Posts by metin

    Evet bende değerli meslektaşıma katılıyorum Trafik hisselerini işlemek zorunda, açık genelge var hatta ilgili bağlı bulunduğu trafiğe değil satış yapacağı yerdeki trafiğe dahi gitse gittiği trafik düzeltmeleri yapmak zorunda ama malesef trafikte ki memurların çoğu genelgeyi takmıyorlar, ikincisi feragat olmaz çünkü ilgililer adıma ruhsat çıkmış, selam ve dua ile..

    Evet sayın adminim böyle bir anket düzenlemiştik ama arkadaşlar yorumlarıyla birbirlerine girdiler adeta onun için kaldırmıştık inşallah aynı yorumlar yapılmaz, selam ve dua ile..

    Paylaşım için teşekkürler, Biz niye uğraşıyoruz ki Zenworks diye bir program yükledik güncellemeye başladımı bilgisayarın anası ağlıyor, bu programı niye yaptılar TNB tarafından yapılacak güncellemeler otomatik olarak bilgisayarlara yüklenecekti bizim haberimiz olmadan ama kullanmadığımız program bize hala yük duruyor, selam ve dua ile...

    Değerli Meslektaşlarım aynı formda daha önce paylaşmış olduğumuz vekil kimliği eklemede aşağıdaki değişiklikler yapılırsa istediğimiz kadar vekil ekleyebiliyoruz yanlız ilave olarak en sona bir alandaha ekledik dikkat ederseniz iyi olur adı ve soyadını ayrı alanlarda kabul ediyor, sıfırdan başlamak isteyen meslektaşlarımız süreci takip ederse vekil kimliği ekleme sorunu çözülmüş olur,
    Tasarımdan - Hazır Formları Düzeltme seçilir
    Dizgiler _ kimlik altında bulunan Genel, adresli seçilir,
    'gösterdiği' diye başlayan yazı silinir, [ALAN001] üzerine tıklanır gelen ekrandan Alan tanımla / Değiştir seçilir;
    Alan Türü : Eklenen Kimlikler
    Başlıklar : TCKİMLİK_NO
    Kaydet
    tuşuna basılır. daha sonra:
    Ekle' den Alan Ekleme seçilir, yeni bir alan eklenmiş olur ; [ALAN002] üzerine tıklanır gelen ekrandan Alan tanımla / değiştir seçilir;
    Alan Türü : Eklenen Kimlikler
    Başlıklar : BABA_ADI
    Kaydet
    tuşuna basılır, daha sonra ;
    Ekle' den Alan Ekleme seçilir, yeni bir alan eklenmiş olur ; [ALAN003] üzerine tıklanır gelen ekrandan Alan tanımla / değiştir seçilir;
    Alan Türü : Eklenen Kimlikler
    Başlıklar : CİNSİYETİ
    Kaydet
    tuşuna basılır, daha sonra ;
    Ekle' den Alan Ekleme seçilir, yeni bir alan eklenmiş olur ; [ALAN004] üzerine tıklanır gelen ekrandan Alan tanımla / değiştir seçilir;
    Alan Türü : Eklenen Kimlikler
    Başlıklar : DOĞUM_TARİHİ
    Kaydet
    tuşuna basılır, daha sonra ;
    Ekle' den Alan Ekleme seçilir, yeni bir alan eklenmiş olur ; [ALAN005] üzerine tıklanır gelen ekrandan Alan tanımla / değiştir seçilir;
    Alan Türü : Eklenen Kimlikler
    Başlıklar : ADI
    Kaydet
    tuşuna basılır,
    Ekle' den Alan Ekleme seçilir, yeni bir alan eklenmiş olur ; [ALAN006] üzerine tıklanır gelen ekrandan Alan tanımla / değiştir seçilir;
    Alan Türü : Eklenen Kimlikler
    Başlıklar : SOYADI
    Kaydet
    tuşuna basılır, daha sonra ;
    ekranınız şu şekilde olmuştur;
    [ALAN001] [ALAN002] [ALAN003] [ALAN004] [ALAN005] [ALAN006] daha sonra araları aşağıdaki şekilde normal yazı ile doldurulur;
    [ALAN001] T.C kimlik numaralı, [ALAN002] [ALAN003] [ALAN004] doğumlu [ALAN005] [ALAN006]ALAN006 dan sonraki boşluk varse eğer delete tuşuyla almayı unutmayalım, ekrandakilerin tamamı seçip kalın yapılır daha sonra;
    Sol Üst köşedeki Giriş - Sakla seçilir gelen ekrandan;
    Ana konu aynen kalır, Alt Konu Başlığına ; Vekil Kimliği yazılır (bunu mutlaka bu şekilde değiştirmelisiniz), sağ taraftaki numarada '9' olarak değiştirilir ve Kaydet tuşuna basılır.
    Vekaletnamede vekil kısmına geldiğinizde Üst tarafta bulunan ekleme seçeneklerinden ' Kimlik Ekle' tıklanır çıkan seçeneklerden en altta bulunan vekil kimliği seçilir, eklemek istediğiniz vekil sayısını seçeriz, Evrağı ekle seçilir gelen kimlik ekranından vekilin sadace T.C kimlik numarası sorgulanır ve İşleme Ekle denildikten sonra vekilin kimliği evraka eklenmiş olur. Bu şekilde istediğiniz kadar vekil ekleyebiliryoruz. Yanlış yazma olasılığıda ortadan kalkmış olur. Dilersek manuel olarakta girebiliriz. Bu İşlemi yaptığınızda Genel, Adresli kimlik onama şerhi aynen devam eder, vekil kimliği eklenmiş olur. selam ve dua ile...

