Posts by burke12

    Kimlik paylaşım Sistemi’nde Türkiye genelinde yaşanan sorun devam etmekte olup, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Gen. Md.’den sistemin ne zaman açılacağına dair bilgi halen verilememiştir.
    Sistem açıldığında ayrıca duyuru yapılacaktır.



    03.08.2010 saat: 13:31
    TNB-BİM-MD

    İçişleri'nden 'Mernis' İddialarına Yalanlama Ankara
    29 Temmuz 2010 Perşembe - 21:33


    • İçişleri'nden 'Mernis' İddialarına Yalanlama Ankara


    İçişleri Bakanlığı, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) projesinde çalışan iki mühendisin, program çaldığı ve pazarladığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
    Bakanlıktan yapılan açıklamada, MERNİS'in kapalı devre bir sistem olduğu ve dış kullanıcıların, bu sisteme erişiminin mümkün olmadığı belirtildi.
    Nüfus kayıtlarının gizliliğinden İçişleri Bakanlığının sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, kişisel bilgilerin korunmasına yönelik her türlü tedbirin alındığı anlatıldı.
    Nüfus kayıtları ile bu kayıtların tutulmasına dayanak olan belgelerin gizli olduğu ve bunların sorumlu memurlar ile teftiş ve denetim yetkisi olanlar dışında kimse tarafından görülüp incelenemeyeceği bildirilen açıklamada, Kimlik Paylaşımı Sistemi veri tabanındaki bilgilerin tamamının veya bir kısmının toplu halde hiçbir kuruma veya kişiye verilemeyeceği kaydedildi.
    Açıklamada, şöyle denildi:
    'Kurumlar ve diğer kişiler, kendi iş ve işlemlerine esas olmak üzere sadece kayıtlarını tuttukları kişilerin bilgilerini alabilirler. Kurumların aldıkları bilgileri tanımlanmış hizmetlerin yerine getirilmesi dışında başka hiçbir amaçla kullanamaz, kimseye veremez. Sistemin bütün aşamalarında görev yapan yetkililer de bu kurallara uymakla yükümlüdür. Bu yükümlülük, kamu görevlilerinin görevlerinden ayrılmalarından sonra da devam eder.
    MERNİS kapalı devre bir sistem olup dış kullanıcıların bu sisteme erişimi mümkün değildir. MERNİS veri tabanında yer alan bilgiler kamu kurum ve kuruluşlarının paylaşımına elektronik ortamda açılmış olup Kimlik Paylaşımı Sisteminden faydalanan kurumların da yasa gereği Kimlik Paylaşımı Sistemi veri tabanındaki bilgilerin tamamını ya da bir kısmını toplu halde elde etmeleri de gerek teknik gerekse yasal açıdan mümkün değildir.
    MERNİS projesinde çalışan iki mühendisin program çaldığı ve pazarladığı iddiası da gerçek dışıdır.'
    29.07.2010 21:33:23

    http://www.beyazgazete.com/hab…ina-yalanlama-ankara.html

    T.C
    .NOTERLİĞİ



    SAYI:
    KONU: Vasiyetnamenin bildirimi




    ...................... CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA



    ........ Nüfus Müdürlüğü'nün ........ tarih ve ..............sayılı yazısı ile ..............tarihinde ölmüş olduğu bildirilen .........ili, ........... ilçesi, .........,mah/köyü.... cilt, ......aile sıra, ........sıra numarasında, nüfusa kayıtlı bulunan .....ile .......oğlu .......doğum tarihli, .........T.C. Kimlik numaralı ..........................isimli kişinin Noterliğimizden tanzim ve tastik ettirmiş olduğu ...................... tarih ve ..........yevmiye numaralı vasiyetnamesi kapalı zarf içinde, tenfizi için ekte sunulmuştur.
    Gereğinin yapılmasının teminini saygılarımla dilerim.




