Posts by muharremseker

    Yeni sorgulama ekranında sağ tıklayıp yazdır demeniz yeterli olacaktır. Fotoğraf çekme gerektirmeyecektir. Sorun yaşayan arkadaşlar Explorer 8 i veya Mozilla tarayıcısını yükleyerek bu sorunu ortadan kaldırabilirler.

    Bu söylediğiniz sistem çok basit ve rahat yapılabilecek bir sistem. Bunun için büyük bir Data Center işi bitirir. Birde kullandığımız programlarda ufak değişiklikler yani bunun başında ben olsam maksimum 3 gün :D

    Erkan Bey teşekkürler bende genelgesini buraya sunayım..



    -TNBOnline Hizmetler - Genelge, Genel Yazı ve Hukuk Dergileri Detaylı Gösterim




    Mali Danışmanlık 456-20639



    Ankara, 19.10.2007
    Özü:
    G E N E L G E
    ( 55 )


    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ........................ NOTERLİĞİNE


    Bir noterliğimizden Birliğimize intikal ettirilen yazıda, limited şirket hisse devirlerinde damga vergisi alınmayacağı hususunun 2004/20 ve 2005/19 sayılı Genelgelerde açıklandığı, ancak, hisse devirlerinin feshi halinde damga vergisi alınıp alınmayacağı hususunun açıklığa kavuşturulması gerektiği, damga vergisi alınmayacaksa vezne programında bu konuyla ilgili genel fesihlerin dışında damga vergisi almayan yeni bir ilave yapılması talebinde bulunulmaktadır.
    Bilindiği üzere, 02.01.2004 tarihli ve mükerrer 25334 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan ve 01.01.2004 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe giren 5035 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 49/4 üncü maddesiyle 488 sayılı Kanuna ekli (1) sayılı tablonun 1/3 numaralı fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
    Bu nedenle, 01.01.2004 tarihinden itibaren limited şirket hisselerinin devrinde düzenlenen kağıtların damga vergisine tabi tutulmalarına imkan bulunmamakta olup limited şirket kuruluş mukavelelerinin tadili manasına gelen hisse devir sözleşmelerinden de damga vergisi tahsili mümkün değildir. Buna ilişkin açıklama 2004/20 sayılı Genelge ile tüm noterliklere duyurulmuştur.
    Bazı noterliklerden Birliğimize intikal eden yazılarda, limited şirket hisse devri sözleşmelerinin feshinin yapılıp yapılmayacağı, feshi mümkünse harç ve damga vergisinin ne şekilde alınması gerektiği konusundaki talepleri yönünden konu hakkında Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından alınan ve Yönetim Kurulumuzun 04.10.2007 günlü toplantısında görüşülen 05.07.2004 tarihli ve 031594 sayılı yazıda;
    ............yazınızda belirtilen limited şirket hisse devrinin feshi işlemlerinde düzenlenen kağıtların 488 sayılı Kanuna ekli (1) sayılı tablonun I-6/a fıkrasına göre binde 1,5 nispetinde damga vergisine tabi tutulması gerektiği şeklindeki görüşler mevzuat hükümlerine uygun bulunmuştur.... denilmiştir.
    Yine, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünün; limited şirket hisse devri sözleşmelerinin feshinin yapılması hakkında harç ve damga vergisinin ne şekilde alınacağına dair Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne hitaben yazdığı 26.04.2000 tarih ve 19210 sayılı yazıda;
    ... bahse konu hisse devir sözleşmesinin noterde feshi sırasında düzenlenen fesihnamede belli değer yer alması halinde (2) sayılı tarifenin I-1 pozisyonu gereğince nispi, belli değer yer almaması halinde ise II-1 pozisyonu gereğince maktu harca tabi tutulması gerekmektedir.
    Diğer taraftan, 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun 1 inci maddesinde, Bu Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtların damga vergisine tabi olacağı, bu kanundaki kağıtlar teriminin yazılıp imzalanmak veya imza yerine geçecek bir işaret konmak suretiyle düzenlenen ve herhangi bir hususu ispat ve belli etmek için ibraz edilebilecek olan belgeleri ifade edeceği belirtilmiş, anılan Kanuna ekli (1) sayılı tablonun 1-6/a fıkrasında da belli parayı ihtiva eden veya belli bir parayı ihtiva eden bir kağıda taalluk eden fesihnamelerin binde 1,5 nispetinde damga vergisine tabi tutulacağı hükme bağlanmıştır.
    Bu nedenle, limited şirket hisse devri sözleşmelerinin feshine ilişkin olarak düzenlenen kağıtların (bu kağıtların tek taraflı ya da karşılıklı olarak düzenlenip düzenlenmediğine bakılmaksızın) Kanuna ekli (1) sayılı tablonun 1-6/a fıkrasına göre binde 1,5 nispetinde damga vergisine tabi tutulması gerekmektedir.... denilmiştir.
    Diğer taraftan Bakanlık görüşüne dayanılarak yayımlanan 2004/20 sayılı Genelgemiz ile de duyurulduğu üzere limited şirket hisse devirlerinde düzenlenen kağıtlardan damga vergisi tahsil edilmemesi, limited şirket hisse devirlerinin feshine dair işlemlerden damga vergisi alınmasına engel teşkil etmemektedir.
    Yukarıda yer alan Bakanlık görüşlerinden, limited şirket hisse devri sözleşmelerinin feshine ilişkin olarak düzenlenen fesihnamelerin (bu kağıtların tek taraflı ya da karşılıklı olarak düzenlenip düzenlenmediğine bakılmaksızın) Kanuna ekli (1) sayılı tablonun 1-A/5 fıkrasına göre binde 1,5 nispetinde damga vergisine tabi tutulması gerekmektedir. Damga vergisinin matrahı ise devir edilen şirket hissesinin devir bedeli olacaktır.
    Bilgi edinilmesini ve gereğinin buna göre yapılmasını rica ederim.
    Saygılarımla,




