KDV BEYANNAMESİ

  • Arkadaşlar KDV Beyanamesini hesaplarken, hesaplanan KDV ile yevmiye defterinde görünen Kdv de 30, 40 kuruş farklar oluyor, o farkları ilave edilecek kdv ye yazıyormusunuz, yoksa aynı hesaplanan Kdv yi mi yatırıyorsunuz? iyi çalışmalar

  • Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Özü:




    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ........................ NOTERLİĞİNE




    Maliye Bakanlığınca 22.12.2004 günlü ve 25678 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 92 Seri Nolu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinin 5. bölümünde, Yeni Türk Lirası üzerinden yapılan mal ve hizmet teslimlerinde 5083 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince yapılan yuvarlamalar sonucu mükelleflerin kayıtlarında oluşacak KDV farklılıkları ile ilgili açıklamalar yapılmıştır.
    Bu meyanda Tebliğin ilgili bölümünde “Yeni Türk Lirası ile yapılan satışlarda yuvarlama işlemleri nedeniyle, mükelleflerin kayıtlarında oluşacak katma değer vergisi tutarlarının vergilendirme dönemi toplamı ile yukarıda açıklandığı şekilde hesaplanacak katma değer vergisi tutarı arasında farklılık ortaya çıkabilmektedir.
    Kayıtlarda oluşacak katma değer vergisi toplam tutarının beyannamede bulunacak katma değer vergisi tutarından fazla olması durumunda arada oluşacak fark, mükellefler tarafından 1 No.lu Katma Değer Vergisi Beyannamesinin “İlave Edilecek KDV” satırına dahil edilerek beyan edilecektir. Kayıtlarda oluşacak katma değer vergisi tutarının beyannamede oluşacak katma değer vergisi tutarından eksik olması durumunda ise arada oluşacak fark, ilgili dönem katma değer vergisi beyannamesinin “Bu Döneme Ait İndirilecek KDV” satırına dahil edilerek gerekli düzeltme işlemleri mükellefler tarafından yapılacaktır. Mükelleflerin kayıtlarında da gerekli düzeltme işlemlerini yapacakları tabiidir.” denilmektedir.
    Bilgi edinilmesini ve gereğini buna göre yapılmasını rica ederim.
    Saygılarımla,

  • KDV yatırdığımızda önemli olan nokta Muvazene Defterindeki "Vergi dairesine yatan" kısmı dikkate almamız gerekiyor, mutlaka yatırdığımız KDV miktarı ordakine eşit olmak zorunda... müfettişlerde buna dikkat ediyorlardı, benim teftişlerde...

  • Beyannamenin usulüne uygun olarak doldurulması da çok önemlidir. Ususüzlük cezası yememek için.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...