    .
    ...........NOTERİ



    EK :
    1(BİR) Adet Kapalı Zarf İçinde Vasiyetname

    Noter Harçları:


    I- Değer veya ağırlık üzerinden alınan nispi harçlar:
    1. Muayyen bir meblağı ihtiva eden her nevi senet, mukavelename ve kağıtlardan beher imza için Binde 0,99)
    Bütün imzalar için bu suretle alınacak harcın toplam miktarı (35,50TL)'den az, (18.166,25 TL)'den çok olamaz.
    II. Maktu harçlar:
    1. Belli meblağı ihtiva etmeyen ve alınacak harç miktarı kanun ve tarifede ayrıca gösterilmemiş olan senet, mukavele ve kağıtlardak
    i imzaların beherinden 5,60 TL


    -Kredi kullanan tüm şahısların toplam krediye müteselsil kefil olarak koydukları imzanın ise 492 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin üçüncü fıkrasındaki;Bir işte müştereken hareket eden vekillerin ve bir borca kefalet eden müteselsil kefillerin bir kağıda koyacakları birden çok imzalar bir imza sayılır.


    Maktu ücrete tabi işlemlerde imza sayısı, nispi harca tabi işlemlerde ise işlemde değer üzerinden hesaplanması ki buda verilen örnekte 5 imza olsa da 35,50 TL olmalıdır, Bütün imzalar için alınacak harç diyor yani maktu ücrete tabi işlemlerde olduğu gibi imzaların beherinden bahsetmiyor , ayrıca orköy tarafından köylülere verilen krediler ile ilgili işlemlerde bir borca kefalet eden müteselsil kefalet söz konusudur bu nedenle bu işlemi ayrı bir kategoride değerlendirmek yanlış /haksız bir uygulama olur diye düşünüyorum



    keza Saygıdeğer Cabir abimin de belirtiği gibi diğer nispi harca tabi ( kefalet,taahhüt,sözleşme,kira sözleşmesi v.b.) benzeri işlemlerde uygulama nasıl olacak eğer orköy borç senedi örneği doğru bir uygulama ise diğer işlemlerde eksik harç tahsili söz konusu olmayacak mıdır ?


    Değerli büyüklerimin bu konuda gerekli tedbirleri alacaklarını umut ediyorum


    saygılar

    Başlık:Ortak cari hesap sınırı hk.


    Hukuk - 14310
    Ankara, 09.07.2010
    Özü: Ortak cari hesap sınırı hk.


    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ........................ NOTERLİĞİNE


    9 Temmuz 2010 tarihli ve 27636 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulunun 7.7.2010 tarihli ve 2010/654 sayılı kararıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154’üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayı (0,059445) olarak belirlenmiş olup, buna göre ortak cari hesap sınırı 30.000 x 0,059445 = 1.783,35 TL.’dir
    Bu çerçevede, harç ve damga vergisine tabi değerleri belirtilen miktardan fazla olan noterlik işlemleri ortak cari hesap kapsamında kalmaktadır.
    9.7.2010 tarihinden itibaren buna göre işlem yapılmasını rica ederim.
    Saygılarımla,



    Handan BAYKAM
    Başkan Vekili
    (Ankara 48. Noteri)



    (Genel Yazı: 74 )

    Hukuk – 14250
    Ankara, 08.07.2010
    Özü: Gıda İşletmelerinde sorumlu yöneticilik yapacak gıda, kimya ve ziraat mühendislerine 2010 yılı ikinci yarısında uygulanacak ücret miktarları hk.


    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ........................ NOTERLİĞİNE


    İlgi : a) 03.02.2009 tarihli ve Hukuk – 1619 (11) sayılı genel yazı.
    b) 03.03.2010 tarihli ve Hukuk – 4404 (25) sayılı genel yazı.


