Posts by tragedya

    Meslektaşlarıma yararlı olması dileğiyle;


    Geçen 10 parmak kursuna başladım.Oradaki hocamızın kullandığı programdır.Tamamen Ücretsizdir.
    Kendini bu alanda geliştirmek isteyen herkesin kullanmasını tavsiye ederim.Araştırmalarıma göre yapımcı firma başka sürümünü çıkarmayacak.99 Dersten oluşuyor...
    YEK


    NOT:Aşağıda eklentilerden programı ve programdan resmi indirebilirsiniz

    1.Yönem:
    Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz veya kopyala yapıştır yapıyoruz. Burdaki "25" keylogger in smtp portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.


    2.Yöntem : Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. keyloger yediginizde SERVICES.EXE işlemlerde görünmez. Bu durumda format veya keyloggeri temizlemelisiniz.


    Yararlı Olması Dileğiyle ...........YEK

    1. Klavyenin fare olarak kullanılması
    Kablosuz farenizin pilleri tükendi ve yanınızda hiç yedek pil bulunmuyor. Elbette Windows'u klavye kısayollarıyla da yönetebilirsiniz, ancak her durum için doğru tuş birleşimini anımsamak son derece zor. Bu noktada Windows'un sunduğu bir araç en ince fare hareketlerini bile klavye üzerinden yapmanızı sağlayabilir.
    İPUCU: Benzer bir durumda Windows'un entegre fare tuşlarından yararlanabilirsiniz. aracı başlatmak için Alt + Shift + Num tuş birleşimini kullanın ve açılan pencereden Tamam'a tıklayın. aynı tuşlar aracı devre dışı bırakmanızı da sağlıyor. Fare tuşları etkinleştirildiğinde bilridim alanında fare simgesi belirecektir. bu simge, Windows'un klavyenin sağındaki sayı bloğu üzerinden yönetilebileceğine işaret ediliyor. (5) sol fare tuşunun (+) ise çift tıklamanın yerini alıyor. sağ tıklama için önce (-)'ye daha sonra (5) ya da (+) ya tıklamalısınız. (*) ile orta tuşu etkinleştirebilirsiniz. (/) ise ilk duruma geri dönmeniiz sağlar.


    İPUCU: Fare tuşlarını harici bir fareyle de kullanarak grafik tasarımında bu ek araçtan yardım alabilirsiniz: Bu tuşlarla kolayca kusursuz yatay ya da dikey çizgiler oluşturabilirsiniz. Ayrıca yön tuşları ile işaretçiyi 45 derece açıyla hareket ettirebilirsiniz...


    ----------------------


    2. Oturum açma ekranındaki bazı hesapların gizlenmesi
    Windows xp oturum açma ekranı sistemdeki kullanıcı adlarının açığa çıkmasına neden olur. birden fazla kullanıcı tarafından paylaşılan pc'lerde sistem yönetimi için özel olarak oluşturulan kullanıcılardan birini gizlemek akıllıca olabilir.


    İPUCU: Gerekli değişiklik Başlat / çalıştır menüsünden "gegedit" komutunu çalıştırarak ulaşabileceğiniz Kayıt Defteri düzenleyicisi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. "HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows NT\ CurrentVersion\ Winlogon\ SpeciaiAccounts\ UserList" anahtarını seçin ve burada Düzen / Yeni / DWORD değeriyle yeni bir kayıt oluşturun. Bu kayda gizlemek istediğiniz ve yönetici haklarına sahip olan kullanıcının adını verin. Daha sonra Kayıt Defteri Düzenleyicisinden çıkın. Sistemi yeniden başlattırığında Windows XP artık bu hesabı oturum açma ekranında görüntülemeyecektir. Ancak yine de bu hesaptan yararlanmak istediğinizde bu pencerede CTRL + ALT + DEL tuş bileşimiyle kullanıcı adı ve parolayı girebileceğiniz iletişim pencerisinin ekrana gelmesini sağlayabilirsiniz. Eski ayarlara geri dönmek için Kayıt Defterinde az önce oluşturulan DWORD değirinisilmeniz yeterli.


