Posts by yahya

    VEKALET VE TAAHHÜT
    Ben aşağıda isim ve imzam bulunan kişi olarak İstanbul Çekmeköy İlçesi sınırları
    içerisinde bulunan Çekmeköy Kapalı Pazar yerinde cumartesi günleri kurulmakta olan
    Çekmeköy Ulus Pazarı ile ilgili olarak, Pazar yeri kurmak amacıyla arazi, arsa, gayrimenkul
    kiralamak, kira sözleşmesi yapmak, yapılan sözleşmeleri bozmak, Pazar yeri kurulması için
    ilgili belediye, iştiraki şirket ve sair kurum ve şahıslarla tahsis sözleşmesi yapmak, para
    yatırmak, fazla yatırılmış paraları geri almak, Pazar yeri ile ilgili düzenlemeleri yapmak, bu
    konuyla ilgili gerek belediye, gerek belediye iştiraki kuruluşu Yeditepe Yapı Dan. İnş. San.
    Ve Tic. A.Ş. gerekse sair ve kuruluşlar ve 3. Kişilerle ilgili olarak işlemler anlaşmalar
    yapmak, dava açmak, vergi dairesi ile ilgili işlemler yapmak, tezgâh kurma belgelerini
    çıkarmak, harç ve rüsumlarını yatırmak, fazla yatırılanları geri almak, Pazar yeri işletme
    plan ve projesi yapmak, bu konularda taahhütlerde bulunmak sözleşmeler yapmak,
    kurallar koymak, bilumum iş ve işlemler konusunda birlikte veya ayrı ayrı vekaleti ifaya
    034288 SARIGAZİ vergi dairesinde kayıtlı 7350408704 vergi numaralı S.S.ULUS PAZARI
    ESNAF PAZARCILAR İŞLETME KOOPERATİFİ yönetim kurulu üyelerini yetkili kıldığımı ,
    bunların yukarıdaki amaçları gerçekleştirmek için yapacakları bilumum iş ve işlemler
    peşinen kabul ettiğimi, hazırlayacakları düzenleme işletme projesi ve kuralları topluluğuna
    peşinen uyacağımı beyan ve taahhüt ederim. BU VEKALET HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM.

    6102 sayılı Türk Ticaret Kanunun 13.01.2011 tarihli 14.02.2011/27846 sayılı resmi gazetede:


    ORTAK SAYISI BİRE DÜŞERSE DURUM, BU SONUCU DOĞURAN İŞLEM TARİHİNDEN İTİBAREN YEDİ GÜN İÇİNDE MÜDÜRLERE YAZI İLE BİLDİRİLİR. MÜDÜRLER, BİLDİRİMİN ALINMASI TARİHİNDEN BAŞLAYARAK YEDİNCİ GÜNÜ SONUNA KADAR , ŞİRKETİN TEK ORTAKLI OLDUĞUNU BU ORTAĞIN ADINI YERLEŞİM YERİNİ VE VATANDAŞLIĞINI TESCİL VE İLAN ETTİRİRLER. AKSİ HALDE DOĞACAK ZARARDAN SORUMLU OLURLAR.AYNI YÜKÜMLÜLÜK ŞİRKETİN BİR ORTAKLA KURULDUĞU HALLERDE DE GEÇERLİDİR.


    Demem o ki; Şirket hisse devrini yaptıktan sonra müdüre birde biz mi tebligat yapacağız .Tüm arkadaşların görüşlerini bekliyorum selam ve sevgilerimle.

    Yeni Ticaret kanununa göre ve TNB nin Hukuk -13595



    Ankara, 02.07.2012



    Özü: Türk Ticaret Kanunu ile Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun.




    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA


    ........................ NOTERLİĞİNE




    İlgi: 09.05.2012 tarihli ve Hukuk -9567 (60) sayılı genel yazı.



    1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda yer alan bazı yenilikler ve 6103 sayılı Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun ilgi genel yazı ile duyurulmuştu.



    30.06.2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazete'de 6335 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanmıştır.