    BAŞKAN



    Hasan YENİ
    (İstanbul 28.Noteri)













    Ş.KILIÇ
    ŞK

    Genelgeside benden :P


    özü: 1163 sayılı kanunun 93 Md.Hk.
    Ankara, 18.4.1978


    G E N E L G E
    ( 8 )


    ............................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ............................ NOTERLİĞİNE


    Ticaret Bakanlığı Teşkilâtlandırma Genel Müdürlüğü 6 Nisan 1978 gün ve 15-14-653/8315 sayılı yazılarında, «10 Ağustos 1969 tarihinde yürürlüğe giren 1163 sayılı Kooperatifler Yasasının 93. maddesinin (b) fıkrasında «Her nevi defterlerin ve ana sözleşmelerin tasdiki ve açılış tasdiklerinde sayfalarının mühürlenmesi her ne­vi harçtan ve damga vergisinden» muaftır, denilmek suretiyle Koo­peratifler, Kooperatif Birlikleri, Kooperatif Merkez Birlikleri ve Tür­kiye Milli Kooperatifler Birliğine Bağışıklık hükmü konulmuş olma­sına rağmen, bu teşekküllerin kuruluşlarından önce ana sözleşmele­rinin noterce onanması esnasında bazı noterlerin ana sözleşmelere harç ve damga pulu yapıştırmak suretiyle yasanın işbu bağışıklık hükmünü uygulamadıkları, Bakanlığımıza kuruluş izni almak üzere müracaat eden kooperatifler ve üst kuruluşlarının ana sözleşmele­rinden anlaşıldığını bildirmiştir.
    Sözü edilen 1163 sayılı Yasanın 93. maddesinde; Kooperatifler, Kooperatifler Birlikleri, Kooperatif Merkez Birlikleri ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliğinin,
    - Her nevi defterleri ile ana sözleşmelerin tasdiki ve açılış tasdikleri, (1 - b bendi).
    - Kooperatif Yönetim Kurulunun Ana Sözleşmeye uygun olarak yapılacak isteğe rağmen, bir ortağın kooperatiften istifasını kabulden kaçınması halinde ortağın çıkma isteğini noter aracılığı ile bildirmesi için verdiği bildiri, harç ve damga vergisinden, bağışık olduğu hükme bağlanmıştır.
    Bu nedenle Yasa hükmüne uygun işlem yapılmasını rica ederim.
    Saygılarımla,
    BAŞKAN


