Posts by Emel Coban

    Gülhancım dün bizi Ticaret Sicil Müdürlüğü'nden arayarak 10 gün süre ile genel kurul kararı, yönetim kurulu kararı gibi onay için gelen belgelerin işleme alınmaması ricasında bulundular. Onlara da 10 gün işlem yapmamaları konusunda uyarı gelmiş. 10 gün bekleyeceğiz dediler. Sorun olursa ilgileri bize yönlendirebilirsiniz dediler.

    Arkadaşlar, yeni kurulan bir vakıf defter tasdiki yaptırmak istemektedir. Bu konuyla ilgili bilgi verebilir misiniz? Harç, damga var mı? Makbuzu hangi koddan keseceğiz? Şimdiden çok teşekkürler.

    2006-102 sayılı genelge, 147 sayılı genelge ile yürülükten kaldırılmış ama o da yok. Yalnız uygulamalarınız ne yönde, makbuz aşaması harçlı mı, harçsız mı? Bilgileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

    Yazdığınız genelgeleri incelemiştik. Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nün 2006 tarihli 102 sayılı genelgesi var mı elinizde. Onu bulamıyoruz. Aradığımız genelge budur. Yanlış anlaşılmasın doğrudan örnek isteniyor, işlem aslı değil. Bizdeki asıl işlem sözleşme ve sözleşmenin örneği istenmektedir. Değer söz konusu. Bu durumda harçsız mı kesmek lazım. 4.13 mü yoksa 4.7 mi?

    Arkadaşlar, mahkemelerce dairelerimizdeki işlemlerden örnek istenmektedir. Bazı mahkemelerimiz sadece pul gönderip işlemin harcını ödemek istememektedir. Sizin bulunduğunuz yerlerde nadsıl bir uygulama yapılıyor? İşlem aslı gönderilmesi hakkında değil, mahkemelere ne şekilde örnek gönderilmesiyle ilgili herhangi bir yazı, genelge varsa tarih ve numarasını yazabilir misiniz?)

    Arkadaşlar, hastaneden alınan raporları yine hastane yetkilileri fotokopisini çekerek aslı gibidir diye onaylıyor. Bu tür onaylı fotokopilerden örnek çıkarıyor musunuz? Eğer çıkarıyorsanız bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler. :)

    Şahıs için yapılan imza beyannamelerini, bir kişiden fazla kişi ekleyerek (üç ya da dört kişilik imza beyannamesi şeklinde) düzenleyebilir miyiz? Sistem buna izin vermiyor. Siz bu tür bir işlemle karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz arkadaşlar? Biz bir kaç Noterliğe danışarak yaptık ama sizlerin de görüş ve fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler :)