karşılaştırma

  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var karşılaştırma ile ek karşılaştırma arasındaki farkı,hangi durumlarda ek karşılaştırma ekliyoruz.Örneklendirerek açıklarmısınız.Ek karşılaştırma eklediğimiz zaman karşılaştırmaya kaç giriyoruz açıklarmısınız.Birde biz fotokopiyi içerde çekiyoruz bu durumda nasıl oluyor ikisinide açıklarsanız çok sevinirim.hayırlı görevler... ???

    Öyle bir an gelir ki; bazı yolların dönüşü, bazı hataların özrü, bazı insanların anlamı olmaz.

  • arkadaşım vezne progmında herhangi bi koda gir arda ek karşılaştırmanın yanında ? işarate var ona tıkla ve ayrıyetten hepsinde va hepsinin yanında acıklamaları var sana yardımcı olacağına eminim. Eğer yoksa yukarıda yardım butonu var orda tüm ip uçlarını göster i tıkla .saygılar

  • Ek karşılaştırma alacağın durumlar için vezne yardım butonlarını kullanabilirsiniz gayet güzel açıklıyor.Ayrıca fotokopisini dairede çektiğimiz işlemlerden karşılaştırma yerine yazı ücreti de alınabilir.

  • Bizim fotokopi yok.Olmadığı için karşılaştırma verdiğim eklere ek karşılaştırmada veriyorum verilmezse eksik alınmış oluyor .Siz kendiniz çekiyorsanız yazı vermeniz yeterli olur .Haricen gelen(noterlik dışında hazırlanıp gelen) evraklara sadece karşılaştırma veriyorum.

  • 2 KİMLİK 1 KARŞILAŞTIRMA SADECE 2006/1 SAYILI GENELGE GEREĞİNCE ARAÇ SATIŞ SÖZLŞEMLERİNDE GEÇERLİDİR.


    EK KARŞLILAŞTIRMAYA ÖRNEK: DIŞARDA YAZILIP ONAY İÇİN GETİRİLEN BİR ARAÇ SATIŞ VEKALETİ İŞLEMİNDE; KARŞILAŞTIRMA ASIL: 2 KARŞ. (VEKALET METNİ) + 1 KARŞ. (KİMLİK FOTOKOPİSİ) = TOPLAM 3
    EK KARŞILAŞTIRMA = TOPLAM 1 (KİMLİK FOTOKOPİSİ)

  • rzye meslektaşımıza katılıyorum, fakat iki kimlik 1 karşılaştırma sadece araç satışları için geçerlidir unutmayalım.

  • Karşılaştırma :


    Asıl Karşılaştırma:
    Dışarıda hazırlanmış ve asıl işleme eklenmesi gereken bir belgenin (fotokopi, tarayıcı vs. gibi yollarla çoğaltılan) örneğinin, ilgiliye iade edilen aslı ile karşılaştırılmasından doğan değerlendirmedir.


    Suret Karşılaştırma:
    İşlemin suret nüshasına eklenecek belge örnekleri ile asıl işleme eklenmiş belge örneklerinin karşılaştırılmasından doğan değerlendirmedir. (Burada asıl belge ilgilisine teslim edilmiş olup, asıl işlem ekleriyle karşılaştırma yapılır.)


    Ek Karşılaştırma:
    İşlemin dairede kalan nüshasına eklenecek belge örnekleri ile asıl işleme eklenmiş belge örneklerinin karşılaştırılmasından doğan değerlendirmedir. (Burada da suret karşılaştırmada olduğu gibi asıl belge ilgilisine teslim edilmiş olup, asıl işlem ekleriyle karşılaştırma yapılır.)


    Asıl karşılaştırmaya esas belgelerin aslıdır. Suret ve ek karşılaştırmaya esas olan ise asıl işlem ekleridir/işlem ekindeki fotokopilerdir. Örneğin bir araç satışında; önce ilgililer tarafından sunulan kimlik, ruhsat, borç olmadığını gösteren belgeler asıl işleme eklenen fotokopilerle karşılaştırılır ve belgeler iade edilir.(asıl karşılaştırma) Artık elimizde bir nüsha asıl işlem vardır. Sonra; suret nüshalara eklenecek fotokopilerle, elimizdeki asıl işlem ekindeki fotokopiler karşılaştırılır.(suret karşılaştırma) Yine dairede saklayacağımız nüshaya eklenecek belgelerde, asıl işlem ekindeki fotokopi belgelerle karşılaştırılır. (ek karşılaştırma)


    İyi çalışmalar....