    “Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İş Yerlerinin Çalışma İzni ve Gıda Sicili ve Üretim İzni İşlemleri ile Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmeliğin” 29 uncu maddesinin (a) bendi uyarınca, gıda işletmelerinde sorumlu yöneticilik yapacak gıda, kimya ve ziraat mühendislerine, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından belirlenen ve 2010 yılı ilk yarısında uygulanacak olan ücret miktarları ilgi (b) genel yazımızla duyurulmuştu.
    TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, bu kez 2010 yılı ikinci yarısında uygulanacak olan ücret miktarlarını belirlemiş ve 02.07.2010 tarihli ve 2010/405 sayılı yazıyla Birliğimize bildirmiştir. Bu yazıda;
    “Gıda İşletmelerinde sorumlu yöneticilik yapacak gıda, kimya ve ziraat mühendislerinin ‘Sorumlu Yöneticilik Sözleşmelerinde’ sorumlu yöneticinin tek işyerine bakma zorunluluğu olan, gıda üreten ve altmış beygir gücünün üzerinde motor gücü bulunan veya on ve üzerinde işçi çalıştıran veya su ürünlerini işleyen veya hazır yemek üreten iş yerleri veya yemek fabrikaları veya her türlü gıda katkı karışımları üreten iş yerlerinde sorumlu yönetici olarak çalışacak olan üyelerimiz için; 2010 yılı ikinci yarısında; taban ücreti net 1.950,00.-TL (Bin Dokuz Yüz Elli Türk Lirası), brüt 2.723,85 TL (İki Bin Yedi Yüz Yirmi Uç Lira Seksen Beş Kuruş) olarak tespit edilmiştir. Sorumlu yöneticinin tek işyerine bakma zorunluluğu olan yerler dışında kalan işletmeler için ise sözleşmede yer alan taban ücreti net 1950,00-TL 'nin 1/5 'i olan 390.00.-TL (Üç Yüz Doksan Türk Lirası) 'ndan, brüt 544,78 TL (Beş Yüz Kırk Dört Lira Yetmiş Sekiz Kuruş)'dan az olmayacaktır. Sözleşmelerde net ücretin yazılması hususunu bilgilerinize arz ederiz” denilmektedir.
    İlgi (a) genel yazıda duyurulduğu üzere; yukarıda belirtilen işlemlerde net ve brüt ücretlerin ayrı ayrı gösterilmesini ve brüt ücretler üzerinden de tahakkukun yapılmasını rica ederim.
    Saygılarımla,



    Handan BAYKAM
    Başkan Vekili
    (Ankara 48. Noteri)


    (GENEL YAZI: 73)

    BU DEĞERLİ KANDİL GECESİNDE, KAİNATIN YARATICISI VE ALEMLERİN RABBİ BAĞIŞLAYICI VE ACIYICI YÜCE ALLAH TÜM DUALARINIZI KABUL ETSİN

    Noterde ücretler yarı yarıya inebilir!'




    Türkiye Noterler Birliği 'nin yeni başkanı Fahri Köse, vatandaşın cebini yakan noter ücretlerinin yarı yarıya düşürülebileceğini iddia etti. Köse, 'devletin Deli Dumrul'uyuz, hoşumuza gitmiyor' deyip köklü değişiklik istedi.