    Mehmet KARTAL
    (Ankara l. Noteri)

    Değerli Meslektaşlarım,


    Sitemiz Ana Sayfasında bulunan güncel haber bölümünde daha önceden İbrahim Bey'in E Devlet haberi yayınlandı. Bunun gibi sizlerde güncel ve gerekli konularda haber yayınlamak istermisiniz ?


    Bunun için yapmanız gereken haberinizi ve haberinizde çıkmasını istediğiniz bir fotoğrafı admin@katibiadil.com mail adresine göndermenizdir. Haberiniz okunarak ve gerek duyulduğunda ufak değişiklikler yapılarak ana portalda tüm ziyaretçilerin ve googlenin okuyabileceği bir şekilde yayınlanabilir.


    Haberlerinde başarılı olan arkadaşlarımız site Haber Editör'ü olarak görev alabilirler.


    Şimdiden teşekkür ederim. Unutmadan güzel haberler olsun :)

    Aşağıdaki kaynaktada Seçim Kuruluna ait defterlerin tastik şekli açıkca belirtilmiştir. Bu defterlerin tastik şerhi yine aynı olup Noter tarafından onaylanan değil de Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan olarak değiştirilecektir. Örnek verilmesinde sakınca olmayıp resmi defter statüsündedir.



    YÜKSEK SEÇİM KURULU


    ÜÇÜNCÜ BÖLÜM


    Defterlerle İlgili Diğer Hükümler


    Defterin numaralandırılması


    MADDE 23 –(1) Defterlere sayfa numarası konur ve her sayfaya Seçim Kurulu Başkanlığı mührü basılır. Defterlerin başına ve sonuna kaç sayfa olduğu yazılır ve Seçim Kurulu Başkanlığı mührü ile mühürlenerek ilgisine göre İl veya İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından imzalanarak onaylanır.


    Defterin düzeni


    MADDE 24 –(1) Seçim bürosunda bulunan defterler temiz, düzgün ve düzenli bir şekilde tutularak saklanır. Belirtilen hususların yerine getirilmesinden asıl görevli Zabıt Katibi ile birlikte Seçim Müdürü sorumludur.


    (2) Defterlerde silinti ve kazıntı yapılamaz. Yanlışlık yapılırsa düzeltilmesi gereken yazıların üstüne okunmasına engel olmayacak şekilde ince bir çizgi çizilip, defterin kenarına gerekli düzeltme yapıldıktan sonra ilgisine göre il ve ilçe seçim kurulu başkanı tarafından onaylanır.

    Yaptığımız bir sözleşme daha evvelden Vergi Dairesine bilgi verme zorunluluğumuz olan bir sözleşme ise bu sözleşmede yapılan düzeltmelerinde aynı şekilde bilgi verilmesi gerekmektedir. Ek Tadil sözleş
    melerinin ana sözleşme ile aynı yevmiye ile yapılması imkansızdır. Her işlem tek yevmiye sayıldığından o yevmiyeye bağlı ikinci işlem yapılamaz.Suret olarak ise eski yaptığınız asıl sözleşme kaç nusha ise aynı şekilde yapmanız gerekmektedir. Bunun sebebi her nushaya bir ek tadil sözleşmesi eklenmesi gereksinimidir.
    Konu ile ilgili size bir genelgeyi sunuyorum. Ancak suret konusunda kendi talepleri olur ise bunu beyan olarak sizde kalan nushaya not düşünüz ve imzalarını alınız.




    ANKARA, 22.3.1991
    Özü : Daha önce yapılmış sözleşmelerin değiştirilmesi halinde yapılacak işlem Hk.


