Ceza Evi vekaleti - Suriye asıllı kimlik hk.

  • Değerli arkadaşlar,
    02.03.2016 tarih ve 3 No.lu genelge de açıklandığı üzere; 2.2 - 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Korumu Kanunu uyarınca verilen belge ve kimlikler:
    ...
    ...
    ..
    e) Yabancı Tanıtma Belgesi / Geçici koruma kimlik belgesi:
    .....
    Bu çerçevede Suriyeli yabancılara düzenlenen bahse konu Geçici Koruma Kimlik Belgesi ülkemiz sınırları içerisinde resmi nitelik taşımaktadır. ...............Ayrıca Geçici koruma Kimlik belgesinde belirtilen ikamet ilinden başka bir ilde noterliklere başvuran Suriye Uyruklu yabancıların, ikamet ettikleri ilden aldıkları Yol İzin Belgesini ibraz etmeleri halinde hizmet alımlarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır." denilmektedir.



    NOT:
    Coğrafi Konum gereği bizim ilçe (Aydın/Söke) ve denize komşu diğer il ve ilçelerde mülteci olarak sınırı geçmek isteyen ve geçirmek isteyenlerle dolu.
    Mülteci kaçakçılığı yapan veya mülteci olarak kaçmak isteyen Suriye asıllı kişi veya kişilerin kolluk kuvvetlerimizce yakalanması ve akabinde tutuklanmaları halinde bir avukata vekalet vermek istemektedirler.
    Bu kişiler adına düzenlenecek vekaletnamelerde esas alınması gereken (bahsi geçen genel yazıda) resmi kimlik olarak Geçici Koruma Kimlik Belgesi'dir ki yanında da Yol izin Belgesi aranacaktır. (diğer il ve ilçe noterliklerinde)..
    SORU ŞU :
    Bu işlemlerde (avukata dava vekaleti verilmesi işlemi) nasıl düzenlenmelidir, Hangi kimlik ya da kimlik tespit edici belge kullanılacaktır. ?





    Paylaşacağınız bilgi ve tecrübeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • Bazen günde 2-3 defa ceza evine vekaletname düzenlemek üzere gitmişliğim vardır. (Mesela bugün :) )
    prosedür ve sair uygulamalarda bir sorun Yok.
    Ama yukarıda ki soru, suriye asıllı biri için kullanılacak kimlik için idi.
    Onu da şu şekilde çözdüm. (ilgilinin eşinde pasaportu varmış. Terçüme edip onu kullandık. :)

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • Onaylama işlemlerde, esas olan kişinin tam olarak kimliğinin tespitidir. Bu durum belgelerle olduğu gibi bu hususta kanı sahibi olmanız için şahitler ve kurum yazısıda esas alınabilir.



    Bu kişiyi tanımlayabildikten sonrası problem değildir. Tercümesi yapılan pasaport olmasa dahi yukarıda belirttiğim yönde işlem yapılabilir görüşündeyim.



    Saygılarımla