Posts by Enver


    Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı taşıyan, bu ülkeyi vatanı olarak gören herkes bizim kardeşimizdir. Şunu bilir, şuna inanırım; "Ne Arabın Aceme, Ne de Acemin Araba üstünlüğü var, üstünlük ancak takva iledir." Diyen bizim Peygamberimizdir. Ne olur ırkçılık yapmayalım, dünyanın en güzel ülkesinde kardeş kardeş yaşayalım, başkalarının oyununa gelmeyelim. Kahrolsun terör ve teröre destek veren zihniyetler.

    Cafer Bey, çok güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler.

    Günaydın arkadaşlar, öncelikle TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ VE BİRLİKLERİ KANUNU'ndan 2 maddeyi aşağıya ekliyorum. İmza sirküleri geçmez diyeceksiniz ama aşağıdaki maddelerde tasdik etme yetkisi varsa imza sirkülerini niye tasdik edemesinler? İllaki açıkca belirtmesi gerekmez. Bizde yoruma dayanmayan kaç genelge var? En basit noterlerin yapmış olduğu imza sirkülerini ele alalım. 2003/19 sayılı genelgeyi farklı yorumlayıp sadece ve sadece "TİCARET SİCİL TASDİKNAMESİ" veya "YETKİ BELGESİ" ile yapmakta olan noterlerimizin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Kolay gelsin. iyi çalışmalar.


    Değerli meslektaşım, avukat tutmak, sözleşme imzalamak, vs. işlemler için geldikleri zaman zaten sana bölge veya genel müdürlüklerinden gönderilen bir resmi yazıyı ibraz ederler. Tarım Kredi kooperatiflerinin işleyişleri kendi kanun ve anasözleşmeleri gereği istisnai durumlar söz konusu olduğundan diğer koop.lerle çelişmekte ve matbu imza sirkülerini tüm azalar ile birlikte muhtara onaylattırıyorlar. Bizlere ters gelsede tarım kredi koop.işleyiş şekli.
    Son genel Kurul tutanağı ve atama ile yetkili olan kişilerin atama yazılarını alarak da işlemlerini yaparsın(Ben, ilave olarak fazladan senin kabul etmediğin imza sirküleri de alıyorum). İyi akşamlar.

    "Öğrencilere yardım etmek gerek" deyince aklıma bir disiplin kararı geldi. Öğrencilere yardımcı olmak için eksik ücret alarak disiplin cezası yiyen meslektaşım aklıma geldi. Onun için öğrenciyi düşünmek bize göre değil arkadaşım.

    http://kayseri.tarimkredi.org.…%C4%B1l%C4%B1%20Kanun.doc Her ne kadar anasözleşmede yazmasada kooperatifin genel kurulu yapıldıktandan sonra yeni yönetim ve atama ile gelen kooperatif yetkililerini bir arada görebilmenz için yardımcı olur. Normalde Genel kurul ve atama belgeleri yeterlidir. Kooperatif yetkililerinden illada imza sirküleri isterseniz de size muhtar onaylı matbu bir sirküler uzatırlar. Emin olun bir çok Noterliğin yapmış olduğu imza sirkülerinden açıklayıcıdır. Bir kusuru var o da tek imzalı olması. Kolay gelsin.

    Özellikle Sürücü Belgelerini 2 kat daha fazla incelenmesi, lüzumu halinde verildiği trafik şubesinden teyid etmenizi tavsiye ederim. Duydumlarıma göre sahte sürücü belge tanzim edip akabinde araç satış yapan çetenin Mersin bölgesinde ki ayağı çökertilmiş. Aynı şekilde çalışan bir çete de Antalya bölgesinde de cirit atıyor.

    İlk sıralar bende sizin gibi düşünüyordum ama T.N.B.nin mesleki forum sitesinden aşağıya alıntı yapıyorum. Saygılarımla.


    .....Sayılı Tarm Kredi Kooperatifleri Ticaret siciline tescil edilmediğinden diğer kooperatiflerden istenen belgeleri aramıyorum. Koop.adına işlem yapılacağı vakit Genel kurul Toplantı tutanağı, Müdürler için atama yazısı ve muhtar onaylı imza sürküleri istiyorum. Harç tahsili yapmıyorum. Kolay gelsin

    fiyat farklılığından meslekten soğudum diyebilrim. Şimdiki popüler farklılık ise makbuzlarda; satış vekaletinde 44,00TL standart kesiliyor ama 40,00TL.ücret alınarak farklılık yaratılmakta. İnşallah en kısa zamanda çare bulunur. iyi akşamlar.

    Diplomaların tasdikini 4,1 den kesmekteyiz. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, ikamet tezkeresi, trafik ve tescil belgeleri gibi belgelerin makbuzlarını 4,9 kesmekteyiz. İyi akşamlar, iyi tatiller...

    Yeni kuruluşlarda tescil tarihi diyoruz çünkü, anasözleşmenin madde 8 ve 9 (genelde hep aynı madde numaralarıdır) temsil yetkisi bölümlerine istinaden düzenlenen imza sirküleri içindir. Kurulduktan sonra karar defterine yeni yetki kararı alırlarsa tabiki aldıkları kararın tarihi esas alınır. İyi çalışmalar.


    Merhaba özcan bey,bende işte bu farklılıklardan bahsediyorum,siz yetkinin tesçillendiği tarihi baz alıyormuşsunuz ama diğer arkadaşlar kuruluşta tesçil tarihi diğerlerinde karar tarihini baz aldıklarını söylüyor (zaten bizde öyle yapıyoruz) bu durum işlemlerde ikiliklere neden oluyor.Şöyle bir örnek vereyim:20.10.2004 tarihinde alınan ortaklar kurulu kararı ile 5 yıl süre ile A kişi şirket müdürü olarak tayin edilmiştir.Karar sicilden 26.10.2004 tarihinde tesçil ve ilan edilmiş ve 27.10.2004 tarihinde Noterden imza sirküleri yapılmış,A kişi 23.10.2009 tarihinde Noterlikte şirket adına gayrimenkul satışı için vekalet verecek,tesçil tarihine göre süre bitmiş karar tarihine göre bitmemiş :) insan yaparken tereddütte kalıyor.


    Merhaba derya hanım,
    verdiğiniz örnekte; tescil tarihine göre bitmemiş, karar tarihine göre bitmiş" demek istediniz sanırım. :) Kolay gelsin.

    Merhaba arkadaşlar,
    Aile konutunu satacaksan, kiraya vereceksen, kira sözleşmelerini feshederken eşin muvafakatı aranır ama ben kiracıyım ve ev sahibi tahliye taahhütnamesi istediği vakit eşin muvafakatının aranmasının anlamsız olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki; 1.Ev sahibi tahliye taahhütnamesi istemezse zaten kiracı olarak ben tahliye taahhütnamesi vermem. 2. Kira sözleşmesinin bitiminde mecburen evden çıkacağın için taahhütnamdeki tahliye tarihi de aynı sözleşmenin bitim tarihi olduğundan eşin muvafakatının aranmasının anlamsız olduğu kanısındayım. (Soruyu yanlış anlamadıysam ). Kolay gelsin.