Posts by ALPER MUYAN



    İ5 3230 2,60 Ghz işlemci, 8 gb ram... yazıcılar hp en son modelleri sayılır.... tüm bunlar yeterli olmuyorsa bu programa baya baya iyi bir pc ve yazıcı almak lazım diye düşünüyorum..



    Murat bey biz NBS'yi İ3-3220 CPU - 3.3 GHz 32 Bit ve 64 Bit Wındows 8 Professional işletim sistemli bilgisayarlarda kullanıyoruz. Yazıcı çıktılarında her hangi bir sorun yok.


    sebebini bilmiyorum ama aynı sorun bizde de mevcut. windows 7 işletim sistemi kullanıyorum bununla alakalı olabilir diye düşünmüştüm ben. TNB de de bu tür şikayeti dile getirenler olmuştu.


    NBS'de çıktıların geç alınması tamamen bilgisayar (işlemci) ve yazıcı kapasiteleri ile ilgili bir durum. İşletim sistemi ile bir bağlantısı yok, ram'i yüksek hızlı işlemcili bilgisayarlarda bu tür sorun yok. Çıktılar yazım Net'te olduğu gibi çok seri olmasada bir kaç saniye içerisinde alınabiliyor.

    Yazım Net'de bulunan tüm bilgilerinizi kullanmak istiyorsanız; Usb Disk'inizdeki Yazım Net Data klasörü içerisinde bulunan YAZIM_BILGI.GDB - YAZIM_SISTEM.GDB ve YAZIM_TASARIM.GDB Dosyalırınızı, Bilgisayarınızda bulunan, C:\Program Files\DMA\YAZIM.NET\DATA dizininde bulunan DATA Dosyası içerisine Yazım Net proğramınız çalışır durumda iken kopyalarsanız ve Yazım Net Proğramı ana ekranında bulunan, Bilgi Girişleri bölümünden "Noterlik Bilgilerini düzenle" kısmına giriş yapılarak hiç bir değişiklik yapmadan "Kaydet ve Kapat" butonuna basın, daha sonra Yazım Net proğramını kapatıp yeniden başlattığınız zaman Kimlik, Firma, Avukat Bilgileri'de dahil olmak üzere tüm İşlem tasarımlarınızın yeni bilgisayarınıza aktarıldığını göreceksiniz.

    [size=4]M U V A F A K A T N A M E[/size]

    [/size]

    [size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] Noterliği'nden tanzim ve tastikli [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] tarih ve [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] yevmiye no.lu Rehin Sözleşmesi ile Rehin alacaklısı bulunduğum, [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] plakalı, [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] Marka, [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] Model, [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] Motor seri no.lu, [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] Şase seri no.lu, [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] cinsindeki araç üzerinde bulunan [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] TL.'lik Rehini ile birlikte, REHİN BAKİ KALMAK KAYDIYLA, rehinli olarak [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4][/size][size=2] isimli şahısa satılmasına, satış sözleşmelerini akt ve imzaya ve aracın yeni ruhsatına rehin şerhinin işlenmesine rıza ve muvafakat ederim.
    [/size]

    [size=4]

    [/size][size=2] KASKO DEĞERİ[/size][size=4] [/size][size=2] : [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4]

    [/size][size=2] BİLGİ İÇİN[/size][size=4] [/size][size=2] : [/size][size=4][/size][size=2][][/size][size=4]

    [/size][size=2]
     [/size][size=4]

    [/size][size=2] MUVAFAKAT EDEN[/size][size=4] [/size][size=2] : [/size][size=4][/size][size=2][ ][/size][size=4][/size][size=2] - [/size][size=4][/size][size=2][T.C. No : ][/size][size=4][/size]
    [/size][size=2][][/size][size=2]

    [/size][size=2] Yukarıda örnekteki gibi bir muvafakatname düzenleyebilirsiniz. Muvafakatname'de değeri rehin bedeli ve Araç kasko değeri hangisi yüksek ise o değerden alırsınız. Daha sonra muvafakatname ilgili tarafından Trafik tescil şubesinde sisteme işletilir. Araç satış sistemi bu işlemden sonra aracın muvafakatlı satışına izin verecektir. [/size][size=2]

    Arkadaşlar,pilot olarak seçilmeyen, yetki verilmeyen Noterliklerde proğram indirilse bile kullanıma izin verilmiyor. Bizzat denedim, Yeni proğrama gerek Noterlik Web Sitesine giriş parolası ile veya Alaaddin e-imza ile giriş yapmak mümkün, her ikisi ilede denedim. Proğram yetkisiz kullanıcalara izin vermiyor.