden makbuz imzalayıp ücreti de alıyoruz.
    (Bahis konusu tasdik ücreti Sadece yazı ücreti)dir.