    Vezne 4.3.0.4 ve Yazım.Net Programının 1.3.1.14 sürümü güncelleme setleri TNBonline - Üye Ana Sayfası bölümünde kullanıma açılmıştır. Bildirilen öneri ve düzeltmelerle, Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan çalışmalara devam edilmektedir. Bu sürümlere eklenen yeni özelliklerden bazıları hakkında hazırlanan kılavuz ekte bilgilerinize sunulmuş olup yeniliklerin tamamı aşağıda listelenmiştir.


    Bilginize sunarız.


    Saygılarımızla.


    Bilgi İşlem Müdürlüğü



    Vezne 4.3 Düzeltme Ve Yenilikler


    Sürüm 4.3.0.4


    1. Vergi numarasına sahip yabancılar için gerekli uyarlama yapıldı.
    2. Bildirimin yapılamaması durumunda kullanıcının karşısına, ENTER ile geçilemeyen ve daha çok dikkat çeken bir ekran ile uyarı mesajının gelmesi sağlandı.
    3. Teknik arıza sonucu oluşan mükerrer yevmiyelerin tahakkuk - sil seçeneğinden silinebilmesi sağlandı.
    4. Yabancı ilgili isminde, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan gelen tırnak işaretlerinin de dikkate alınması sağlandı.
    5. Karaliste ARANAN bilgisine girilen firma ünvanları çok uzun olabildiğinden, alanının uzunluğu 100'den 250 karaktere çıkartıldı.
    6. Dönemlik vergi dökümünde tescil ve trafik belge bedellerinin yerleri değiştirilerek internet vergi dairesindeki bildirim düzen ile aynı şekil oluşturuldu.
    7. Aylık işcetveli ve muvazene raporunda aidat hesabı yeniden düzenlenerek 01.06.2010 tarihinden öncekiler için % 6 daha sonraki tarihler için ise tarifeden değer okunması sağlandı.
    8. TNB Aidatı %1,5 olarak düzenlendi.
    9. Orköy senetleri için yeni işlem (10.23) formülü tasarlandı.
    10. 22.2 işlem formülündeki asıl yazı sayfasında bulunan alt limit 7 değeri kaldırıldı.
    11. 22.7 işlem formülündeki tasarım hatası (üst limit=0) düzeltilmiştir.