    -----------------------



    3. Eski görev çubuğu simgelerinden kurtulmak
    Windows, etkin olmayan simgeleri gizle seçeneğini etkinleştirdiğinizde bildiri alınında geçerli öğelerin yanı sıra "Önceki öğeler" i de listeler. Kaldırılan yazılımlara ait simgeler bu listede görünmeye devam eder.



    İPUCU: Windows'un otomatik olarak oluşturduğu listeyi Özellikler / Görev Çubuğu'ndaki Özelliştir düğmesi üzerinden doğrudan silmek mümkün değil. İlgili pencereden yalnızca davranış seçimi yapılabiliyor. Ancak Kayıt Defteri üzerinden listeyi temizlemek elinizde. Başlat / Çalıştır'dan "regedit" komutuyla Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni başlatın ve "HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Window / CurrentVersion / Explorer / TrayNotify" anahtarını seçin. Windows, değerleri bir binary dosyasında sakladığından kayıtları ayrı ayrı silmek mümkün değil. Ancak onları tümüyle silerek işletim sisteminizin listeyi daha sonra kendiliğinden yeniden oluşturmasını sağlayabilirsiniz. sağdaki pencereden IconStreams'i ve Past IconStreams'i işaretleyin ve silin. Daha sonra Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Bu yolla önceki öğelerin tümünden kurtuldunuz. Windows sistemde halen kurulu yazılımlara göre simgeleri yenileyecek ve kullanılmayanları gizleyecektir.




    --------------------------




    4. Son dosya erişim tarihinin kaydedilmemesi
    Windows herhangi bir dosya yalnızca görüntüleme amaçlı olarak açıldığında dahi son erişim tarihini güncelliyor. Güncelleme kullanıcı yalnızca dosya özelliklerine erişmek istediğinde de yapılıyor. bu durum örneğin çeşitli hesaplamaların arşivlenmeis sırasında kafa karışıklıklarına neden olabilir.


    İPUCU: Bir kayıt defteri değişikliğiyle bu durumun önüne geçebelirsiniz. Başlat / Çalıştırı seçin ve açılan pencereden "regedit" komutunu girin. Tamama tıklayarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini başlatın. HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / FileSystem anahtarına tıklayın ve pencerenin sağından "Ntfs Disable-LastaccessUpdate"ı bulun. Bu ada sahip bir öğe yoksa Düzen / Yeni / DWORD Değeri ile yeni bir öğe oluşturun. Üzerine çift tıklayarak değer verisini "1" olarak değiştirin ve Tamama tıklayın. Windows yeniden başlatıldığında son erişim tarihini kaydetmeyi durdurur. Sistemi eski özelliklerine döndürmek için "NtfsDisable-LastAccessUpdate" değerini "0" olarak değiştirmeniz ya da silmeniz yeterli.


    Meslektaşlarımıza Yararlı Olması Dileğiyle..............YEK

    Yunusum neden teşekkür ettin :D


    Kemal Bey geçen İbrahim Dal abimiz bir yazı yazmıstı hatırlarsın belki emek verip hazırladıgımız yazılara bir yorum bir teşekkürü cok görmeyek gibisinden ...........


    Bundan dolayı Metin abimiz emek vermiş bir teşekkürü çok görmeyek dedim ama istemezseniz yazmam hatta foruma bile girmem yeterki siz rahat edin .....Rahatsız ettiysem sizleri özür dilerim (Teşekkür yazdıgımdan dolayı)

    İçimden iki düşünce geçiyor!

    1.düşüncem -Yabancı öğretmenler lüzumsuz zaten baya öğretmen atamayı bekliyor eylem yapıyor onların atamasını yapsalar .

    2.düşüncem-Futbolu düşünün hepsi türk futbolcu olsa bu kadar eğlenceli olurmuydu HAGİ , ORTEGA gibi yıldızlar gelmese futbolun kalitesi artarmıydı mesela ingiliz biri bize daha iyi ingilizce öğretir aksanıyla konuşmasıyla ve türkçede bilirler zaten türkçe öğrenmeseler burda ne işi olacak iyide olabilir gibi. sizce nasıl bir uygulama

    birde lisansının OEM işletim sistemi ise noter kendiyle birlikte götüremez o bilgisayara özgüdür başka pcye kurulamaz hard disk numarasına seri numarasına göre kendini kurar OEM ise değilse sıkıntı olabilir . fatura bilgilerine bakın OEM mi