Posts by Bahri

    ÖDEYECEK: GENÇLER HAFRİYAT İNŞ MAK VE DIŞTİC ŞTİ
    arkadaşlar senette böyle yazıyo ltd mi aş olduğu vesir belli değil protesto edilirmi ÖDEYECEK : (Borçlu) e) Kime veya kimin emrine ödenecek ise onun adını, (ALACAKLI)
    Bu senet protesto olur.

    Yeni değişikliğe göre eşlerin öğrenci taahhüt ve kefalet senedindeki imza olayını şöyle uygulamaktayız."anne ve babanın imzasını alıyor ve aynı zamanda ikisininde el yazıları ile eşimin........tl.lik kefalet senedini imzalamasına muvafakat ediyorum şeklinde yazarak altını imzalıyorlar."işlemde veznede imza tek imza olarak kesilmekte..Dolayısıyla hemen hemen herkes bu işlemin yapılması
    nda aynı noktada birleşiyor..... ARKADAŞIMIZIN GÖRÜŞÜNE VE UYGULAMASINA KATILIYORUM

    sözleşmedeki "diğer her türlü nedenden" cümlesi MUAFİYETİ bozar. Sözleşme'den ya bu cümle çıkarılırsa kredinin teminatı olduğu için harç ve damgadan muaf olabilir . Ama "diğer her türlü nedenden" cümlesi MUAFİYETİ bozar , harç ve damga alınması gerekir

    DÜZENLEME ŞEKLİNDE MİRAS PAYININ DEVRİ SÖZLEŞMESİ
    (MİRAS SÖZLEŞMESİ ŞEKLİNDE)


    Miras sözleşmesi yapmak isteyen müstakbel muris (1.kardeş) ... şu söretle söze başladı:
    Müstakbel mirasçım olan kardeşim (3.kardeş / 4.kardeş) .... benden kendisine intikal edecek olan yasal miras hissemin tamamını ..... bedel karşılığında (veya bedelsiz), müstakbel miras hissesini devir ve temlik alan (2.kardeş'e) ...... devir etmesine, kardeşi vemüstakbel murisi olarak Türk Medeni Kanunun 677. maddesi gereğince muvafakat ediyorum.
    Müstakbel mirasçı (3.kardeş/4.kardeş) şu suretle söze başladı : "müstakbel murisim kardeşim ...... den tarafıma intikal edecek olan yasal miras hissemin tamamını ..... bedelle/bedelsiz şimdiden ...... (2.kardeş'e) devir ve temlik ediyorum. Devir bedelini tamamen kendisinden aldım, alacaığım kalmadı. Müstakbel murisim kardeşim (1.kardeş) ........ ölümünden sonra bana da intikal etmesi gereken yasal miras hissemin tamamı, kendisine devir ve temlikte bulunduğum .... (2.kardeş'e) ait olacaktır. Kardeşimin (1.kardeş) mirasından hiçbir hak talebinde bulunmayacağım .


    Devir ve temlik alan... (2.kardeş) şu suretle söze başladı : "Müstakbel murisi kardeşi (1.kardeş) ..... den kendisine intikal etmesi gereken yasal miras hissesini tarafıma ...... bedelle/bedelsiz devir ve temlik eden ........(3.kardeş/4.kardeş) beyanlarını aynen kabul ediyorum. Müstakbel murisi kardeşi (1.kardeş) ...... nın muvafakatı ile kendisine kadeşinden intikal etmesi gereken yasal miras hissesinin tamamını ..... bedelle /bedelsiz Türk Temeni kanunun 677 ve 678. maddeleri hükümleri gereğince şimdiden devir ve temlik aldım. Devir bedelini tamamen kendisine ödedim. Müstakbel murisi kardeşinin ölümünden sonra, miras hissesini bana devir eden 3.kardeş/4.kardeş 'in yasal miras hisse,i Türk Medeni Kananunun hükümleri çerçevesinde bana ait olacaktır. "


    Arkadaşlar böyle bir MİRAS SÖZLEŞMESİ yapılabilir .
    Anak ;
    1- Öncelikle bu miras sözleşmesi 3. ve 4.kardeşler için ayrı ayrı yapılması gerekir .
    2- 1.kardeş'e vasi atanması nedeniyle vasi'nin mahkemeden özel izin alması gerekir
    3- Eğer vasi kardeşlerden birisi ise ve miras sözleşmesine kendi adına asaleten katılıyorsa mutlak suretle mahkemeden KAYYUM atanması gerekir


    Saygılarımla.

    Noterliğimizde görevlendirilmek ve yetiştirilmek üzere az deneyimli veya deneyimsiz Erkek (Askerliğini yapmış) refaranslı katip adayı alınacaktır.

