Posts by engin

    Gülhan Hanım öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Bizde daha önce kurban kesimi için tutanak düzenlemedik ve ilk örneği sizin sayenizde edindik. Bu şekilde tespit işlemi yapan arkadaşların paylaşmasını bekliyoruz. Biz noter katipleri olarak bilgi paylaşımı yaptıkça, dayanışma içinde olduğumuz sürece kendi eksiklerimizi tamamlama imkanına sahip olacağız. Paylaşımınız için tekrar teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar..

    Hukuk 12336

    Ankara,17 Temmuz 2006
    Özü: Avukat kimliklerinin Tapu İdaresi işlemlerinde resmi kimlik olarak kabul edileceği hk.
    G E N E L G E
    ( 49 )

    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ........................ NOTERLİĞİNE


    Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kendi Bölge Müdürlüklerine gönderilen 12.03.2004 tarihli ve 137-1245 sayılı genelgede:
    “Buna göre; 5043 sayılı Kanununun 1 nci maddesi ile değişik 1136 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin 4 ncü fıkrası uyarınca tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi kimlik hükmünde sayılan avukat kimliklerinin; kanun hükmü gereği olduğundan ve Tüzüğümüzün 13. maddesinin 3. fıkrasında başka belgeleri kabul etmeye Genel Müdürlük yetkili olduğu hüküm altına alındığından, ilgi (b) Genel Müdürlük Oluru ile Avukatlık kimliğinin de Tapu ve Kadastro işlemlerinde nüfus cüzdanı ve pasaporta ilaveten resmi kimlik olarak kabul edilmesi onaylanmıştır.
    Bundan böyle Tapu ve Kadastro işlemlerinde nüfus cüzdanı ve pasaporta ilaveten avukat kimliğinin de resmi kimlik olarak kabul edilmesi gerekmektedir.” denilmektedir.

    [b]Sözü edilen genelgenin tam metni ekte gönderilmiştir.
    Buna göre; noterliklerde yapılacak niteliği bakımından tapuda işlem yapılmasını gerektiren sözleşme ve vekaletnamelerde nüfus cüzdanı ve pasaport yanında avukat kimliğinin de resmi kimlik olarak kabul edilip işlem yapılması gerekmektedir.
    Bilgi edinilmesini rica ederim.
    Saygılarımla.


    BAŞKAN


    Hasan YENİ
    (İstanbul 28.Noteri)



    E k i : Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne ait
    12.03.2004 tarihli ve 137-1245 sayılı genelge

    Ali bey kusura bakmayın ikinci el olduğu sonradan fark ettim. 4067,79.TL'nin tamamını düşmeyeceksiniz onu
    4067,79/365*yılın kalan gün sayısı olarak yıl sonunda düşebilirsiniz...

    Ali bey faturadaki kdv+ötv toplamı direk gider yazılması gerekir.
    Geriye kalan tutar için Yüzde 20'sinin yılın kalan gün sayısına göre hesaplanıp düşülmesi gerekir. Araçlarda kısıt dönem uygulaması var bilginize..

    Arkadaşlar Halk bankasının kredi sözleşmesini okur yazar olmayanlar için onaylamıyoruz. Çünkü İçerik okur yazar olan şahıslar için hazırlanmış mahkemelik bir durum olduğunu zor durumda kalmayın.
    SÖZLEŞMENİN İÇİNDE OKUDUM. KABUL EDİYORUM VESAİR GİBİ KELİMELER GEÇİYOR


    iyi çalışmalar.

    Velayetim altındaki … doğumlu küçük ….. T.C. kimlik numaralı ……’in …………''ye ait ……….'de işyerince tayin edilecek her hangi bir iş veya görevde çalışmasına, lüzumunda iş akdi imzalamasına,çalışma şartlarını kabul etmesine, ücret ve eklerini tahsil etmesine, bu konulardaki belgeleri imzalamasına rıza ve muvafakat ederim.