EVLENDİRME VEKALETNAMESİNDE

  • EVLENDİRME VEKALETNAMESİNDE VEKİL İLE EVLENİLECEK KİŞİ AYNI OLABİLİR Mİ ?

    Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlamaz...

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen ˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠· Ezgi ().

  • [size=2]Vekalet içeriğine bu durumu ayrıca yazınız, vekil bulunan ... isimli kişi ile evlenebilmem için diye başlayın


    Vekilin kendi kendisi ile işlem yapması hususuna her ne kadar girmesede, (başvuru olduğu için ) yinede bu hususa dikkat edin.



    [color=rgb(51, 68, 102)]5- VEKİLİN KENDİ KENDİSİYLE İŞLEM YAPMASI[/color][color=rgb(51, 68, 102)]Bir kimsenin bir hukuki işlemi hem bir tarafın vekili hem de karşı taraf olarak gerçekleştirmesi haline, vekilin kendi kendisiyle işlem yapması denir. Hukuk sistemimizde, kural, temsilcinin akdi kendisiyle yapmaması ise de; istisna en yapılabileceği düşünülmektedir. Ortada belirli kişi ve kişilerle hukuki işlemde bulunulması için verilmiş olan vekâlet varsa, vekil bu durumda ancak müvekkil tarafından belirtilmiş olan kişi ya da kişilerle hukuki işleme girişebileceğinden kendi kendisiyle işlem yapamaz. Bunun dışında kalan hallerde temsil olunanın temsilciye bizzat kendisiyle sözleşme yapması için açıkça temsil yetkisi vermesi ya da temsil olunan için temsilcinin kendi kendisiyle sözleşme yapmasında hiçbir tehlike bulunmaması durumunda temsilcinin bizzat kendisiyle sözleşme yapabileceği kabul edilmektedir.Aynı kişinin hem işlem alacaklısı, hem işlem borçlusu olarak işlem kağıdını imzalayamayacağı hakkındaki 1994/16 sayılı genelgeden sonra bu konuda 2008/23 sayılı genelge çıkartılmıştır. 1994/16 sayılı genelgenin 2008/23 sayılı genelgedeki açıklamalar doğrultusunda düşünülmesi gerekmektedir[/color][/size]

  • Arkadaşlarıma katılmakla birlikte;
    Evlendirme yönetmeliği;
    Vekil Eliyle Müracaat
    Madde 17 – Evlenecek kişi müracaat işlemini vekil olarak atadığı kişi vasıtası ile de yürütebilir.
    Bunun için özel vekaletname düzenlenmesi ve bu [color=red]vekaletnamede vekalet veren ile vekili ve evleneceği kişinin tam kimlikleri ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğunun açıkça belirtilmesi şarttır.
    Vekaletnamenin bir örneği evlenme dosyasına konulur.


    Yani; sonuç olarak evleneceğim kişiyi vekil nasp ve tayin ettim diyebilir.