    Arif Bayraktar'ın haberi
    Türkiye Noterler Birliği (TNB)'nin yeni başkanı Fahri Köse, vatandaşın cebini yakan noter ücretlerinin yarı yarıya düşürülebileceğini savunuyor.
    Kendilerini 'devletin Deli Dumrul'uyuz' şeklinde tanımlayan Köse, ücretlerin 'anlamsızlaşan' kalemler altında tahsil edildiğini belirterek, sektörde köklü değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyledi.
    Dede Korkut hikâyelerinde Duha Koca Oğlu Deli Dumrul diye bir er vardır. Bu kahraman, kuru bir çayın üstüne köprü yaptırır.
    Geçeninden 30 akçe, geçmeyeninden döve döve 40 akçe alırmış. Türkiye Noterler Birliği'nin (TNB) yeni başkanı Fahri Köse de noterlerin çalışma sistemini Deli Dumrul'a benzetiyor.
    Vatandaşın 'haksız yere' noterlere neredeyse yarı yarıya daha fazla ücret ödediğini söyleyen Köse, "Biz de vatandaşın fazla para ödemesini istemiyoruz. Fakat devletin gönülsüz Deli Dumrul'uyuz.
    Bu hoşumuza gitmiyor. Çünkü vatandaş noter ücretinin ne kadarının bize kaldığını bilmiyor ve bizi günah keçisi ilan ediyor.
    " diyor.
    Noter işlemlerinde 'değerli kağıt' ücretlerinin önemli bir gelir kalemi olduğuna dikkat çeken Köse, değerli kağıt ücretini 'direkt Hazine'ye aktarılmak üzere' tahsil etmek zorunda olduklarını anlatıyor.
    Köse, "Değerli kağıt konusu bizim en büyük yaramız. Bu konuda kamuoyuna açıklama yapmak istiyoruz. Çünkü vatandaşlar sırf bu ücret sebebi ile bizi günah keçisi ilan ediyor." diyor.
    Aslında Köse'nin 'artık biz de fazla ücret alan konumundan sıyrılmak istiyoruz' demesinde son 1 yılda değerli kağıtlara yüzde 50'den fazla zam yapılmasının payı büyük.
    Çünkü sürücü belgesi ve pasaport gibi değerli kağıt ücretlerine Temmuz 2009'da yüzde 50, Ocak 2010'da da yüzde 2,7 zam yapıldı. Bu sebeple noter işlemleri vatandaşın cebini iyice yakmaya başladı.
    56 liralık rehin işleminin yaklaşık 10 lirası ise harç ve KDV adı altında devlete gidiyor. Geriye kalan 26 lira ise notere kalıyor.
    Köse, bir rehin işlemi için noterin 26 lira almasının çok olup olmadığı sorusunu, 'Çok değil. Zaten biz de bu paranın yüzde 35'ini devlete vergi olarak ödüyoruz.' diye cevaplıyor.
    26 liralık tahsilat 'noter ücreti', 'yazı ücreti', 'karşılaştırma', 'yol ücreti' olmak üzere 4 farklı kalem altında alınıyor.
    Bu kalemlerin değişen çağ ve gelişen teknoloji ile birlikte anlamsızlaştığını kabul eden TNB Başkanı, "Biz notere kalan paranın 'noter ücreti' adı altında tek kalemde tahsil edilmesini talep ediyoruz." diye konuşuyor.
    Yeni Başkan Fahri Köse, bir otomobil üzerindeki rehini kaldırma işlemi için vatandaşın 'yoktan yere' para ödediğini savunuyor.
    Bu işlemlerin ilgili bankanın bir memuru aracılığı ile de yapılabileceğini söyleyen TNB Başkanı Köse, "Bankalar dilese vatandaşı hiç notere göndermeyebilir.
    Bir memuru vasıtasıyla elden ilgili trafik bürosuna evrakı teslim edebilir. Çünkü devlet bankalara bu yetkiyi verdi. Ancak bankalar herhalde memuru için bu tür işlemi zaman kaybı olarak görüyor.
    Yani banka işin kolayına kaçıyor, vatandaş ise notere ücret ödüyor." şeklinde konuşuyor. İki ay içinde bu tür işlemlerin internet üzerinden de yapılmaya başlanacağını aktaran Köse, vatandaşların bu gelişmeyi takip etmesini istedi.
    Bir vatandaşın aracı üzerindeki rehini kaldırmak için notere gitmesi halinde 56,55 lira para ödemesi gerekiyor. Bunun 20 lirası 'değerli kağıt', 5,60 lirası 'harç', 4,72 lirası ise KDV adı altında devlete gidiyor.
    Geriye kalan ücretin sadece 1,98 lirası 'noter ücreti' olarak tanımlanıyor. Bunun yanında 5,38 lira 'yazı ücreti', 8,07 lira 'karşılaştırma ücreti', 10,80 lirası ise 'yol ücreti' olarak yine notere kalıyor.
    Noterlerin para kazandığı bazı kalemler
    Noter ücreti: Yapılan işlemin karşılığında en az 1,98.
    Yazı ücreti: Noterin yazdıkları kağıtların dairede kalan nüshası ile iş sahibine verilen asıl ve örneklerinin her sayfası için 2,69 lira.
    Karşılaştırma: Dışarıda yazılıp onama veya tebliğ için noterliğe getirilen kağıtların karşılaştırılması adı altında sayfa başına 2,69 lira.
    Yol ücreti : Noterler, noterlik dairesi dışında iş yapmak veya evrak götürmek için daireden ayrıldıkları için yol giderlerinin haricinde her gün için 10,80 lira.
    Çevirme ücreti: Bir dilden diğer dile çevrilen her kağıt için 22,54 lira.
    Düzenleme ücreti: Noterler yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden 90,05 lira alır.