    G E N E L G E
    18


    Bir sorumuza cevaben Maliye ve Gümrük Bakanlığından gönderilerı 11.3.1991 tarih ve DMG: 2101111/12/l8457 sayılı yazılarında:


    «Bilindiği üzere 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun 1 nci madde­sinde, bu kanuna ekli 1 sayılı tabloda yazılı kağıtların damga vergisine tabi olacağı, bu kanundaki kağıtlar teriminin yazılıp imzalanmak veya imza yerine geçen bir işaret kanmak suretiyle düzenlenen ve herhangi blr hususu ispat veya belli etmek için ibraz edilebilecek olan belgeleri ifade edeceği, 2 nci maddesinde de, vergiye tabi kağıtlar mahiyetinde bulunan veya onların yerini alan mektup ve şerhlerle, bu kağıtların hü­kümlerinin yenilenmesine, uzatılmasına, değiştirilmesine, devrine veya bozulmasına ilişkin mektup ve şerhlerin de damga vergisine tabi tutula­cağı hükme bağlanmıştır:


    Buna göre, kanuna ekli 1 sayılı tabloda yazılı kağıtların hükümleri­nin yenilenmesine, uzatılmasına, değiştirilmesine, devrine veya bozulma­sına ilişkin olarak düzenlenen kağıtların vergiye tabi tutulması gerekir.


    Ayrıca, kanunun 14 ncü maddesinde belli parayı ihtiva eden muka­velenamelerin değiştirilmesi halinde artan miktarın aynı nisbette vergiye tabi olacağı, bunların devri halinde aslından alınan verginin dörtte biri­nin alınacağı, mukavelenamelerin müddetinin uzatılması halinde ise aynı miktar veya nispette vergi alınacağı belirtilmiştir.


    Mukavelenamenin değiştirilmesi, evvelce mevcut kağıttaki hüküm­lerin bir veya birkaçının yerine yenilerinin konulmasıdır. Değiştirilme du­rumunda düzenlenen bir kağıdın bir mukavelename gibi artan miktar üze­rinden nisbi damga vergisine tabi tutulması, ancak yapılan değişiklikle mukaveledeki belli paranın artırılması ve sürenin uzatılması sözkonusu değilse ve bu itibarla düzenlenen kağıtta bir miktar artışı gösterilmemiş ise, kağıttan belli parayı ihtiva etmeyen mukavelenamelere terettüp eden
    maktu damga vergisinin alınması gerekir.


    Daha önce yapılan bir işlemin tamamlanmasından sanra işlemin dc­ğerine tesir etmeyen konularda düzeltme beyanı ile değişiklik yapılması halinde (isim, tarih tashihi gibi) kanuna ekli 1 sayılı tabloda yer alan bir kağıt düzenlendiği takdirde maktu damga vergisine tabi tutulması, 1 sayılı tabloda yer alan bir kağıt düzenlenmemesi halinde ise damga vergisine tabi tutulmaması gerekmektedir.» denilmektedir.
    Bilginizi ve benzeri işlemlerde buna göre işlem ifasını rica ederim. Saygılarımla.


    Türkiye Noterler Birliği BAŞKANI
    Uğur KALAFATOĞLU

    Tasdik örneğini sunuyorum



    İş bu karar suretinin .... Noterliğinden ... tarih ve .... y.no ile tastik olunan .... şirketine ait karar defterinin... sahifesindeki ... karar numaralı kararının aslına uygunluğunu onaylarım.tarih


    Bu onay şerhimizdi.. Gelelim nasıl yapılacağına.


    1. Şekil karar aynen yazılır yönetim kurulu üyelerinin imzası olan yerlere imza yazılarak tastik edilir. Arkasına karar defterinin onay kısmı fotokopi olarak alınır.


    2. Şekli ise karardan fotokopi çekilir yine tastik şerhi yazılır ve yine onay kısmı fotokopi olarak eklenir.


