Tescilden sonra değişen soyisin hakkında

  • Selamlar;


    Bankada çalışmak üzere müracaat ve işe başlama tarihlerinde evli olan biri kendisine yetki geldiyi tarihte boşanmış bulunmaktadır. Ticaret Sicil Gazetesi ilanında eski soyadı gözütmekte olup, sirkü çıkarmak için tarafımza müacatta bulurke yeni soyadı gözükmektedir. Ticaret sicil gazetesi ilanı üçüncü kişilere duyuru anlamında olduğu düşünülürse yapmamız gereken sizce ne olabilir.....



    İşe başlama, boşanma ve yetki işlemleri 20-25 beş gün içerisinde olmuştur...

  • kemal bey;


    Ticaret sicil memurluğundan yetki belgesini alarak veya ilgilinin Nüfus kayıt örneğini işleme ekleyerek yapabilirsiniz


    selamlar

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Mahmut Bürke ().


  • Başka birisi imzalasın koca bankada başka kimse yokmu yani ticaret sicil gazetesinde ilan edilmesini bekleyin bence ve ondan sonra yapın biz o şekilde yapıyoruz

  • Bence Nüfus Kayıt Örneği ile bu işlem olmaz. Yeniden karar alınıp Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlandıktan sonra işlem yapardım. Ben olsam öyle yapardım buna benzer bir işlem bana da gelmişti. Banka müdürü mahkeme kararı ile soyadını değiştirmiş. Bankaya yeni atanmış öncelikle imza beyanı çıkartılmasını istemişlerdi. Karar da eski soyadı göründüğü için işlemi yapmadım. Yeniden merkezden karar almalarını istemiştim. Durumu izah edincede bana hak verdiler ve yeni karar aldılar.

  • Değerli arkadaşlarım, şirket veya ortakları ile ilgili hertürlü değişikliklerin Ticaret Sicilinde tescili zorunludur, Banka da bir şirkettir, bu yüzden yetkilinin soyisminin veya isminin değişikliğinin tescili gerekmektedir. Saygılarımla.

  • Sonuç olarak işlemin yapılmaması daha uygun gibi gözüküyor.
    Bende zaten işlem yapmadım.


    Değerli fikirlerinizden dolayı teşekkürler...