Posts by muharremseker

    Sayın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, vatandaşların işlerini kolaylaştırmak adına yürüttükleri faaliyetler kapsamında, nöbetçi noterlik uygulaması üzerinde çalıştıklarını açıkladı.


    Yorumlarınızı merak ediyorum. :)

    İstanbul Noter Odasının Duyurusu : Antalya 11. Noteri Gülsüm BÜLTE'nin kayınbiraderi Ahmet Remzi BÜLTE İstanbul Bağcılar Medipol Hastanesinde 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü kalp ameliyatı olacağından, 6 ünite ARH+ pozitif kana ihtiyaç duyulmaktadır.Kan vermek isteyenlerin 0532 496 52 63 numaralı telefondan Rıdvan Bülte ile irtibata geçmeleri önemle rica olunur.
    Acil şifalar dileriz.









    [size=12px][color=rgb(255, 255, 255)]Gönderiyi Öne Çıkar[/color][/size]









    [/color][color=rgb(75, 79, 86)][/color]

    [color=rgb(75, 79, 86)][/color][color=rgb(255, 255, 255)]

    Merhaba,



    İstanbul 17. Noterliğine deneyimli ve referanslı bay ve bayan personel alınacaktır.



    İlgilenenlerin bizzat İstanbul 17. Noteri Ahmet Muhterem ERSOY ile 0212 586 59 34 numaralı telefondan irtibat kurmaları rica olunur



    İyi çalışmalar

    14.04.2017 Noterlerce Yapılacak Makbuz Karşılığı Ödemelere ait Beyannamede Değişiklik hk;[color=rgb(51, 51, 51)]


    1512 Sayılı Noterler Kanununun 119 uncu maddesi uyarınca 2017 / Nisan Dönemi için verilecek, “Noterlerce Yapılacak Makbuz Karşılığı Ödemelere ait Beyanname” nin “Tahsil Edilen Damga Vergisi “ türü alanındaki Combobox’ına (Tabloya) yeni kodlar eklenmesi nedeniyle, bu beyannameyi vermesi gereken tüm mükelleflerin güncel Beyanname Düzenleme Programını (BDP) Bilgisayarlarına indirip yeniden kurmaları gerekmektedir.
    [/color]

    Kuruluşla ilgili olduğu için evet muaf, genelde şirketin tescil edildiği gün defter onaylarının yapılması gerekmektedir. Fakat bazen bunun yetişemeyeceği durumlar olduğunda bir sonraki günde defter tastik işlemi yapılmaktadır.



    Burada defterin yapıldığı süre bizi bağlamaz, ilgililerin sorumluluğundadır.





    İyi çalışmalar

    Yeni Arşiv Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayınlanmıştır .
    2 Şubat 2017 PERŞEMBE
    Resmî Gazete
    Sayı : 29967
    YÖNETMELİK
    Türkiye Noterler Birliğinden:
    NOTERLİK DAİRELERİ ARŞİV HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE
    DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
    MADDE 1 – 18/9/1990 tarihli ve 20639 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Noterlik Daireleri Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “Madde 9 - Noterliklerde yapılan işlemler, saklama şekil ve esasları bakımından, nitelikleri dikkate alınarak A, B, C ve D olarak dört gruba ayrılmıştır:
    a) D Grubu:
    1) 18/1/1972 tarihli ve 1512 sayılı Noterlik Kanununun 61 inci maddesi gereğince yapılan tespitlere ilişkin tutanakları,
    2) 1512 sayılı Kanunun 62 nci maddesine göre yapılan emanet işlerine ait tutanakları (69 uncu madde gereğince açık veya kapalı olarak saklanmak üzere verilen vasiyetnameler hariç),
    3) 1512 sayılı Kanunun 70 inci maddesi gereğince yapılan imza onaylı veya onaysız tüm tebligat işlerine ilişkin işlem kâğıtlarını (Azilnameler ile Terk Eden Eşin Ortak Konuta Davet Edilmesine İlişkin İhtarlar hariç),
    4) 1512 sayılı Kanunun 103 üncü maddesi gereğince yapılan çevirme işlemlerini,
    5) Tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerine ilişkin sözleşmeleri,
    b) C Grubu: 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre yapılan protesto işlemlerini,
    c) B Grubu:
    1) 1512 sayılı Kanunun 68 inci maddesi gereğince, özel ve tüzel kişilerin, ilgili mevzuat hükümleri veya özel kanunları uyarınca noterliklerde yaptırdıkları defter, fatura, makbuz ve benzeri diğer onaylamalara ilişkin işlem kâğıtlarını,
    2) 1512 sayılı Kanunun 94, 95, 96, 97, 98 ve 99 uncu maddeleri gereğince yapılan örnek işlemlerini,
    ç) A Grubu: B, C ve D grubu işlemleri dışında kalan tüm işlemleri,
    kapsar.”
    MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “D grubunda yer alan emanet işlerine ilişkin tutanaklar, saklama süresinin sona erdiği takvim yılının, bunun dışında kalan işlemlerde ise yapıldıkları takvim yılının bitiminden itibaren; B grubuna giren işlem kâğıtları 10 yıl, C grubuna giren işlem kâğıtları 5 yıl, D grubuna giren işlem kâğıtları ise 15 yıl süre ile saklanır.”
    MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümleri 1/1/2017 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
    MADDE 4 – Bu Yönetmeliği Türkiye Noterler Birliği Başkanı yürütür.

    Yok hükmünde demiş peki bu alanlar yeni şekilde nasıl olacaktır. Ortak alan vasfını koruyacakmıdır. Müteahhit'emi ait olacaktır.



    Bu hali ile tartışmaya açık, genel anlamda rayiç bedellik bir durum olmadığı görünüyor olsada, paylaşımı değiştirme olasılığı nedeni ile istenebilir.



    Bu madde tadili yok hükmünde değil de, burası artık bu amaçla kullanılacaktır ve paylaşıma esas değerleri değiştirmeyecektir tarzında yazılsa idi, o zaman kesinlikle yeni bir bedel istenmez denilebilir di.



    Fakat dediğim gibi bu hali ile , yok olan yerin ortak alan olarak kalıp kalmayacağı, projenin değişip değişmeyeceği, ortak alan kalacaksa vasfınının ne olacağı hususları net olmadığından değer gösterilmesi mümkün gibi görülmektedir.