    http://www.ekotrent.com/haber/201007...a-inebilir.php

    Sayı: Not. İşl. 205.11889-12342


    Ankara 17.06.2010
    Özü . Aidat miktarının % 1,5 oranında hesaplanması hakkında




    ……………..NOTERLİĞİNE
    ……………. NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA




    1512 Sayılı Noterlik Kanunun 189.Maddesinin 2. bendi gereğince Türkiye Noterler Birliği tabii üyesi olan Noterlerin gayrisafi gelirleri üzerinden ödemekle yükümlü oldukları aidat miktarı 39. Olağan Kongre tarafından 1.6.2010 tarihinden itibaren elde edilecek gelirlere uygulanmak üzere % 1,5 olarak tespit edilmiştir.
    Bilgi edinilmesini ve Haziran ayından başlamak üzere elde edilen aylık gayrisafi gelirin % 1,5 oranında hesaplanan aidat tutarının Birlik hesaplarına havale edilmesini rica ederim.


    Saygılarımla

    Başkan
    Fahri KÖSE
    (Beyoğlu 37.Noteri)


    Genel Yazı : 70

    Değerli Meslektaşlarım,



    Tescili yapılmış araçların Elektronik Ortamda Araç Satış ve Devri projesi kapsamında ortaya çıkan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirilerek çözümü beklenen konular aşağıda bilginize sunulmuştur. Bu durumlarda ASBİS sistemi, satış onayı ya da tescile ilişkin geçici belge basımı aşamalarına müsaade etmemektedir.


    1. Trafikten çekmeli araçlar için “MTVBilgisiHataVar.MTV Servisinden dönen hata:Girilen plakada tescilli bir araç kayıtlı değildir” hatasının alındığı durumlar, (Maliye bakanlığı konunun 20.05.2010 tarihinde düzeltildiğini bildirmiştir)


    2. Alıcı ya da sahibin yabancı olması durumundaki satışlar, (Alıcının Vergi No'ya sahip yabancı olması veya TCKN'ye sahip yabancılar için satışlara ilişkin çalışma EGM'nin ek çalışmaya ihtiyaç duyması sebebi ile 16.06.2010 tarihinde pilot noterliklerde test için kullanıma açılacaktır.)


    3. Tescile ilişkin geçici belgede LPG vb. Durumların işlenmemiş olarak çıkması halinde Tescil Şubesinden asıl tescil belgesini basamadığı durumlar,


    4. Aynı aracın elektronik ortamda ikinci kez satışının yapılması durumunda, ikinci satışta bir önceki yapılan satışa ait tescile ilişkin geçici belgenin bastırılması hataları,( Özellikle 3-7 Mayıs 2010 tarihi arasındaki satışlar)


    5. Geçici tescil belgesinin başka noterliğe ait yevmiye referans numarası veya noterlik adı ile çıkma hatası durumları,(Özellikle 3-7 Mayıs 2010 tarihi arasındaki kayıtlar)


