Emniyet Müdürlüğü adına Araç Hibesi

  • Değerli meslektaşlarım;


    Özel bir şirket fatura ile satın aldığı araçları Emniyet Müdürlüğü'ne hibe etmek istiyor. Bu konuyla daha önce karşılaşan veya bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.

  • Sevgili Murat kardeşim böyle bir işlem yapmadım ama düşüncem şudur özel şirket evveli emirde aracı kendi adına tescil edip ruhsat alacak ondan sonrada hibe edecektir.Selamlar sevgiler.


  • Sevgili Murat kardeşim böyle bir işlem yapmadım ama düşüncem şudur özel şirket evveli emirde aracı kendi adına tescil edip ruhsat alacak ondan sonrada hibe edecektir.Selamlar sevgiler.

    :) :)Mayıs 2010 tarihinden önce olsa idi hiç tereddütsüz gereği yapılırdı.

  • Değerli Üstadım; plaka çıkartmalarını istedim ama olumsuz cevap aldım, fatura üzerinden illaki hibe istiyorlar.
    Emniyet Müdürlüğünün bu işlemde muafiyeti varmıdır, Emniyet Genel Müdürlüğünden veya İta Amiri (Valilikten) izin yazısı alması gerekir mi, bu konulara takıldım malesef.

  • Sevgili Murat kardeşim;Mutlaka hibenin olmasını istiyorlar ise,ki ifadeniz öyle faturadaki üç aylık sürenin aşıp aşmadığına birde böyle bir hibenin yapılması halinde ilgili trafik şubesinin ruhsat verip vermiyeceğini sorarsanız sonuca ulaşabileceğinizi düşünüyorum.

  • MURAT BEY
    FATURA TARİHİ 3 AYI GEÇMEMİŞ OLSUN
    EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLGİLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE
    ARAÇLARI HİBE YOLUYLA SATIN ALMASI İÇİN YETKİ YAZISI GÖNDERİYOR
    İLGİLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE BU İŞ İÇİN BİR KİŞİYE YETKİ YAZISI VERİYOR
    PLAKA OLMADIĞI İÇİN ARAÇ HİBESİNİ ELDE DÜZENLİYECEKSİNİZ


    TESCİLLİ ARAÇ OLMADIĞI İÇİNDE DAMGA ALICAKSINIZ BİLGİNİZ OLSUN SAYGILAR

    <p>"İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen VERDELENTEL ().

  • 2009 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU


    Kanun No. 5828 Kabul Tarihi: 27/12/2008


    Resmi taşıtlara ilişkin hususlar
    MADDE 9 – (1) Bu Kanuna ekli (T) işaretli cetvelde yer alan taşıtlar, ancak çok acil ve zorunlu hallere münhasır olmak kaydıyla ilgili bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile edinilebilir.
    (2) Vakıf, dernek, sandık, banka, birlik, firma, şahıs ve benzeri kuruluş veya kişilere ait olup 237 sayılı Kanun kapsamında bulunan kurumlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşlarınca kullanılan taşıtların giderleri için (güvenlik hizmetlerinde kullanılan taşıtlar hariç) kurum bütçelerinden hiçbir şekilde ödeme yapılamaz.
    (3) Türk Silahlı Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil), Emniyet Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne kurum, kuruluş, dernek ve vakıflarca hibe edilecek taşıtlar, (T) işaretli cetvelde gösterilmesine gerek bulunmaksızın Bakanlar Kurulu kararı ile edinilebilir.
    (4) Emniyet Genel Müdürlüğüne ait taşıtlar, 12/4/2001 tarihli ve 4645 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde (T) işaretli cetvelde gösterilmesine gerek bulunmaksızın, cinsi ve adedi İçişleri Bakanının talebi ve Maliye Bakanlığının teklifi üzerine alınacak Bakanlar Kurulu kararında belirlenmek kaydıyla 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tâbi olmaksızın mübadele yoluyla yenileri ile değiştirilebilir. Aradaki fiyat farkı, döner sermaye gelirleri, sosyal tesis veya kantin gelirleri ile Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı gelirlerinden karşılanır.

  • MÜKELLEF:


    Madde 3 - Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imza edenlerdir.


    Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler öder.


    Yabancı memleketlerle Türkiye'deki yabancı elçilik ve konsolosluklarda düzenlenen kağıtların vergisini, Türkiye'de bu kağıtları resmi dairelere ibraz eden. üzerlerinde devir veya ciro işlemleri yapanlar veya herhangi bir suretle hükümlerinden faydalananlar öderler. Ancak bunlardan ticari veya mütedavil kağıt mahiyetinde bulunanların vergisini, bunları en evvel satan veya kabul veya başka suretle kullanan kişiler öderler.


    //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    Emniyet Müdürlüğü resmi daire olduğundan 488 sayılı damga vergisi kanunun 8.mad.uyarınca işlem Damga vergisinden muaf,ancak kanunun 3.maddesi açık" Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler öder."diyor,yani emniyete aracı bağışlayan şirket aynı zamanda damga vergisini ödeyecektir.Faturalı satışlarda fatura tarihinden itibaren 3 aylık süre içinde eski sisteme göre satış yapmak mümkün olduğundan (çoğu mükellef bundan vazgeçip gidip ruhsat aldıktan sonra aracı başka kimseye satma yoluna gidiyor) TNB Yazım programında elle yapılan araç satışını serbest moddan hibeye göre uyarlayarak hibe sözleşmesi normal olarak yapılacak,yani ASBİS ile bir alakası olmadan ve vezneden de 11.2 elle girilen binde 8.25 damga vergisi ve harç alınmak sureti ile (eski sisteme göre) vergilendirilecektir.Biz birkaçtane bu şekilde yaptık.Eski günleri ve eski rakamları hatırladık.İşlerinizde kolaylıklar diliyorum....

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen ibrahim dal ().