    Yazım.Net 1.3 Düzeltme Ve Yenilikler


    Sürüm 1.3.1.14


    37,5 kodlu tasarım açılmıyordu, düzeltildi.
    Nüfus cüzdanı sürücü belgesine çevirilip işleme eklendiğinde sözleşme metninde onay şerhinde cilt ve aile sıra no aynı çıkıyordu, düzeltildi.
    Araç satış işleminde ilgililere birden fazla veli vasi ve vekil eklenebilmesi sağlandı.
    99 ile başlayan T.C. Kimlik numarasına sahip yabancı uyruklu vatandaşların kimlik ve adres bilgilerini KPS den sorgulama özelliği eklendi.
    Araç satışı işlemlerinde sadece vergi numarası olan yabancı uyruklu vatandaşların araç alıp satabilmelerine ilişkin eklemeler yapıldı.
    Satıcıların nüfus cüzdanı bilgilerinin KPS de olmaması durumunda işlemi vekaleten yapıyorsa ve adres bilgilerine ulaşılamaması durumunda satışın kesilmemesi sağlandı.
    37.19 - 37.7 - 1.15 - 9.2 kodlu işlemlerdeki tasarım hataları düzeltildi.
    Alıcılara ait telefon numaralarının, alıcının isteği üzerine EGM ye gönderilmesi sağlandı Telefon numaralarının girilebilmesi için kimlik ekranına telefon alanları eklendi.
    Tescil belgesinin alıcının beyanı üzerine bekletilmeden adrese gönderilebilmesi sağlandı. Bu özellik için satış şekli ekranına "Tescil Belgesini Bekletmeden Gönder" onay kutucuğu eklendi.
    Tescile ilişkin geçici belge numarası ile plaka sorgusu yapılması sağlandı. Plaka sorgusu yapılması sırasında eğer "tescile ilişkin geçici belge" ile satış seçilmişse bu belgede bulunan ASBIS referans numarasının araç ekranına girilmesi zorunlu hale getirildi.
    Tüzel şahıs sorgulamada "firma durumu"nun ve "firma türü"nün gösterilmesi sağlandı. Böylece firma durumu "tek" olan ya da Firma Türü "Gerçek Şahıs" olan firmalara araç satışı yapılmaması sağlandı.
    Araç alış vekaletnamelerinde (1.6) "tescile ilişkin geçici belgeyi imzalamaya, teslim almaya ve satışa ilişkin beyan ve taahhütte bulunmaya," cümlesi tasarıma eklendi.
    ARAÇ SATIŞ SÖZLEŞMESİ, 11.21 metni yeniden düzenlendii. Araç satışlarında "el ile girilen" (11.21) yeniden düzenlendi ismi "Faturalı araçlar için" olarak değiştirildi.
    ARAÇ ALIM VEKALETNAMESİNDE, "tescile ilişkin geçici belgeyi imzalamaya, teslim almaya ve satışa ilişkin beyan ve taahhütte bulunmaya," cümlesi 1.6,koldu işleme eklendi.
    Araç Satışı "İş Makinesi Satış Sözleşmesi" (11.11) tablo ayarları yapılarak yeniden düzenlendi.
    Eklenecek Vekaletnameler (Düzenleme) GENEL VEKALET (EN GENİŞ YETKİLER) (154.3) "üzerinde haciz kaydı olan veya haciz kaydı olmayan, üzerinde takyidat olan veya tayidat olmayan," cümlesi eklendi.
    Eklenecek Vekaletnameler (Düzenleme) TAŞINMAZ SATIN ALMAK İÇİN (154.24) "üzerinde haciz kaydı olan veya haciz kaydı olmayan, üzerinde takyidat olan veya tayidat olmayan," cümlesi eklendi.
    Protesto ekranında alacaklı kutusunda enter tuşuna basıldığında her seferinde Muhatap listesinin Ad kutusuna konumlanması sağlandı.
    İşlemlerde ilgili kimlikleri avukat kimliği olarak eklendiğinde onay şerhinde baro adı bilgisi çıkmıyordu, düzeltildi.
    Firma ekranında vergi numarasının boşluklu girilememesi sağlandı.
    İşlemlerde imza onayının altında çıkan isim kaşesine ait tablo alanı genişletildi.
    43.4 işlemi açılmıyordu, düzeltildi.
    Firma ekranında sorgulama düğmesine basılmasından bilgilerin gelmesine kadar geçen sürede kullanıcının işlem yapmasını önlemek ve kullanıcıyı bilgilendirmek amaçlı bilgilendirme ekranı getirilmesi sağlandı.