    6. Farklı noterliklerden yapılan farklı satışlarda ASBİS referans Numarasının mükerrer olmasından ötürü tescile ilişkin geçici belgede farklı noterlik adı ve yevmiye referans numarasının çıkması hatası,


    7. Muvafakatlerin Tescil Bürosunda sisteme işletildiği halde, daha sonra Noterlikte sorgu yaptığında sistemden bu muvafakatin görülememesi,


    8. Muvafakatli satış yapıldıktan sonra aynı muvafakatin halen aynı araca ait bir sonraki satışta ekrana gelmesi, (Ekrandaki her mavafakatin hangi satış için verildiğine dikkat edilmelidir)


    9. Zaman zaman “tescile kaydetme hatası” alınması,


    10. Köy adreslerinde “AliciTüzelKisiAdresBilgisiYok” ve benzeri hatalar dönülerek işlemin kesilmesi, (17.05.2010 tarihinde tamamlandığı bildirilmiştir)


    11. Bazı satışlarda “TüzelSahipBilgileriSatici” (17.05.2010 tarihinde tamamlandığı bildirilmiştir) veya “KişiBulunamadı” veya “SorguHatasıGerçekŞahıs” hatası gelerek satışın kesilmesi,


    12. Makbuz kesme aşamasında gelen “Değişiklik Türü=Temel Bilgisi” hatası ile satışın yapılamaması, (Sözleşmenin hazırlanmasından sonra Araç Temel bilgisi kayıtlarında değişiklik var ise bu hata alınmakta ve sözleşmenin baştan hazırlanarak satışın denenmesi gerekmektedir.)


    13. Kişilerin kimlik bilgilerinin el ile değiştirilmesi veya kişinin Mernis’te kayıtlı kimlik bilgisi ile birebir örtüşmeyen kimlik bilgisinin elle girilmesi sonucu satış onayı aşamasında işlemin gerçekleşememesi, (Bu sebeble araç satış işlemlerinde alıcı kişinin ibraz ettiği kimlik ile KPS sorgu bilgileri araç satış işlemlerinde alıcı kişinin ibraz ettiği kimlik ile KPS sorgu bilgileri (Adı, Soyadı, Baba Adı, Anne Adı, Doğum Yeri, Doğum Tarihi) arasında farklılık olduğu takdirde satış için KPS ile birebir uyuşan kimlik kullanılmalıdır.)


    14. Gelir İdaresi Başkanlığı sisteminden gelen hatalar, (“Hatalı Vergi Numarası”, “kayıt bulunamadı“ gibi hatalar)


    15. Adres bilgi girişinin el ile yapılması halinde il ve ilçe kodlarının hatalı yazılmasından kaynaklı hatalar, (Gerekli kontroller konulduğu için yanlış giriş yapılsa dahi satışa izin verilmemektedir.)


    16. Rehinli satışlar, (17.05.2010 tarihinde tamamlandığı bildirilmiştir)


    17. Bazı ilçelerdeki plakaların ASBİS tarafından tahditli plaka olarak algılanmasından kaynaklı satılamama durumları (17.05.2010 tarihinde tamamlanmıştır.Araç tahditli olmamasına rağmen bu sorun ile karşılaşışıyor ise ilgili plakanın EGM’ye bildirilmek üzere TNB’ye iletilmesi gerekmektedir)


    18. Trafik belge bedeli tahsil edilmiş olmasına rağmen tescil bürosu programında bu bedel görünmediğinden belgenin verilmemesi,


