Araç satış Adres

  • Arkadaşlar 2010/4 sayılı genelgemizde; "11.01.2010 tarihinden itibaren gerçek kişiler tarafından yapılacak satışlarla ilgili sözleşmelere, satıcı ve alıcının MERNİS Kimlik Paylaşım Sistemi'nde (KPS'de) bulunan ikamet adresleri yazılacaktır.KPS'de adres kaydının bulunmaması veya yeni bir adres bildirilmesi halinde satış işlemi yapılmayacak ve ilgililer nüfus müdürlüklerine yönlendirilerek Kimlik Paylaşım Sistemi'ne kayıtların işlenmesinden sonra satış işlemi yapılacaktır." açıklaması var fakat nüfusta belirtilen 2. Adresle işlem yapıyor musunuz?

    Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin.!

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen zeyyal ().

  • Zeyyal hanım bizim kullanmış olduğumuz kpp sorgulamalarında sadece 1. nci adres olan yerleşim yeri adresi gözükmektedir, bu adresi resmi bir belge olmadan nüfus kaydetmiyor yanlız ikinci adresi ilgilinin beyanına görede kayıt yapabiliyorlar, Onun için biz ikinci adresi kabul etmiyoruz kps de hangi adres çıkıyorsa onun üzerinden satışlarımızı gerçekleştiriyoruz, selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

  • Ben böylesi bir işlemi trafik tescil şubesi ile görüşerek Nüfus Müdürlüğünden 2.adres kaydını gösteren yerleşim yeri belgesi alarak yaptım,

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Hukuk - 225


    Ankara, 06.01.2010
    Özü: Tescil edilmiş araçların satışında esas alınacak adresler hk.



    G E N E L G E
    ( 4 )




    1) 11.01.2010 tarihinden itibaren gerçek kişiler tarafından yapılacak satışlarla ilgili sözleşmelere, satıcı ve alıcının MERNİS Kimlik Paylaşım Sistemi'nde (KPS'de) bulunan ikamet adresleri yazılacaktır.
    KPS'de adres kaydının bulunmaması veya yeni bir adres bildirilmesi halinde satış işlemi yapılmayacak ve ilgililer nüfus müdürlüklerine yönlendirilerek Kimlik Paylaşım Sistemi'ne kayıtların işlenmesinden sonra satış işlemi yapılacaktır.


    2) Ticaret siciline kayıtlı tüzel kişilere ait araçların satışlarında esas alınacak adreslerle ilgili olarak 16.10.2009 tarihli Hukuk -19015 (83) sayılı genel yazımız ile Emniyet Genel Müdürlüğünün yukarıda belirtilen görüşüne göre işlem yapılacaktır.


    3) Yabancı gerçek kişiler tarafından yapılacak alım satım işlemlerinde de sözleşmelere, varsa MERNİS Kimlik Paylaşım Sistemi'nde (KPS) bulunan ikamet adresleri, yoksa ikamet tezkerelerinde gösterilen adresleri, bu da yoksa yazılı olarak beyan ettikleri adresleri yazılacaktır.


    Bilgi edinilmesi ile gereğini rica ederim.
    Saygılarımla,









    BAŞKAN
    Hasan YENİ
    (İstanbul 28. Noteri)


    genelge yoruma kapalı, 1. veya 2. adres diye bir olayımız yok...
    yalnız benim tamıldığım yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın Türkiyede adresleri yok.. KPS'de adres kısmı YURT DIŞI diye geliyor bunlar araç almaya kalkarsa O zaman ne yapacağız.?

  • kps sorgulamalarında sadece 1. nci adres olan yerleşim yeri adresi gözükmektedir, bu adresi resmi bir belge olmadan nüfus kaydetmiyor yanlız ikinci adresi ilgilinin beyanına görede kayıt yapabiliyorlar, Onun için biz ikinci adresi kabul etmiyoruz kps de hangi adres çıkıyorsa onun üzerinden satış yapıyoruz

  • 3) Yabancı gerçek kişiler tarafından yapılacak alım satım işlemlerinde de sözleşmelere, varsa MERNİS Kimlik Paylaşım Sistemi'nde (KPS) bulunan ikamet adresleri, yoksa ikamet tezkerelerinde gösterilen adresleri, bu da yoksa yazılı olarak beyan ettikleri adresleri yazılacaktır.


    Dikkatiniz çekerim özgür bey yabancı kişiler tarafından die özellikle belirtilmiş kararda

  • KPS de ne çıkarsa o adrese göre yapıyoruz.İlgili ben o adreste değilim benim adresim şurası diyorsa nüfus idaresine gönderip kayıt altına aldıktan sonra satışı gerçekleştiriyoruz

    Sabır, suskunluk değil, işitilmeyen bir feryattır!....<br />Her kişinin değil, er kişinin harcıdır.

  • Genelgedeki şartlara göre işlemi yapmamızı istemelerinin nedeni işlemin trafik tescilden dönmemesidir yani ilgililerin mağdur olmaması, biz kimseyi mağdur etmemeye özen gösterdikten sonra herşey usule uygundur diye düşünüyorum.


    Benim işlemde; kişi Türk vatandaşı ama 1.adres yurtdışı 2.adresi altıntaş ilçesi aradım trafik memuru ile görüştüm, nüfus müdürlüğünden alacağım yerleşim yeri belgesi ile tescili yaparmısın diye sordum evet resmi belge olduğu için yaparım dedi, bende bu doğrultuda işlemi yaptım 20 TL mi aldım ;D

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. 2. adresle işlem yapan noterliklerin olduğunu söyleyen ve yapmadığım suçlu bulunduğum bir işlemdi. ??? Sizlerin bilgisinide almak istedim.