    Değerli meslektaşım İLK OLARAK, daha öncede yazmıştım Ruhsatta var sistemde yoksa sisteme işletilecek ve vatandaş römorksuz satmak istiyorsa trafik kayıtlarından ve ruhsattan römorkun çıkması lazım bunun içinde muayene olup Römorksuz geçmesi ve ruhsatın römorksuz çıkması gerekir genelgede geçerli olan kural bu yanlız,
    İKİNCİ OLARAK: Noterbey ve Trafik tescil ile yaptığımız istişarede Traktörde römork var sistemdede kayıtlı ise (kayıt yoksa işletilecek) vatandaş römorksuz satmak istediğinde sözleşmeye römorksuz yazıyoruz yanlız trafiğe kayıt düştüğünde trafik tescilde görevli memur bizi arayıp aracın römorklumu römorksuzmu olduğun teyit ettikten sonra ilgilinin ruhsatını o şekilde çıkarıyor, burda vatandaşa eğer trafik tescil unutup römorklu olarak ruhsatı çıkarırsa 45 TL tescil belgesi parasını ödeme riski ile karşı karşıya olduğunu da hatırlatıyoruz, selam ve dua ile..

    Evet bu işlemdede bir uygulama birliği yok gibi gözüküyor, Burda ince bir ayrıntı var değerli meslektaşlarım sadece vatandaş ben şimdi gidip noterde satış yapacağım derse trafik taahhütnameyi istemiyor onun haricinde istiyor zaten, Trafik ve Jandarma zayii kaydını bi ifade tutanağına göre düşüyor, biz yinede kendimizi sağlama almak için taahhütnamesiz yapmıyoruz ilerde başımız ağrıcağına 24 TL ye işi hallediyoruz selam ve dua ile...

    Değerli meslektaşım ilgili kanunda öyle yazmıyor orda yoruma açık bırakılmış ve tesciller arası farklılıklar olmaktadır bizim burdaki tescilde benim yukarıda yazdığım gibi bir uygulama yapıyor bakın eğer satış yapılacak ise bunu yapıyor satış yapılmayacak ise taahhütnameyi istiyor selam ve dua ile...

    Malesef ne yazı veriyolar nede taahhüdü kabul ediyorlar, Bizim burada eğer vatandaş trafiğe satış yapacağım derse trafik tescil taahhütnameyi istemiyor birkere yaptım vatandaşın babası rahatsızdı ruhsatı kaybetmiş bende iyilik olsun bi daha gidip gelmesin birde vekaleten yaparsa masraf çok olmasın diye taahhütname yaptım trafiği gittiler trafiktede bunu noter boşuna yapmış diye vatandaşı gönderdiler geldi bizimle burda tartıştı bizde parasını geri verdik, trafiğe aradığımda biz taahhütnameyi istemiyoruz onu sizin alıp dosyanıza eklemeniz gerekir dediler, bizde noter beyle istişare yaptık bu şekilde satıştan önce taahhütnameyi yapıp satışa ekliyoruz, gerçi o vatandaş daha gelmedi gelirse vekaleten taahhütnameye yapacak masrafı ikiye katlanacak ama işte tam bi uygulama birliği olmadığı için satışlar için vatandaşa hiç iyilik yapasım gelmiyor sonra başımıza ekşiyolar birde suçlu duruma düşüyoruz selam ve dua ile...

    Araç satışları seminerinde noter odası başkanı ilk satış deneme versiyonunda sorgulamaları sadece plakaya göre yapmışlar çoğu satışa ulaşamamışlar, daha sonra T.C kimlik numarası ve plakaya göre bir deneme versiyonu yapmışlar bu seferde de çoğu ilgilinin kimlik numarası kayıtlarda bulunamamış onun için şuan kullandığımız gibi plaka + T.C no + Belge no şeklinde yapılmış bu üçlü kombinasyondan herhangi birini yanlış yazmamız sorgulamayı etkilemiyor, yanlız boş geçmeyi kabul etmiyor, yani sistem bu üçünden birine göre değerleri önümüze getiriyor o anda biz bilmediğimiz için hangisine göre getirdiğini fark edemiyoruz, dikkat ediyormusunuz bilmiyorum ama araç bilgi ekranında tescil bilgisi diye bir bölüm var burda bazı araçların tescil belge nosu ve tescil tarihi ile bizim üst tarafta yazdığımız numaralar farklı olabiliyor, onun için sizlerinde belirttiği gibi çok dikkatli olarak satışları yapmamız gerekiyor hakikaten çok sorumluluk gerektiren bir işlem selam ve dua ile...

