Posts by Gamzeatmaca

    Suriyeliler surıye arap cumhuriyetinden getırdikleri arabaları turk plakasına ceviriyorlar saa gibi plakalar verilıyor bunların satısı asla yapamayız.... yanlız türkiyeden alınan araçlar içinde suriyelılere m plaka verılıyor ma mz ml gibi bunların satısını yapıyoruz yalnız KULLANMAK SADECE AİLE FERTLERİNE AİTTİR.... gelip noterliğe kullanmak için vekaletname istıyorum dıyorlar ama kullanamazlar vekaletnamede tescil,teslim alma gibi yetkiler istiyorlar onları verıyorum ...

    Abi coğunlukla şart deniyor ama ben manuel giriyorum beyanlarına göre ..noter beyle konuştum uzunca bu konuyu kimi yazılması sart kimi beyana göre yapıyorum dıyor ..Noter bey yaz manuel adreslerini dedi bana ben beyana göre yazıyorum ..

    Tercümanlı işlemlerı noterlikte ben yapıyorum geçici koruma belgesi ile tapu harıcındeki işlemleri yapıyorum . Diğer Kimlik Türünden giriş yapıyorum yanlız işleme ekle diyince kişi bilgileri çıkmıyor bundan dolayı işleme ekledikten sonra manuel giriş yapıyorum ...suriyelilere gecıcı koruma belgesi ile Çoğu işlemi yaptım araç satış davet vekalet imza beyanı hiç bir sıkıntı yaşamadım ..

    Yol ödeneği alınıyor alınması gerekiyor diye yazımız var ben okumuştum.Noterlik kapısından çıktığımız taktırde yol ücreti alınması lazım denıyor ama aşşağıda arabanın içinde ilgiden imza veya parmak izi aldığımızda bende dahıl olmak üzere bu uygulamayı kimse uygulamıyor ... :)



    - [color=rgb(51, 68, 102)][size=15px]Madde 11 - Noterler ve imzaya yetkili vekilleri, noterlik dairesi dışında iş yapmak veya Noterlik Kanunu’nun 55 inci maddesi hükmü uyarınca evrak ve defterleri götürmek içindaireden ayrıldıklarında gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 14,65 TL yol ödeneği alırlar.[/size][/color]