    19. Tescile ilişkin geçici belgenin yanlış bir tescil bürosuna yönlendirecek şekilde basılması veya hiç basılamaması,


    20. Traktör, römork gibi araçlarda MTV borcu ekrana geldiğinden satışın yapılamaması,


    21. Çok miktarda satıcı ve/veya vekil olması durumunda, sözleşmenin ekranda doğru çıkmasına rağmen yazıcıdan döküm alınamaması (Bu husus Yazım.NET’in çekirdek modülü ile ilgili olup, tespitin yapıldığı 13.05.2010 tarihinde konu hakkında yurtdışına hata bildirimi yapılmış, ilgili geliştirici firma hatayı tespit ettiklerini, bir sonbraki versiyonda problemi gidereceklerini bildirmişlerdir. Bir sonraki versiyonun tarihi henüz bildirilmemiştir )


    22. MTV index hatası mesajı ile satışın yapılamaması (Maliye bakanlığı bu durumda vatandaşın vergi dairesine yönlendirilmesi gerektiğini bildirmiştir.)


    23. "Deşiklik türü: tescil hatası", "sorgu hatası: gerçek şahıs", "yevmiye bilgisi ve GTB kayıt hatası", "MTV corba hatası", "GİB: sorgulama için yeterli kriterler girilmemiş hatası", "ilk plaka sorgusu:sorgu hatası MTV" hatalarından dolayı satış işleminin gerçekleşememesi. ("Deşiklik türü: tescil hatası", ve "sorgu hatası: gerçek şahıs", hatalarında sözleşmenin yeniden hazırlanlarandak satışın yapılması gerekmektedir.)


    24. Sakat aracının Normal – Aynı Plaka kullanım şekli ile satılmasında aşağıdaki hata alınmaktadır. "Ma-Mz, Diplomatik, Özel Plaka, Sakat Araçlarının normal plaka değişikliği yapabilmeleri için yeni satış türünü 'normal-sabit plaka' yerine 'normal plaka değişikliği' yapınız." (Bu durumdaki araçların gerektiğinde Normal-Aynı Plaka ile satılabilmesi için konu EGM’ye bildirilmiş olup çözüm beklenmektedir.)



    Yukarıdaki başlıklarda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları devam etmekte olup, çözümlenen başlıklar oldukça gerekli duyurular yine sitemiz aracılığı ile ivedilikle paylaşılacaktır. Bilinen ve çözüm bekleyen bu konular hakkında satışın (yeva belge basımının), ilgili sorunun EGM tarafından çözümlenmesinden sonra yapılabileceği yönünde vatandaşın bildilendirilmesi hususunda,,



    Gereğini bilgilerinize rica ederim.


    Saygılarımla.



    Başkan


    Hasan YENİ


    (İstanbul 28. Noteri)

    İMZA SİRKÜLERİ


    UNVANI :
    ADRES :
    VERGİ NO:
    YETKİLİ :
    YETKİNİN KULLANIM ŞEKLİ :
    YETKİNİN SÜRESİ :






    Yukarıda adresi yazılı olan ……… , […………] Noterliğinden onaylı [……….] gün ve [………..] yevmiye nolu karar defterinin […………] sayfasına alınmış bulunan [………….] gün ve [……..] nolu Yönetim Kurulu Kararında " [………] " denildiğinden, bu esasa göre işlem yapılmasını beyan eder, aşağıda örnekleri bulunan imzalarımın onaylanmasını dilerim.



    ÜNVANI
    YETKİLİ

    1 2 3



    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SENDİKALAR İÇİN;
    1-YÖNETİM KURULU KARARI,
    2-GENEL KURUL KARARI,
    3-İLÇE SEÇİM KURULUNDAN SEÇİLDİKLERİNE DAİR YAZI,
    İSTENMELİDİR.