    Bu Kanun ile Türk Ticaret Kanununun, noterleri doğrudan ilgilendiren; defter onaylarıyla ilgili 64. maddesinin 3 ve 5. fıkraları değiştirilmiş, şirket kuruluşunda notere, imzaların onayı yanında, payların tamamının kayıtsız ve şartsız taahhüt olunup olunmadığını incelemek görevini veren 341. maddesi ise yürürlükten kaldırılmıştır.



    Kanun metninin tamamı ekte gönderilmiş olup, bilgi edinilmesini rica ederim.


    Saygılarımla,




    Yunus TUTAR


    Başkan


    (Beykoz 2. Noteri)


    (GENEL YAZI: 81)


    bu yazısında ekte belirtildiği üzere defter tastiklerinde sicil tastiknamesi arama zorunluluğu olduğu anlaşılıyor bu konuda görüşü olan arkadaşların görüşlerini alabilirmiyim.Selamlar.

    Yeni hisse devri değişiklikleri hayırlı olsun.
    Şimdi yapılan hisse devrini gerek ortak içi gerekse ortak dışı da olsa 13.6 kodundan kesebiliriz. Böylemi anlamamız lazım.

    Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

    Arkadaşlar Azilnamelere dikkat etmemiz gerekiyor.Düzenleme azilnameler hepsi asıl olmalı ve hepsine imza almamız gerekiyor.
    Herkes biliyordur ama yine de hatırlatma yapalım dedim.

    "ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
    Diğer İşlemler
    Noterlerin yapabilecekleri diğer işlemler:
    MADDE 71/A- Aşağıda belirtilen işlemler noterler tarafından da yapılabilir:
    a) Terk eden eşin ortak konuta davet edilmesi.
    b) Mirasçılık belgesi verilmesi.
    Uygulanacak usul:
    MADDE 71/B- Noterler, ilgilinin yazılı veya sözlü başvurusu üzerine, talep edilen işlemle ilgili bir tutanak düzenler. İşlemler yapılırken, o işlemlerle ilgili özel kanunlarındaki usuller de gözetilir. Talebin konusu bir belge düzenlenmesini gerektiriyorsa noter, ilgilisine bu belgeyi de düzenleyerek verir.
    Noterler, 71/A maddesinde belirtilen işlemleri bizzat yaparlar. Ancak, noterlik dairesinde imza yetkisi verilmiş hukuk fakültesi mezunu görevli veya noter stajyeri mevcut ise bu işlemler onun tarafından da yapılabilir.
    Mirasçılık belgesi verilmesinin yargılamayı gerektirmesi veya nüfus kayıtlarının mirasçılık belgesi verilmesi konusunda yeterli olmaması durumunda, mirasçılık belgesi noterler tarafından verilemez.
    71/A maddesinde yer alan işlemlere ilişkin taleplerde noterler tarafından alınacak ücret 112 nci madde uyarınca düzenlenen Noterlik Ücret Tarifesinde ayrıca gösterilir. Bu işlemlere ilişkin düzenlenen kâğıtlar değerli kâğıt bedellerinden istisnadır.
    İtiraz:
    MADDE 71/C- Noterlerin verdikleri mirasçılık belgesi hakkında, mirasçılar ve bu belgeyi esas alarak işlem yapacak kurumlar tarafından sulh hukuk mahkemesine itirazda bulunulabilir. Sulh hukuk mahkemesi, itiraz üzerine verdiği kararın bir örneğini ilgili notere ve gerekiyorsa Türkiye Noterler Birliğine de bildirir."

    Sayın Başkatibim madde hakkında bir bilgim olmadı.Tek bildiğim içeriğinin değişmeyeceği.Banada bir arkadaşım sordu.TNB her ne olursa olsun Ana sözleşmedeki değer üzerinden nisbi harç alınacak demiş.Yinede ilave edilecek maddeyi araştırayım. Teşekkür ederim.

    Daha önce tanzim edilmiş Kat karşılığı inşaat sözleşmesine değer ve niteliği değişme olmaksızın 1 madde ilave ediliyor. Bu işlemda harcın sözleşmeye konu değer üzerinden mi alınması gerekir.Bu konuda fikir belirtecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

    Günaydın arkadaşlar, Şirket süre uzatımı kararlarının bildiriminde özel bir yazışma şekli veya vergi dairesinin detay isteyip istemediği hakkında bilgi verebilirmisiniz.Teşekkürler.