    Değerli meslektaşlarım, zayii olan ruhsata göre satış yaptığınızda vatandaştan taahhütname alıyormusunuz?, geçen hafta vatandaş ruhsatını kaybetmiş ve satış yapmak istedi bizde daha önceki tecrübemizden eğer satış yapılacaksa trafik tescil veya jandarma trafik taahhütname istememektedir ve bunu noterin kendisinin alması gerektiğini söylemektedirler, sistemlere ruhsatın zayii bilgisi işlenerek giriş ekranından zayii belgeye göre seçilip satış yapılmaktadır, ilginç olanı eğer ruhsat sahibinin ikameti jandarma bölgesinde ise trafik zayii kayıdı işlemiyor jandarma işliyor, bizim bu şekilde yaptığımız satışa satıştan önce taahhütname yapıp satışın arkasına ekledik, sizin uygulamanız nasıldır ? bilgileriniz için şimdiden teşekkürler, selam ve dua ile...

    Değerli meslektaşlarım bizim burada ki trafik tescil satıştan öncede satıştan sonrada Logo ve LPG ile ilgili olarak eklenti veya çıkarma işlemlerinde tescil belgesini değiştiriyorlar yani her halukarda vatandaşa bu durumlarda tescil belgesi bedelini ödetiyorlar selam ve dua ile...

    Değerli meslektaşlarım görüşlerinize katılmak la birlikte T.C kimlik nosu veya diğer kimlik bilgilerinden her hangi birisi eğer ASBİS' te hiç kayıtlı değilse vezneden tescil işleminin yapmadığını, ASBİS kayıtlarıyla kimlikteki bilgilerde eksiklik veya yanlışlık varsa tescil yaptığını biliyorum, selam ve dua ile...

    Değerli Meslektaşlarım,
    Bize gelen araçların % 90 nı na yakınında yanlışlıklık olmaktadır bunların çoğuda emniyet kayıtlarındaki yanlışlıklar oluşturmaktadır, yani her ne kadar genelgede emniyet kayıtları geçerlidir desede bir farklılık olduğunda en iyisi trafik tescili aramak yada vatandaşı yönlendirmektir, buralarda taktir kullanmak biraz sıkıntı oluşturuyor vatandaşla uğraşması zor malum, birde siz bu bilgilerin dışında aracın tescil belge seri nosu ile tescil tarihinin doğruluğunu teyit ediyormusunuz biz teyit edip eksiklikleri düzeltiyoruz. Biz başka bir şey geliştirdik, Araç satışlarında muhtemel yanlışlıkları önlemek açısından Araç bilgi ekranın çıktısını alıp noter beyin kontrolüne bu bilgileride gönderiyoruz ruhsat ve ekran görüntüsüne göre eksiklik varsa noter bey tarafından uyarılıp tekrar düzgün bir şekilde satış yapılarak tescil işlemi gerçekleştiriliyor ve muhtemel yanlışlıklar tescil yapılmadan düzeltilmiş oluyor, şuanda eklentilerde problem olduğu için görüntüyü ekleyemedim bu yazımda araç bilgi ekranı geldiğinde ALT+Print Screen tuşuna basarak (sadece araç bilgi ekranı kopyalanmış oluyor) Paint açılarak buraya yapıştır yapılıp, Dosya - Sayfa yapısından 1 sayfaya sığdır seçilip yazdırıldığında çıktı olarak satışın arkasına ekliyoruz, biraz uzun görünsede sürekli yapınca 10 saniyelik bir işlem ama ilerideki büyük sıkıntıları engellemiş oluyor selam ve dua ile...