    ARKADAŞLAR KONUN ACİLİYETİ VAR
    Bulunduğum ilde bir noterliğimizde şu anda teftiş olduğundan konunun aciliyeti vardır.
    Başkatip arkadaşımız defter tasdiğinde 700 sayfa üzerinde harç makbuzu kesecekken yanlışlıkla 7000 sayfa üzerinden makbuz kesiyor. Yaptığı yanlışlığı ertesi gün farkına varıyor. Tabiki vatantaş ertesi gün makbuza itiraz ediyor. Kendiside 15 günlük dönem süresi dolmadığından tekrar harç iade makbuzu kesiyor ve ilgilinin imzasını makbuzun arkasına alıyor fazla harcı iade ediyor. Bu şuanda müfettiş görmüş bu iadenin yasal dayanağı herhangi bir genelge veya herhangi bir yazı , belge istiyor.
    Ben araştırıyorum şu saate kadar herhangi bir yazı bulumadım . Sizlerden acilen yardıma ihtiyacımız var.
    Şimdiden teşekkür ediyorum.

    Cabir kardeşim , bende senin görüşlerine aynen katılıyorum. Bu cezai şartın 100.000,00 TL. sından harçlandırılmasını Noterime ısrarla söylememe rağmen , Noterim " Hayır 200,000.00 TL. sından harçlandıracaksın " dedi . Bende emir demiri keser itibariyle malesef 200,000.00 TL. sından harçlandırmak zorunda kaldım.
    Saygılarımla,

    Arkadaşlar,
    Kat Karşılığı inşaat sözleşmesinde ;
    Müteahit : "...inşaatı yarım bıraktığı taktirde , arsa sahiplerine 100.000,00 TL. maddi tazminat ödemeyi kabul ediyor.
    Arsa Sahipleri: "... sözleşmeden kısmen veya tamamen cayarsa müteahhite 100.000,00 TL. sı maddi tazminat ödemeyi kabul ediyor.
    Sorum şu, bu CEZAİ ŞART 'ı toplayıp yani ; 200,000.00 TL. dan mı , yoksa 100,000.00 Tl. dan mı alacağım
    Saygılarımla,

    Arkadaşlar ,
    TNB nin 30.03.2010 tarih ve 9 nolu genelgesi'nin 8 nci maddesinin (b) şıkkındaki plaka satışının araçla birlikte aynı kağıtta yer alması durumunda , "Maktu ücrete ilaveten, plaka değeri üzerinden nispi damga vergisi ve harç tahsil edilmesi " denildiğinden böyle bir işlemde vezne ' de hangi kodtan gireceğiz.
    Saygılarımla

    nezdindeki teminatlarımızın da herhangi bir ihtar veya mahkeme kararına ihtiyaç duyulmaksızın, zararların tazmini için gelir kaydedileceğini kayıtsız, şartsız ve gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
    Denildiğinden buradaki TEMİNAT bedellerinin toplamı üzerinden Harç ve Damga vergisi alınır diye düşünüyorum

    Cabir beyin görüşlerine katılıyorum , Baba kendi adına asaleten , diğerine vasi sıfatı ile katılıyorsa menfaat çatışması doğduğundan . Bu konuda mutlaka mahkemeden ayrıca kayyum kararı çıkarması gerekir diye düşünüyorum.

    Bu araç satışlarını değil 20 TL.ya, 5 TL.ya çekseler bile yine biz noterler olarak vatantaşa yaranamayız. Geçenler gerek tarfik gerekse vergi dairesi değişen bir satışta 47.50 TL. tuttuğunda vatandaş " bizleri kazıklıyorsunuz yazıklar olsun sizlere" diye hakaret ederek gitti. Bunun için bizler ne yapsak yaranamayız.
    Saygılarımla .

    Saygıdeğer arkadaşlar,
    Irak Cumhuriyetinde bir Irak firmasıyla , Türkiye'de yerleşik bir Türk Firması arasında İngilizce olarak "Irak Sınırları içersinde açılmış veya açılacak bilumum ihalelere birlikte teklif vermek , ihale'ye birlikte girme " konusunda herhangi bir değer ihtiva etmeyen bir İŞ ORTAKLIĞI sözleşmesi yapılmış. Sözleşme ' de Irak Devleti tarafından herhangi bir onay ve apostil yok. Bu sözleşme noterliğimizle çalışan tercüme bürosuna tercüme edilerek noterliğimize onay için getirildi. Irak Hükümetinin herhangi bir onayı olmadığından ve apostil olmadığından Tercüme' yi tasdik etme konusunda teredüte düştüm .
    Görüşlerinizi bekliyorum.
    Saygılarımla ,