Posts by omer.yoruk

    Sonraki bir tarih olabilir ama önceki bir tarih olamaz diye düşünüyorum. çünkü damga vergisini tahsil edebilmemiz için 15 günlük dönem içinde olması gerekir. geçmiş bi tarihin vergisini tahsil edemeyeceğimiz için ya en fazla 15 gün eski tarih olur yada vergi dairesine damgasını yatırıp size suret tasdiki yaptırırlar ama imza onaylı olması gereken bi işlem olduğu için o şekilde olmaz diye düşünmekteyim bilmem iyimi etmekteyim :)

    görme özürlü olan biri nasıl okur yazar olabilirki. sonradan görme yetisini kaybetmiş olabilir yazı yazabilir ama OKUR yazar olamaz bana göre. okuyabildikleri özel bi dil var ama onuda biz noterlik işlemlerinde kullanmıyoruz. Bu yüzden bana göre okur yazar değildir 2 tanıkla birlikte muafiyet uygulanır.
    Öte yandan tam hatırlamamakla birlikte görme özürlü kişiler için tanıksız işlem yapılabileceği ile ilgili bi yazı vardı sanırım

    sözlü tercüme adedine girmiyormusunuz arkadaşlar sözlü olarak tercüme edildi sonuç olarak. yazı kaç çıktıysa o kadar girilmesi gerekmezmi sonuç olarak yazan herşey tercüme ediliyor kaç yazı çıktıysa o kadar almıyormusunuz

    Yazıyor yazıyor bende gördüm hatta bir kaç tane, resmi değildi.


    Yazsa bile sonradan el ile eklenmiştir. Kendiliğinden yazmıyor normal şartlarda.
    Bir eklenti veya değiştirme ile yazıyorsa bize de söyleseler de bizde yapsak onu :)

    Satış ekranında herşey otomatik olarak çıkıyor bu o kadar zor bir şeymi anlamadım.
    Küçücük bir eklemeyle Aracın şu anki kullanım şekli ve satıştan sonraki kullanım şekli diye bir kısım eklense daha kolay olmazmı bizim açımızdan.



    Ömer bey, sizin gibi vakalarla bizde karşılaşıyoruz.
    (Trafik tescil bürosunda) hallediyorlar. hiç bir sorun yok. bir daha geri satış falan yapmaya gerek yok.


    Teşekkür ederim Adem Bey.
    Başıma hiç gelmedi ama gelirse en azından ne yapacağım bilirim :)

    Herkese kolay gelsin arkadaşlar. Araç satışlarında ticari veya hususi seçeneğini işaretlediğimizde satış ekranında malumunuz bu durum çıkmıyor.
    Diyelimki ticari seçeneğini işaretlemeyi unuttuk ve satışı yaptık.Satış bitene kadar da fark edilmiyor zaten bu durum.
    Böyle bir durumda trafikten hususi aracı ticariye çevirme olayı olurmu yoksa tekrardan satış mı yapmak gerekir.