    VEZNE KODU: 44,2


    cabir abi ;


    dediklerine aynen katılmakla , sizin dediklerinizin aksini yapan kaç noter/lik var açıkcası merak ediyorum


    selam ve saygılar

    -2007/9-Genelge:".."5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun 120. maddesinde, 'Bu Kanunda yazılı her çeşit istihkaklar; yerleştikleri yerlerde doğrudan doğruya hak sahiplerine, vekillerine veya kanuni temsilcilerine ödenir...' denildikten sonra 'Bu istihkakların son ödeme tarihlerini takip eden 3 aylığından fazlası temlik edilemez' hükmü getirilmek suretiyle, bu Kanun gereğince ödemesi yapılacak istihkakların temlik edilebilecek olan miktarı sınırlayıcı bir şekilde belirtilmiştir. Dolayısıyla burada belirtilen miktar dışında kalan emekli ikramiyesi veya aylıkların temliki yasaklanmıştır.
    Bu itibarla, şahısların, emekli olduklarında kendilerine ödenecek emekli ikramiyelerini aldıkları kredinin teminatını teşkil etmek üzere bankaya devir ve temlik etmelerinin 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun 120. maddesi gereğince mümkün olmadığı ve dolayısıyla bu kabil temliknamelerin noterliklerde yapılamayacağı düşünülmektedir"

    arkadaşlar;


    Gelir Vergisi ödemeleri nedeniyle kredi alan noterlerimizin kredi geri ödeme tarihleri daha önce Haziran 2010 olarak belirlenmişti, ancak bugün TNB ile yaptığım görüşmede ; geri ödemelerin Eylül 2010 tarihinden itibaren yapılacağını , bu konuda yazının da en yakın zamanda gönderileceğini belirtiler


    kolaylıklar diliyorum

    Değerli Meslektaşlarım,



    Elektronik Ortamda Araç Satış ve Devri Projesi kapsamında 09.06.2010 Günü Trafik Dairesi Başkanlığı'ndan iletilen bilgide; eski ruhsatlarda Koltuk Sayısı (İstihap Haddi) olarak geçen ibarenin yeni ruhsatlarda Sürücü Dahil Koltuk Sayısı olarak değiştirildiği ve sistemdeki mevcut Koltuk Sayısı değerlerinin 1 (bir) adet arttırıldığı bildirilmiştir.



    Bu durumda satış işlemi başlangıcında ki Araç Plaka sorgusu sonucu gelen bilgilerde Koltuk Sayısı ruhsatta bulunan sayıdan 1 (bir) adet fazla gözüküyor ise satış işlemine devam edilmesi ve vatandaşın tescil şubesine yönlendirilmemesi hususunda,



    Bilginizi ve gereğini rica ederim.



    Saygılarımla.



    Başkan
    Hasan YENİ
    (İstanbul 28.Noteri)

    Gönderme Zamanı:09.06.2010 13:42:24
    Başlık:Elektronik Anahtar Siparişleri ...


    Değerli Meslektaşlarım,


    Elektronik Ortamda Araç Satış ve Devri işlemleri için TNB Vezne programında da kullanımı gereken fakat bugüne kadar elektronik anahtar siparişi verilmemiş veznedar sayısının fazla olması ve kart okuyucuların geç geleceğinin öğrenilmesi sebebi ile 3 Mayıs 2010 günü hizmete açılan uygulamada TNB Vezne programında elektronik anahtar kullanımı ertelenmiş ve bu ertelemenin 2010/47 sayılı Genel Yazıyla 18 Ağustos 2010 tarihine kadar olduğu duyurulmuş idi.


    Bu kapsamda toplu siparişlerin bir an önce yapılabilmesi ve 18 Ağustos 2010 tarihine kadar gelen ürünlerin testlerinin yapılarak sertifikaların üretilebilmesi için noterliğinizde Vezne ve Yazım.Net programlarını kullanarak işlem yapan ve bugüne kadar elektronik anahtar siparişi verilmeyen personeliniz için siparişlerin ivedilikle tamamlanması gerekmektedir.


    Bilginizi ve gereğini rica ederim.


    Saygılarımla.


    Başkan


    Hasan YENİ
    (İstanbul 28.Noteri)


    Türkiye Noterler Birliği
    Bilgi İşlem Müdürlüğü
    TNBONLINE Web Hizmetlerini kullandığınız için teşekkür ederiz.