    Özet şekilde yazdım gerek duyarsanız tam açıklamalı olarakta yazabilirim

    Senetler yani bonolar hamiline yazılamaz çekler yazılabilir. Senetler ise ancak cirolanabilir.
    YARGITAY


    12. HUKUK DAİRESİ


    E. 2001/3934


    K. 2001/4834


    T. 22.3.2001


    • BONO VASFI TAŞIMAYAN BELGE ( Senette Lehdar İsminin Yerine Hamiline Yazılmış Olması)


    • HAMİLİNE DÜZENLENEN BONO ( Kambiyo Senedi Niteliği Bulunmaması)


    • KAMBİYO SENEDİ NİTELİĞİ TAŞIMAYAN BELGE ( Hamiline Tanzim Edilen Bono)


    • LEHDAR İSMİNİ TAŞIMAYAN BELGE ( Bono Niteliği Bulunmaması)




    ÖZET : Bono kime veya kimin emrine ödenecek ise onun ad ve soyadının, tedavüle çıkarılmadan önce lehdar kısmında açıkça belirtilmesi gerekir. Senet tedavüle çıkarıldıktan sonra, zorunlu yasal unsura ilişkin noksanlığın giderilmesi, bu senede ticari senet niteliğini kazandırmaz.
    DAVA : Merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 28.2.2001 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
    KARAR : 1. İşin niteliği bakımından temyiz tetkikatının duruşmalı olarak yapılmasına HUMK. nun 438. ve İİK.nun 366. maddeleri hükümleri müsait bulunmadığından bu yoldaki isteğin reddi oybirliğiyle kararlaştırıldıktan sonra işin esası incelendi.
    2. TTK.nun 690. maddesi yollaması ile bonolar hakkında da uygulanması gerekli aynı Yasanın 688/5 ve 689/1 maddeleri uyarınca kime ve kimin emrine ödenecek ise onun ad ve soyadının tedavüle çıkarılmadan önce lehtar kısmında açıkça belirtilmesi gerekir. Senet tedavüle çıkarıldıktan sonra, zorunlu yasal unsura ilişkin noksanlığın giderilmesi bu senede ticari senet niteliğini kazandırmaz.
    Somut olayda, takibe dayanak senetlerin lehtar kısmında "hamiline" kelimesinin yazılı olduğu sonradan farklı bir kalemle "hamiline" kelimesinin yanına "Salih" isminin yazılı olduğu görülmektedir. Bu durumda, senetlerin tedavüle çıkarıldığı sırada, Lehtar isminin bulunmaması sebebiyle kambiyo senedi niteliği bulunmadığı anlaşılmakla, mercice İİK. 170/a maddesi hükmü uyarınca takibin iptaline karar verilmesi gerekirken, yazılı gerekçe ile bu yöne ilişkin itirazın reddine karar verilrnesı isabetsizdir.
    SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366. ve HUMK. 428. maddeleri uyarınca ( BOZULMASINA), 22.3.2001 gününde oybirliğiyle karar verildi.



    T.C.


    YARGITAY


    3. HUKUK DAİRESİ


    E. 2001/9313


    K. 2001/9866


    T. 8.11.2001


    • ALACAK DAVASI ( Lehdar Hanesi Boş Olması Nedeniyle Kambiyo Senedi Vasfını Taşımayan Senede Dayanarak Alacağın Faizi İle Birlikte Tahsili Talebi )


    • YAZILI DELİL BAŞLANGICI ( Bono Niteliği Taşımayan Belge Adi Yazılı Belge Niteliğinde Olduğundan Tanık Dinlenebilmesi )


    • SENETLE İSPAT ZORUNLULUĞUNUN İSTİSNASI ( Davalı Tarafından Yazılı Delil Başlangıcı Sayılan Belge Sunulması Halinde Davalının Tanık Dinletebilmesi )


    • LEHTAR HANESİ BOŞ SENEDİN HÜKMÜ ( Yasal Unsurlarından Biri Eksik Olan Senede Dayanılarak Alacağın Varlığına Dair Hüküm Kurulmasının Mümkün Olmaması )






