Posts by Adem HIZARCI

    [size=5]Öğrenciler Taahhüt Senetlerini, 28 Kasım - 30 Aralık 2012 tarihleri arasında [/size][size=6]herhangi bir noterde; vergi, resim ve harç[/size][size=5] ödemeksizin tanzim ve tasdik ettirdikten sonra, 30 Aralık 2012 tarihi mesai saati bitimine [/size]

    [size=5]yukarıdaki kelime yine yanlış anlaşılmaya mahal bırakılmış. bu gün yine bir kaç kişi aradı.[/size]

    İmzaların huzurda atılması mecburi,

    ayrıca anasözleşmeyi daha büyük kitapçık halinde bastırsınlar, veya A-4 kağıdının büyüğüde olabilir. imzaları birazda küçük atıversinler.


    adem bey şunu anlayamadım, "Safi gelir, Vekilin normal maaşı artı vekile ödenen parayı karşılamıyor" derken vekile ödenen para nedir? zaten safi gelir karşılamıyorsa vekile herhangi bir vekalet ücreti ödenmez.. artı siz sanırım notersiniz. çünkü safi gelirin yetişmediği durumlarda TNB noterliği finanse edilir. TNB gelirleri de personeller tarafından değil noterler tarafından karşılanır.. "bunun gibileri neden çıkartmıyorlar" dediğinize göre personel değil notersiniz sanırım.



    Sayın; geçgel Sizde haklısınız.
    Ben hukuk mezunu değilim. :)

    mal sahibine daireden örnek vermek istimiyor iseniz. son görüşüm olarak; mal sahibi mahkemeye davasını açsın, dava dilekçesindede tahliye taahhütnamesinin var olduğundan bahsetsin. akibetinde mahkeme; haliyle bahse konu tahliye taahhütnamesinin tasdikli suretini noterlikten isteyecektir.



    O zaman sizin düşüncenize göre vekaletnamede vekil olan kişide işlem ilgilisi sayılıyor.



    Tek taraflı bir temlikname gibi, tek taraflı onaylama araç, silah vs lerin feragati gibi düşünelim lehine temlik olunana veya lehine feragat edilene daireden yine suret verilir,

    Vasiyetnameler hariç, vekaletnamenin vekilleride işlem ilgilisidir.

    Esas evrak daha önce kimin elinde idi, malüm mal sahibinin elinde idi.
    Tahliye taahhütnamesine taraf kişi ise, o taahhütnamede ismi geçen mal mülk sahibidir.


    Mal sahibi elinde olan tahliye taahütnamesi ile Noterliğe gelirse suret isterse verilmeyecek mi? yani.!! , birde böyle düşünelim...


    94.madde gayet açık, Noterler tarafından yapılan işlemlerin örnekleri ancak ilgililerine verilir deniyor,
    Burada bahsi geçen taahhütnamenin metninde ismi geçen mal sahibide o evrakın ilgilisidir diye düşünüyorum.

    olur olur, :)
    Hatta ve hatta tapu sicil müdürlüğüne ilgili tarafından verilecek veya gönderilecek bir dilekçe ile de yapabilir, telgrafla da yapılmasıda mümkündür. telefonla yapılacak azilnamenin bir hükmü yoktur.



    Hatırladığım kadarıyla.
    Azilnamede vekaletnamenin tarih ve sayısı belirtilmişse, belirtilen vekalet sona ermiş sayılır, Ancak tarih ve sayısı belirtilmemiş ise vekaletnamedeki yetkiler devam ediyor sayılır. (Bu cümle ne kadar doğru dur)


    Ellerine sağlık kardeş, zevk veriyor site.

    Yazı arka fontu beyaz olunca gözümüzü yoruyor, tavsiyem açık yeşil renk olabilir. Tabi denemeden belli olmuyor, kolay gelsin.


    Murat bey bende ekranın yanına gün ışığa lambası koydum.::))


    [size=1.35em]- "Yeni gönderilen iletileri göster." kısmına girmeden sağında veya solunda 3-5 tane yeni ileti var uyarısı verse ve bu özellik kendini 3-5 dakika da bir yenilese kanımca daha güzel olur. Aynı şekilde "İletilerime yazılan yeni yanıtları göster." kısmı içinde geçerli. [/size]
    [size=1.35em] - Sayfa görüntüsü olarak bir kaç seçenek eklenebilir.


    Hız olarak çok güzel, elinize emeğinize sağlık. [/size]


    Evet bende bunu yazacaktım. yener bey benden önce davranmış, sitenin yapılaştırılması için emeği geçen hüzün ve diğer arkadaşımada şimdiden teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

    Merhaba meslektaşlarım.
    gogula
    Hukuk okulu blog veya Hukuk okulu.com yazdığımda karşıma öğle güzel şeyler çıktıkı. Ben şöyle bir göz gezdirdim. çok memnun oldum.
    ekranın sağ tarafında katagoriler bölümünün altında bulunan kısımların çoğunun bizim mesleğimizle alakalı olduğunu, bilumum sözleşme,ihtarname göz gezdirdikçe değişik değişik işlemlerin olduğunu gördüm.sizlerinde bilgisi olsun diyerek bu iletimi yazdım.

    muris yok derken öldümü bilmiyoruz, eğer ölü ise malüm mirastan feragat olmaz. şayet parasını almış ise alan tarafta süresi içerisinde reddi miras davası açıp ilam çıkartsın mahkemeden olur biter.


    Ayrıca; Satış vaadi veya miras payının devri sözleşmeside olur.

    Hüseyin bey

    Bence o artık öyle kalsın diye düşünüyorum. (bişi olmaz) müfettiş yazar yazar geçer. bir daha işlem olursa ilgili defterine tescilini yaparsınız.