Posts by derya

    Ek karşılaştırma alacağın durumlar için vezne yardım butonlarını kullanabilirsiniz gayet güzel açıklıyor.Ayrıca fotokopisini dairede çektiğimiz işlemlerden karşılaştırma yerine yazı ücreti de alınabilir.

    Tahliye taahhütlerinde kiralayan evli ve yeri de mesken amaçlı kullanacaksa M.K 194 maddesine göre eş muvafakati ile yapılmalı ama kiralanan yeri iş yeri amaçlı kullanacaksa herhangi bir şey aramaya gerek yoktur (taahhütnameyi yaparken içeriğine mesken yada iş yeri niteliğine haiz diye not düşmeklidir) ilgilinin kiraladığı yer daire (mesken) niteliğine haiz olup burayı ikamet için kullanmıyor da olabilir onun içinde yine metine başlarken 'ikamet amaçlı kullanmayacağım iş bu gayrimenkulü............! diye söz etmekte fayda vardır sorumluluk bizde kalmamış olur.

    Arkadaşlar merhaba,alacaklısı hamiline yazılmış bir senedi protesto edebilir miyiz? Bana böyle bir işlem gelmedi ama farklı Noterliklerdeki meslekdaşlarımız ile aramızda geçen muhabbet sırasında bu konuda Noterler arasında fikir ayrılığı olması kafamı karıştırdı.Kimisi diyor bize geldi ve yaptık kimisi kesinlikle yapılmaz diyor.

    Yani benim bildiğimde öyle ama diğer kimi Noter her nüshayı asıl yapıyor gerekçe olarak da Tebligat Kanununun "Tebliğ olunacak her nevi evrakın her bir nüshasında iş sahibinin imzasının bulunması zorunludur" şeklindeki 8.maddesini göz önünde bulunduruyorlar.Bu yüzden ikilemde kaldım ,ilginiz için teşekkür ederim.

    Arkadaşlar Aile Konutu olarak kullanılacak bir gayrimenkule tahliye taahhütnamesi yaparken eğer işlemi yaptıran kişi evli ise M.K.194.ve ilgili maddelerine nazaran eş muvafakati istiyor musunuz?Bu konuda uygulama birliğinin olmaması nedeni ile tereddüte düşmekteyim,hepinizi iyi çalışmalar

    Herkese iyi çalışmalar bir konuda fikrinizi almak istiyorum,bilindiği üzere düzenleme işlemlerde sadece bizde kalan nüshaya ilgilininin imzasını alıyoruz ama iş azilname olunca nasıl olacak Noterlik Kanunu ile Tebligat Kanunun çeliştiği bu durumda sizde ki uygulamalar nasıl?

    Bence yapılmaması için neden olarak şekil şartına aykırılığı ve vekaletnamelerin yapıldığı andan itibaren geçerli olmasını daha mantıklı bulmamı söyleyebilirim ve ayrıca görüş alışverişinde bulunduğum bende yaşça büyük deneyimli arkadaşlarla da hemfikiriz ama yine aksini ispat edecek bir yazı bulamadım o yüzden aksi karar yayımlanıncaya kadar yapalım gitsin :)

    Yapma sebebim emir demiri keserden ibaretti :) ve tabiki süreleri daha koyu ve dikkat çekici bir şekilde yazıyoruz ama yine de bana kalsa yapmam....Gerçi o zamanda araştırmıştın ne bununla ilgili ne de aksini iddia eden bir genelge,yazı yada karar bulamadım.

    Benim de daha önce 1 defa başıma geldi, ilgili yurtdışında ve konsolosluğa uzak bir yerde yaşıyor Türkiye'de son haftasıymış vekaletnameyi vermekte ısrar etti ,yurt dışından yapması hem zor hem maliyetli olurmuş ve 2 ay sonrası bir tarihi vererek o tarihte yazılmasını istedi,pek mantıklı gelmemekle beraber o zaman yapmıştım.Ama hala mantıklı bulmuyorum çünkü ileri tarih yanıltıcı olabilir , işlem yapanın gözünden kaçabilir,o tarihi bitiş tarihi olarak okuyup ona göre iş yapabilirler falan filan :)