  • Değerli meslektaşlarım zannediyorum ki noterlikler arasında fiyat yönünden tam birlikliktelik sağlanmıştı ki satışlar eli kulağında gidiyor.

  • Erkan bey ben birlikteliğin ne araç satışlarında nede diğer işlemlerde sağlandığı konusunda sizinle aynı fikirde değilim. Birliktelik sağlandı diyen arkadaşlarıma ancak ;D ;D ;D

  • Evet maalesef bir çok işlemde fiyat farklılığı devam ediyor , TNB seminerlerinde denildiği gibi ileride vezne de barkot okutma yöntemine geçersek bu fark azalır.

  • Ben barkotundan yeterli olmayacağına inanıyorum. Tek çözümün nasıl adalet bakanlığı tarafından iki yılda bir teftiş ediliyoruz T.N.B. tarafından da en az iki yılda bir teftiş edilmek ve ağır yaptırımların uygulaması olarak düşünüyorum. Herne kadar teftiş zamanı cinlerim tepeme çıksada sırf müşterim bana orda daha ucuz burda pahalı yada burda ucuz orda pahalı kelimelerini duymamak için her ay bile teftişe razıyım.Aksi halde birliktelik hiçbir zaman sağlanamaz diye düşünüyorum.

  • Yardımcı olan bütün arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.Hayırlı çalışmalar herkese :)

    Öyle bir an gelir ki; bazı yolların dönüşü, bazı hataların özrü, bazı insanların anlamı olmaz.

  • Evet bence de en büyük sıkıntılardan biri de fiyat farklılığı yüzünden vatandaşla problem yaşamamız, gereksiz tartışmalara girmemiz keyif kaçırıyor.

  • fiyat farklılığından meslekten soğudum diyebilrim. Şimdiki popüler farklılık ise makbuzlarda; satış vekaletinde 44,00TL standart kesiliyor ama 40,00TL.ücret alınarak farklılık yaratılmakta. İnşallah en kısa zamanda çare bulunur. iyi akşamlar.

  • Ben bunun öğrenci versiyonunu duymuştum. Kredi taahhütlerinde 1 lira 2 lira gibi farklar öğrenciden alınmıyor. Bu noterliğin iki haftada yaklaşık 15 bin civarında öğrenci taahhüdü yaptığını duymuştum.

  • Bir çok 1. sınıf ve 2. sınıf noterliklerin işlem hacmi yüksek olan noterlerin bakkal defteri tuttuğunu biliyorum. Araç satışı için bana gelen galericiler adını da veriyorlar makbuz şu kadar dı benden 10 TL. 15 TL. az para aldı. Bazı araç satışlarında vekaleti dahi göz önünü almıyorlar. Aramızda satışlarda en az 30 TL. fark oluyor. Müşterilerime o noterliğin yaptıklarının doğru olmadığını vesair vesair anlatıyorum. fakat ne kadar anlatırsan anlat adam verdiği paraya bakar. İşini görüyor ya onun için yeterli. Kimse meslektaşını da şikayet etmek istemiyor. Şikayet olmayınca o noterliğe de bir şey olmuyor.

  • Kesinlikle hepinize katılıyorum ben veznedar olarak bıktım bu vatandaşın aşağıdaki noterde daha az tutuyor nedensiz çok alıyorsunuz demesinden sanki parayı kendi cebimize atıyoruz anlatıyorum eksik almışlardır yanlışlık vardır die ama nerdeee işine gelmediği için vatandaş anlamıyor sinir hastası ettiler beni ama artık eskisi gibi umursamıyorum şu kadar diyorum makbuzu kesmeden pahalı deyince ucuz yere git diyorum bende.