Posts by Yasemin Akça Ataç

    izinlerle ilgili yazılacak çok şey var ama .... kullanamadığımız izinler için izin parası alamıyoruz ve izinlerimiz kalıyo bunun için birşey yapılabilir mi? Biliyorum yapılamaz noterin vicdanına kalmış, noterleri vicdanlı olmaya davet ediyorum.

    Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Mahkeme tarafından yetkilendirilen kişilere imza sirküsü yapmaya gerek olmadığı, ellerinde bulunan yetkinin önemli olduğu, fakat şirket mutlaka imza sirküsü isterse mahkemenin verdiği kararın sicile ilanından sonra o metinde yazan yetki ile sirkü yapılabilir veya sadece kayyım atanmıştır diye yazıyo ise beyannamede yazdığımız gibi yazabilir." Şirketi temsil ederken şu imzalarımı kullanacağım" gibi, sirkü dışında başka işlem için geldiğinde imza sirküleri ile birlikte mutlaka mahkemeden bu konu ile ilgili yetki verilmiş olması geriktiğini öğrendim, paylaşmak istedim.

    İflası istenen bir A.Ş. e mahkeme kayyım atamış, imza sirküsü yaptırmak istiyolar. Ticaret Sicil önce imza beyannamesi istemiş, mahkemeden alınan kararı müstenit gösterip imza beyannamesi yaptık. İmza Sirküsü için Mahkeme kararı, Ticaret Sicilden verilecek belge yeterli olurmu? ben ana sözleşmenin ilan edildiği gazeteyide istiycem ama sanırım gazeteleri yoktur, çünkü bu şirket bu tür işleri hep istanbulda yaptıyor. Kayyım için istanbulda yaptıramazlar çünkü kayyım oraya gidemez.Fikri olan arkadaşların yardımı istiyorum, genel yazı veya genelge bulamadım.