    ÖZET : Davacı lehdar hanesi boş bırakılan ve bu nedenle TTK.nun 688/5 maddesine göre zorunlu şartlarından birinin yokluğu nedeniyle bono ( kıymetli evrak ) sayılmayan belgenin alacaklısı, davalı ise borçlusudur.
    Bono şeklinde düzenlenmekle beraber yasal unsurlarından biri noksan olduğu için bono niteliği taşımayan belgeye doğrudan doğruya dayanılarak alacağın varlığı hakkında hüküm kurulması mümkün değildir. Adi yazılı belge niteliği taşıyan belge, davalı tarafından verilmiş olduğundan HUMK.nun 292. maddesi anlamında yazılı delil başlangıcı sayılır. Bu da anılan temel borç ilişkisinin ispatı yolunda tanık dinleme olanağı sağlar.
    O halde davacı tarafın temel borç ilişkisinin isbatı konusunda göstereceği deliller toplanıp hepsi birlikte değerlendirilerek ( gerektiğinde davacı tarafın yemin teklifi hakkı da hatırlatılarak ) sonucuna göre bir karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile hüküm kurulması doğru görülmemiştir
    DAVA : Dava dilekçesinde 350.000.000 lira alacağın faiz ve masraflarla birlikte davalı taraftan tahsili istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir.
    Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
    KARAR : Davada, 350.000.000 lira alacak için düzenlenen kambiyo senedine mahsus icra takibine konu ( bononun ) lehdar hanesinin boş olması nedeniyle kambiyo senedi vasfını taşımadığı gerekçesiyle iptal edildiğinden bahisle alacağın faizi ile birlikte tahsili istenilmiştir.
    Mahkemece satış aktine göre temel ilişkiye girilerek deliller toplanmaksızın davanın kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir.
    Davacı lehdar hanesi boş bırakılan ve bu nedenle TTK.nun 688/5 maddesine göre zorunlu şartlarından birinin yokluğu nedeniyle bono ( kıymetli evrak ) sayılmayan belgenin alacaklısı, davalı ise borçlusudur.
    Davalı yatak almak üzere bu belgeyi imzalamış ise de yataklar teslim edilmediği için borcu bulunmadığını, davanın bu nedenle reddini savunmuştur.
    Bono şeklinde düzenlenmekle beraber yasal unsurlarından biri noksan olduğu için bono niteliği taşımayan belgeye doğrudan doğruya dayanılarak alacağın varlığı hakkında hüküm kurulması mümkün değildir. Adi yazılı belge niteliği taşıyan belge, davalı tarafından verilmiş olduğundan HUMK.nun 292. maddesi anlamında yazılı delil başlangıcı sayılır. Bu da anılan temel borç ilişkisinin ispatı yolunda tanık dinleme olanağı sağlar.
    O halde davacı tarafın temel borç ilişkisinin isbatı konusunda göstereceği deliller toplanıp hepsi birlikte değerlendirilerek ( gerektiğinde davacı tarafın yemin teklifi hakkı da hatırlatılarak ) sonucuna göre bir karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile hüküm kurulması doğru görülmemiştir.
    SONUÇ : Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar gözönünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK.nun 428. maddesi gereğince BOZULMASINA ve peşin alınan temyiz harcının istek halinde temyiz edene iadesine, 8.11.2001 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
    yarx


    Kararlar kazancı yazılımdan alınmıştır.

    Her türlü öneriye açığız.


    Öneriniz için teşekkür ederim. Fakat şöyle bir durum var personel sicil numaraları özel bilgi kapsamındadır. Bu nedenle yayınlanması yasaktır. Katip bul çalışması şu an kısmen açık ama tam olarak bitmiş değil. Bu bölümü henüz üyelerimize açmadık çünkü henüz tam anlamı ile bitmiş değil. Bu konu hakkında detaylı çalışmalarımız 12. ay gelmesi nedeni ile biraz yavaşlayabilir. İlginiz için teşekkür ederim. Birde unutmadan affınıza sığınarak demişsiniz bu konuda haksızsınız :) bu site sizin ve bizlerin bu nedenle istediğiniz herşeyi söylemeniz en doğal hakkınız ;)