Vekaletnamede sürenin başlangıç tarihi

  • Değerli meslektaşlarım;
    Vekaletnamede sürenin ileri bir tarihten başlaması şartı konusunda düşüncelereniz nelerdir.
    ( İşbu vekaletnamenin 10.05.2010 tarihinden itibaren başlayıp - 30.05.2010 tarihine kadar geçerli olması ... ) gibi.
    Teşekkür ederim.

  • Benim de daha önce 1 defa başıma geldi, ilgili yurtdışında ve konsolosluğa uzak bir yerde yaşıyor Türkiye'de son haftasıymış vekaletnameyi vermekte ısrar etti ,yurt dışından yapması hem zor hem maliyetli olurmuş ve 2 ay sonrası bir tarihi vererek o tarihte yazılmasını istedi,pek mantıklı gelmemekle beraber o zaman yapmıştım.Ama hala mantıklı bulmuyorum çünkü ileri tarih yanıltıcı olabilir , işlem yapanın gözünden kaçabilir,o tarihi bitiş tarihi olarak okuyup ona göre iş yapabilirler falan filan :)

  • Yapma sebebim emir demiri keserden ibaretti :) ve tabiki süreleri daha koyu ve dikkat çekici bir şekilde yazıyoruz ama yine de bana kalsa yapmam....Gerçi o zamanda araştırmıştın ne bununla ilgili ne de aksini iddia eden bir genelge,yazı yada karar bulamadım.

  • yapmamamız için ben herhangi bir neden göremiyorum ilgilinin ısrarı üzeri 1 kere bende yapmıştım DİKKAT BAŞLIĞI ALTINDA ALTINI ÇİZEREK VEDE SİYAH KOYU RENKTE göze çarpıcı bir şekilde yazılırsa neden olmasın

  • Bence yapılmaması için neden olarak şekil şartına aykırılığı ve vekaletnamelerin yapıldığı andan itibaren geçerli olmasını daha mantıklı bulmamı söyleyebilirim ve ayrıca görüş alışverişinde bulunduğum bende yaşça büyük deneyimli arkadaşlarla da hemfikiriz ama yine aksini ispat edecek bir yazı bulamadım o yüzden aksi karar yayımlanıncaya kadar yapalım gitsin :)

  • Değerli meslektaşım nasıl süre bitimi belirtiyorsak süre başlangıçlıda belirtebiliriz. Olağan bir durum olabilir. Dediğiniz gibi aksi bir genelge ,kanun ya da yazı olmadığı sürece yapılır . Yapmamak işten kaçmak olur bence.

  • Arkadaşlar bence yapmakta sakınca var.Şöyle düşündüm vekaletname süre bitiminde,azilname ve vekaletnameyi verenin ölmesiyle son bulduğuna göre;vekaletnameyi ileri bir tarihte başlamak üzere verildiğini ve bu tarih gelmeden de vekaleti verenin öldüğünü düşünürsek sonuç ne olur acaba....

  • Değerli meslektaşlarım bende İbrahim beyin örneğinde verdiği şekilde bir vekaletle karşılaştım (..... gününde geçerli olmak kayıt ve şartıyla !) demiş yani bir günlük vekalet vermiş benim kanaatimce de olabilir kanısındayım. Selamlar...

  • Vekaletname aynı zamanda bir sözleşmedir.Vekil edilen taraf sözleşme şartlarına aynen riayet etmekle mükelleftir.Bu nedenle değerli meslekdaşımızın verdiği örnekteki gibi (hernekadar işin içinde bir oyun olduğu varsayılsa bile) vekaletname tanzim etmenin bir sakıncasının olmadığını düşünüyorum.